13.10.08

Αυθαιρεσιών συνέχεια


Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εμφανίζεται για ακόμη μια φορά να προσπαθεί να παρακάμψει και τελικά να καταστρατηγήσει νόμους του ελληνικού κράτους εις βάρος όλων των πολιτών.
Η απόπειρα που έκανε να παρουσιάσει την υπό ανέγερση επισκοπική μεζονετα ως στέγη για συνταξιοδοτημένους κληρικούς έπεσε στο κενό.
Αντι να φροντίσει να πάρει την απαραίτητη οικοδομική άδεια από την πολεοδομία Αιγίου, ως όφειλε, θεώρησε ότι αρμόδια υπηρεσία για την χορήγηση οικοδομικής άδειας είναι η ναοδομία. Κάτι που θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση ανέγερσης η επισκευής μητροπολιτικού μεγάρου, ιερής μονής η ιερού ναου.
Σε καμία περίπτωση όμως επισκοπικής κατοικίας όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης ΟΚΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ προς το τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Σειρά τώρα έχει η πολεοδομία και η πιθανή επιβολή προστίμων όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις καθώς και ο περαιτέρω έλεγχος για τυχόν υπερβάσεις στον συντελεστή δόμησης και την κάλυψη του οικόπεδου.
Πότε επιτέλους ο συγκεκριμένος μητροπολίτης θα αντιληφθεί ότι κανένας πολίτης, όποιο αξίωμα και εάν κατέχει, δεν είναι υπεράνω των νόμων ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: