20.10.08

Μαθήματα «δημοκρατίας»

Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθήσαμε τον δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτια να εμφανίζεται στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολαου και να εμμένει στην λάθος απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου σχετικά με την θετική γνωμοδότηση για την εφαρμογή τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην Παναγία Τρυπητή.

Εμφανίστηκε σαν να εκπροσωπεί όλους τους Αιγιωτες,πράγμα απαράδεκτο και αποπροσανατολιστικο μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγιωτων αντιτίθεται στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ενώ αρχικά φέρεται να δηλώνει πως είναι γιατρός και όχι πολιτικός μηχανικός προκειμένου να γνωρίζει εάν είναι νόμιμη η παράνομη η εφαρμογή τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, όταν τον ρωτούν γιατί επέλεξε να ψηφίσει υπέρ της θετικής γνωμοδότησης ενώ η επιτροπή σχεδίου πόλης είχε αποφανθεί αρνητικά, η απάντηση που δίνει είναι ότι «εμάς μας αρέσει». Με αυτόν δυστυχώς τον τρόπο ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατικότητας.. Αφού αρέσει σε εμένα η γνώμη του κόσμου είναι περιττή.


Κατανοούμε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο δήμαρχος έναντι του Αμβροσιου για να λάβει τις πολύτιμες ψήφους του χριστεπώνυμου πλήθους, του υπενθυμίζουμε όμως ότι η αδυναμία εξασφάλισης των συμφερόντων όλων των Αιγιωτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τοπικοί νταβατζήδες δεν περνά απαρατήρητη από τον κόσμο.

Όσο για την σπείρα κομπιναδορων που λυμαίνονται την εκκλησιαστική περιουσία για να εξασφαλίσουν οικονομικά οφέλη για τους εαυτούς τους, τον λόγο έχει ο εισαγγελέας.


Aigio.org

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

« Εμάς μας αρέσει»
Μάθημα…Δημοκρατίας….

Άρθρο-παρέμβαση του-Νίκου Μουρίκη

Αιγίοχος 15-10-2008


Είναι σαφές ότι σε μια θλιβερή εικόνα της εξουσίας αντιστοιχεί μια εξίσου θλιβερή εικόνα της κοινωνίας. Την δύναμη των επιχειρημάτων και της νομιμότητας υποκατέστησε η φράση " εμάς μας αρέσει" που έγινε ήδη σλόγκαν.
Ο Δήμαρχος Αιγίου ψέλλισε απολογητικά και την άκουσε όλη η Ελλάδα αυτή την επίμαχη φράση.
Δεν του έχει πει κανείς ότι για τους
ασκούντες εξουσία όταν απευθύνονται στην κοινωνία δεν υπάρχει το εγώ και το εμείς ,το εμένα και το εμάς ;
Δεν του είπε κανείς ότι σε αυτή την καρέκλα δεν είναι για να περνάει τις προσωπικές του απόψεις και να μας καπελώνει με την γνωστή του αισθητική , βάζοντας πάνω από τη νομιμότητα, την με κάθε κόστος εξυπηρέτηση συμφερόντων του εκκλησιαστικού κατεστημένου;
Εάν τον έβγαλε Δήμαρχο ο Αμβρόσιος να μας το πει, αλλιώς να λάβει υπόψη του τη νομιμότητα και την πόλη.
Στις Δημοκρατικές κοινωνίες δεν κάνουμε ότι μας αρέσει αλλά ότι πρώτιστα είναι σύννομο και αποδεκτό από την κοινωνία.
Εγώ να δεχθώ ότι η πρόταση του Αμβρόσιου έχει στοιχεία οράματος, αλλά όταν αυτό σκοντάφτει στη νομιμότητα και στο κοινό αίσθημα δεν βγαίνουμε μπροστά προκλητικά και με το πείσμα ενός παιδιού ,στην κοινωνία. Δεν καταργούμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την εισήγησή τους γιατί "εμάς μας αρέσει".
Δεν καταργούμε την Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως στελεχωμένη από έμπειρους επιστήμονες και αιρετούς πολίτες αυτής της πόλης γιατί έτσι μας αρέσει.
Και τέλος πάντων η ομερτά άνθισε σε μια ρακένδυτη νότια Ιταλία, σε ένα περιβάλλον απόλυτης απουσίας του κράτους. Η ομερτά δεν αρμόζει στον πρώτο πολίτη της πόλης που όταν εισηγείται, ψηφίζει ή τοποθετείται το κάνει με παρρησία απέναντι σε οποιονδήποτε παραβλέπει το συμφέρον της πόλης .
Οι άξονες ανάπτυξης αυτής της πόλης δεν βρίσκονται στον διασυρμό και στην εμπορευματοποίηση των μοναστηριών και των βυζαντινών προσκυνημάτων. Δεν βρίσκεται στον φόβο και στον εφησυχασμό , αντίθετα βρίσκεται στον κοινωνικό διάλογο και στην εμπλοκή της κοινωνίας σε ότι αφορά την πόλη .
Η Δημοτική εξουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει δεν συμψηφίζει, διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον της πόλης απολογούμενη μόνο στην κοινωνία στο σύνολό της και όχι σε οποιοδήποτε μορφής κατεστημένο.
Η τέχνη και τα μνημεία δεν υπολογίζονται στην αξιακή ιεράρχηση με το μέγεθος των εσόδων αλλά με το ειδικό παιδευτικό και αξιακό τους βάρος. Το κοντινότερο ξενοδοχείο στο Λούβρο είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων , το κοντινότερο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων , φαντάζομαι εσάς που σας αρέσει το όραμα του Αμβρόσιου δεν θα έχετε καμία αντίρρηση να σκάψουμε τον βράχο να κάνουμε υπόγεια ασανσέρ , παρκιν και ένα ξενοδοχείο.
Θλιβερές αστειότητες ,θλίψη και απογοήτευση που με κάνουν φτωχότερο και ξένο στην πόλη που γεννήθηκα.

Ανώνυμος είπε...

Έκπληξη προκαλεί το ότι 2 εβδομάδες τώρα καμία εφημερίδα των Αθηνών δεν σχολίασε την υπόθεση του Σήμαντρου. Το ίδιο και οι τοπικές μας εκτός ΑΙΓΙΟΧΟΥ, ΒΗΜΑΤΟΣ. Φαίνεται ότι ο Καλαβρύτων ελέγχει τον τοπικό τύπο και τον ταΐζει καλά. Έτσι μας έμειναν μόνο τα blog για να ακούγετε ελεύθερα η γνώμη μας.

Ανώνυμος είπε...

Από τον κλώνο του Καλαβρύτων

http://mkka-clone.blogspot.com/


Ο/Η Νίκος είπε...

Πρόστιμο 105.000 ευρώ στη Μητρόπολη από την Πολεοδομία,για το αυθαίρετο κτίριο στα "Γαλαξιδιώτικα".

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 22-10-2008

Από δω και πέρα αρχίζει ο αγώνας και οι κομπίνες πως να μη πληρωθεί το πρόστιμο και να φτιχτεί και το κτίριο. Θα το παρακολουθήσουμε σιγά σιγά.
Ασφαλώς και δε θα πληρωθεί με τίποτα.
Ε! Τι τα φοράμε τα γαλόνια!