13.10.08

Τα 13 περιστέρια . Ένα ……επικίνδυνο βιβλίο !


Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν καμιά 10αρια χρόνια.

Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν.

Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη, για την υπ' αριθμό ένα Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα.

Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό!!!

Επειδή εδώ και ένα μήνα μέσα από τα σχόλια ενός άρθρου μου κατάλαβα ότι πάρα πολλοί αγνοούσαν παντελώς αυτήν την υπόθεση θα σας παραθέσω μερικά γεγονότα , έτσι για να θυμούνται …οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!!

Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος.

Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας.

Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις !!!

Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.

Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα "περιστέρια" ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: "Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3".

Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: "Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό".

Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.

Μία άλλη αποστολή έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.

Κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου, σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι - κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους ,εκεί στην κορυφή του λόφου ….στο μυστικό στρατόπεδο.

Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους... "για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ' την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι...."!!!

Όταν …."πλησίασαν" περισσότερο, τα "γεράκια" της Άγκυρας άνοιξαν πυρ.

Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!! ( γεια σου φίλε ….σε όποιον κόσμο και να βρίσκεσαι τώρα)

Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα.

Σε μια άλλη συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του '74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν.

Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: "Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης....".

Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα.

Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες για τον περισσότερο κόσμο.

Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο την ανωνυμία , την κάλυψη και το παρασκήνιο και με τίμημα την …ζωή τους !

http://politis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Anonymous Says:
March 29th, 2008 at 9:03 am

H EYΠ όσο δρούσε πατριωτικά (μέχρι περίπου το ΄86) ήταν καλή και αποτελεσματική.
Όταν άρχισαν να μπαίνουν και να κάνουν κουμάντο τα κομματόσκυλα (και των δύο κομμάτων) τα πράγματα άλλαξαν άρδην προς το χειρότερο.

Κάποιοι τομεάρχες και πράκτορες που δρούν σχεδόν κατά παράβαση αυτόνομα, έφεραν και φέρνουν κάποια λίγα αποτελέσματα.

Κάποτε τα επιχειρησιακά στελέχη υπερτερούσαν σε αριθμό των υπηρεσιακών και διοικητικών. Σήμερα μετά βίας το επιχειρησιακό προσωπικό ξεπερνά το 8%-10% του συνόλου των εργαζομένων. Οι υπόλοιποι είναι υιοί και κόρες βουλευτών, εργατοπατέρων, ανώτατων δικαστικών κτλ. που καταλαμβάνουν υπηρεσιακές θέσεις που στην ουσία δεν χρειάζονται. Εφευρίσκουν θέσεις υπηρεσιακές, διοικητικές, γραφιάδων κτλ. για να βολέψουν τους παραπάνω να παίρνουν μισθό!

Άν χρειάζεται κάπου-κάπου να στρατολογηθεί και κανένας μάχιμος επιχειρησιακός, ε τότε παιρνουν με απόσπαση άτομα από το στρατό τους οποίους πληρώνει ο στρατός και όχι η υπηρεσία…!

Για τέτοιο χάλι και αλαλούμ μιλάμε.

Η υπηρεσία πλεον δεν ενεργεί ως υπηρεσία πληροφοριών που πρέπει να διαφυλάττει την εθνική ασφάλεια αλλά ως υπηρεσία που πρέπει να διαφυλάττει τις καλές σχέσεις με τους “εχθρούς” μας μην τυχόν και μας κακολογήσουν…

Ένα σήμα ήρθε από το εξωτερικό για καμιά 20αριά άκρως επικίνδυνους Πακιστανούς και πέσαν Αλαβάνοι, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί χασομέρηδες “επαγγελματίες ανθρωπιστές” πάνω στην ΚΥΠ να την φάνε, ενώ κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί ενώ ζουν στη χώρα μας 110.000 Πακιστανοί ήρθε σήμα για συγκεκριμένους 20…

Εάν όμως έμπαινε καμιά βόμβα σε κανένα τρένο και σκοτώνονταν καμιά 200αριά συμπατριώτες μας (βλέπε Μαδρίτη) πρώτοι αυτοί οι επαγγελματίες ανθρωπιστές θα έβγαιναν να φωνάζουν “πού ήταν η ΚΥΠ, γιατί δεν παραιτήται ο υπουργός κτλ.”…

Καλά και χρυσά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) νομίζουν οτι (τα ανθρώπινα δικαιώματα) αφορούν και προστατεύουν όλους τους άλλους πλην τους ΈΛΛΗΝΕΣ σε αυτή τη χώρα…

Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι τα μεγαλύτερα θύματα ρατσισμού στη χώρα μας είναι οι Έλληνες…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία…