13.10.08

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aigio .org ο προϊστάμενος του πολεοδομικού γραφείου Αιγίου διεμήνυσε στους αρμόδιους της δημοτικής αρχής Αιγίου ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί άλλο το πολεοδομικό χάος που επικρατεί στην παραλία Αιγίου με τα γνωστά αυθαίρετα κτίσματα.

Οι αρμόδιοι φορείς της δημοτικής αρχής προσπαθώντας να κατευνάσουν τα πνεύματα δεσμεύτηκαν ότι θα φροντίσουν να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα μέχρι τον Νοέμβριο.

Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι πολλά.

Ποιος νόμος δίνει το δικαίωμα σε μια υπηρεσία να διαπραγματεύεται την εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν όταν μάλιστα πρόκειται για εξόφθαλμα παράνομες και αυθαίρετες καταστάσεις?

Ποιος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε δημοτική αρχή να διαπραγματεύεται παρασκηνιακά την εφαρμογή του νόμου όταν μάλιστα έχει ήδη επιβαρύνει μια φορά τον δημοτικό προϋπολογισμό με πρόστιμα όπως στην περίπτωση του πύργου στα Ψηλά Αλώνια?

Σημειωτέον ότι για το πρόστιμο των 150.000 ευρώ περίπου, που επιβλήθηκε στον δήμο Αιγίου ως ιδιοκτήτη του πύργου των Ψηλών Αλωνιων η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι το πρόστιμο θα διαγραφεί μέσω της προσφυγής που έχει καταθέσει, κάτι το οποίο όμως θεωρείται εξαιρετικά απίθανο.

Αναφερόμενοι στο θέμα σε παλαιότερο αρθρο μας, είχαμε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και την διερεύνηση τυχ o ν ποινικών ευθυνών μελών της δημοτικής αρχής που ανέχονται την συγκεκριμένη κατάσταση και όχι μόνο, επιβαρύνοντας όλους τους Αιγιωτες με υπέρογκα πρόστιμα.

Το ίδιο κάνουμε και σήμερα γιατί όπως φαίνεται οι ιθύνοντες όχι μόνο αδιαφορούν αλλά είναι συνένοχοι στο όργιο πολεοδομικών παραβάσεων που συντελείται κυρίως στην παραλία Αιγίου αλλά και στην πλατεία Αγίας Λαυρας.

Aigio .org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ενας Αιγιότης Says:
July 20th, 2008 at 6:22 pm edit

Τί γίνεται στο Αίγιο ρε παιδιά? 7200 euro το μήνα ενοίκιο για το Τουριστικό περίπτερο? Ακόμα κι’αν απαξιώσουν όλα τα άλλα παραλιακά τριγύρω ο Δήμαρχος είναι σίγουρος ότι θα πάρει αυτά τα λεπτά? Όλοι στο Αίγιο περιμένουν να δουν τι κρύβεται πίσω απ’αυτή την ιστορία. Και σεις βέβαια το αποσιωπιήσατε μέχρι τώρα. Ποιός θα μας απαντήσει ο Δήμαρχος?