13.10.08

ΑΝΑΘΕΣΗ… ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: Κατεπειγόντως σε “ημετέρους” 3,5 εκ. ευρώ!


Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Οσμή σκανδάλου στην ανάθεση εργολαβίας, που αφορά στην πυρόπληκτη περιοχή της Αιγιάλειας, καταγγέλλει γνωστή εταιρεία της Πάτρας.

Η εταιρεία «Α.Γ. Ασκούνης ΑΤΕΒΕ», με αφορμή δημοσίευμα σε εφημερίδα του Αιγίου και τους ισχυρισμούς του δημάρχου κ. Καραφωτιά, αφήνει να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός έγινε σε προσυνεννόηση με ιδιώτες, ώστε να μοιραστούν συγκεκριμένοι εργολάβοι το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Ασκούνης κάνει λόγο για αδιαφανή συνεργασία και αήθη διαπλοκή.
Σε δήλωσή του στην «Η», αναφέρει:

«Οι προϋποθέσεις του Νόμου για το κατεπείγον της εκτέλεσης έργων στην πυρόπληκτη Αιγιάλεια έχουν εκλείψει προ πολλού. Δέκα (10) μήνες μετά τις φωτιές δεν υπάρχει επείγον εν όψει και του θέρους του 2008, μάλιστα. Στα 40 χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, το γεγονός της απόπειρας να ανατεθούν 3 έργα προϋπολογισμού 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!… σε Αιγιώτες!.. δεν το έχω ξαναδεί. Η εσφαλμένη και καταχρηστική ερμηνεία του Ν. 1418 και η άποψη ότι τάχα – τάχα ικανοποιεί μόνο τις επιθυμίες των Τοπικών Συμβουλίων είναι παντελώς έωλη και, επίσης, πάρα πολύ ωραία μετά δέκα μήνες έγινε το κατεπείγον. Μνησθητί μου Κύριε!…

Η Νομαρχία Αχαΐας δημοπράτησε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και εκτελεί τα ίδια ακριβώς έργα, στην ίδια ακριβώς Πυρόπληκτη Αιγιάλεια, με ανοικτούς διαγωνισμούς, πετυχαίνοντας εκπτώσεις άνω του 40-50% (θα πετύχει ο Δήμαρχος Αιγίου εκπτώσεις 40-50%;) και τα έργα εκτελούνται κανονικά, ο χρόνος δε για την υπογραφή της σύμβασης, είτε με ανοικτό είτε με κλειστό Διαγωνισμό, είναι ίδιος ουσιαστικά. Αυτά τα γνωρίζουν και οι φίλοι Αιγιώτες Εργολήπτες, που ήσαν πάντα κάθετα αντίθετοι σε προηγούμενες παρόμοιες απόπειρες της Διοίκησης για όμοιες μεθοδεύσεις,
για απ’ ευθείας αναθέσεις Δημοσίων Έργων, ενώ τώρα τηρούν ένοχη και αιδήμονα σιγή ιχθύος, διότι φαίνεται ότι προφανώς έχουν προσυνεννοηθεί για τη μοιρασιά των 35 εκατοντάδων! χιλιάδων ΕΥΡΩ, ως να μοιράζουν τα ιδιωτικά τους χρήματα κάποιοι και υποτιμούν βάρβαρα τη νοημοσύνη ημών, των αποκλεισμένων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων. Κύριοι Εργολήπτες Αιγιαλείς, έχουμε κι εμείς Επιχειρήσεις ικανές για εκτέλεση τέτοιων και πάρα πολύ πιο πολύπλοκων έργων και θ’ αντιδράσουμε μέχρι «θανάτου» στην επαίσχυντη προσπάθειά σας να πάρετε 1,2 δισ. Έργα με απ’ ευθείας ανάθεση, παραπλανώντας εσείς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Αιγίου.

Ποιοι μεθόδευσαν αυτήν τη βεβαιωμένη πλέον αδιαφανή συνεργασία; Την πρωτοφανούς ύφους και αήθη διαπλοκή; Αλήθεια ποιοι; Ποιοι συζήτησαν; Τι ειπώθηκε; Τι ειπώθηκε εκατέρωθεν; Οι αποφάσεις 270-271-272/2008 του Δήμου Αιγίου φαίνεται ότι είναι προϊόν προσυνεννόησης ιδιωτών με τον Δήμο εις βάρος σκανδάλου, καταπατώντας βάρβαρα τη διαφάνεια, στραπατσάρουν το κύρος του Δήμου Αιγίου, τσαλαπατούν την ισότιμη, υγιή και νόμιμη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις Δημοπρασίες των Δημοσίων Έργων, θίγουν την τιμή και την υπόληψη των Επιχειρήσεων, που κατά τρόπο ξεδιάντροπο και ξετσίπωτο επιχειρούν ν’ αποκλείσουν, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για παραπέρα έκνομες αναθέσεις, έργων είτε από το Δήμο Αιγίου ή από άλλους της Αιγιάλειας κ.λπ., οδηγούν σε καταστροφή τις αποκλειόμενες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις – ενώ ευνοούν υπόπτως και σκανδαλωδώς τις «δικές τους» Εργοληπτικές Επιχειρήσεις, δηλαδή της παρεούλας τους, δηλαδή τους κολλητούς τους, δηλαδή ευνοούν αυτούς που δεν θέλουν να βγουν στο στίβο του ελεύθερου ανταγωνισμού και προτιμούν την προστατευτική ομπρέλα του Δήμου Αιγίου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι και οι πέτρες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της επιχειρούμενης ανομίας.

Εάν επρόκειτο για εγκατεστημένη Εργολαβία και εδίδετο με οιονδήποτε τρόπο επέκταση αντικειμένου στον αυτόν εργολήπτη, τότε αυτός θα ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις εργασίες, όχι όμως με εν ψυχρώ κριτήρια αήθη και έωλα επιχειρήματα να επιχειρούν να επιλέξουν τρεις Αναδόχους Αιγιώτες!… και άλλοι πίσω από αυτούς, κρυπτόμενοι ψευτοεργολάβοι, να μοιραστούν 3.500.000 ευρώ ή 1,2 δις δραχμές χρήματα των Ελλήνων πολιτών και εις βάρος και αυτών ακόμη των δημοτών Αιγίου».

Ο κ. Ασκούνης ζητά την ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου Αιγίου από τον Περιφερειάρχη.

Copyright © Εφημερίδα “Η Ημέρα” - All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια: