13.10.08

Ο φόβος φυλάει τα έρημα !

Την αμέσως επόμενη ημέρα από την Σύνοδο του Βουκουρεστίου και το «χαστούκι» της Ελλάδας στην κυβέρνηση Μπους και την εξωτερική της πολιτική ,είχα επισημάνει ότι : «Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν, από τους .. «καουμπόηδες» των ΗΠΑ και προβλέπεται να γίνουν αφόρητες».

Ίσως αυτό το καλοκαίρι να μην έχουμε πυρκαγιές, αλλά …..θερμό επεισόδιο.

Μία από αυτές τις πιέσεις και …τις προεργασίες, έχει και την μορφή της ……νέα ιστοσελίδας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε προ ολίγων ημερών ,στο παγκόσμιο ιστό.

Δια μέσου αυτής η Άγκυρα (επιδιώκοντας δικά της οφέλη ,αλλά ως επί το πλείστον εξυπηρετώντας τις ΗΠΑ) επιχειρεί να συνδέσει μεταξύ τους δύο διαφορετικής υφής γεγονότα, που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη και την περιοχή του Έβρου.

Και τούτο για να μεγιστοποιήσει τους ισχυρισμούς της για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, να «εγκαλέσει» διεθνώς την Ελλάδα και -κυρίως- να δυσχεράνει την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, σε ότι αφορά πρωτίστως τη συνεργασία της με τη Ρωσία.

Στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στο κεφάλαιο που αφορά τις σχέσεις τους με την Ελλάδα ( και που συνιστά την επίσημη «βίβλο» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής), περιλαμβάνονται ιδιαίτερα ακραίες διατυπώσεις, και παντελώς αβάσιμοι ισχυρισμοί.

Κατηγορεί την Ελλάδα ότι «διακατέχεται από δίψα για εδαφική επέκταση» και έχει σαν στόχο την «αποσταθεροποίηση» και την «υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας» της Τουρκίας.

Ισχυρίζεται ότι εάν η Ελλάδα δεν καταπίεζε τους μουσουλμάνους της Θράκης, σήμερα η «τουρκική μειονότητα θα αριθμούσε …..800.000 μέλη και όχι 150.000».

Περιγράφει ένα σύγχρονο «απαρτχάιντ»στην Θράκη, όπου «στη στρατιωτική ζώνη εντός της οποίας κατοικεί η μειονότητα, απαγορεύεται η κυκλοφορία την νύκτα, η δε είσοδος και έξοδος επιτρέπεται μόνο στους κατέχοντες ειδική άδεια...».

Φυσικά προσπαθεί να τονίσει και να αυτοαναγορευθεί σε «προστάτιδα δύναμη» των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος .

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ψεύδεται (εν γνώσει του), καθώς εμφανίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης να αναφέρεται στην «ελληνική και τουρκική μειονότητα».

Η δομή και το περιεχόμενο της νέας ιστοσελίδας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο σκοπός της Άγκυρας δεν είναι να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών της.

Κυρίαρχος στόχος είναι να δημιουργήσει «διεθνή φασαρία και αναστάτωση», για τις δήθεν «καταχρήσεις» που κάνει το ελληνικό κράτος σε εδαφική περιοχή που….. «ανήκει» σε μειονότητα Τούρκων!

Μια «εδαφική περιοχή» που από εδώ και πέρα θα συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον, λόγω των σχεδίων της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας ,που η Άγκυρα θεωρεί ανταγωνιστική των δικών της σχεδίων μεταφοράς υδρογονανθράκων και η Ουάσιγκτον θεωρεί ……«εχθρική κίνηση».

Ποιος ο αρμόζων τρόπος αντίδρασης μας όμως;

Έχω τονίσει κατ` επανάληψη ότι στην ουσία η τουρκική διπλωματία είναι …ευκολοδιάβαστη .

Και αυτό γιατί είναι επαναλαμβανόμενη με απόλυτο τρόπο. Δοκιμάζει πρώτα ….και αν σε βρει …αδύναμο και χωρίς πολιτικό και εθνικό … τσαμπουκά, αποθρασύνεται και προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Σε τέτοιου είδους διπλωματικές και ψυχολογικές …“ντρίπλες , η λύση είναι μία και μόνο.

Ανταπαντάς όχι με αναβλητικότητα , αλλά με σθένος , επιθετική …διπλωματία και …….προχωρώντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ΕΜΠΑΕ και την υλοποίηση της μετατροπής του στρατιωτικού δόγματος της Ελλάδας από «αμυντικό» σε «αποτρεπτικό».

Άμεση ανάθεση στη Γαλλία, για την κατασκευή των νέων φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κλάσης AQUITAINE «πολλαπλών αποστολών»,αφού το Παρίσι αποδέσμευσε για την Ελλάδα την προχωρημένη πυραυλική τεχνολογία της εταιρίας MBDA, “Naval Scalp”( παρόμοια πυραυλική στρατιωτική τεχνολογία χρησιμοποιούν μόνο οι ΗΠΑ, Κίνα, Ισραήλ, Γαλλία και Βρετανία.)

Μια τέτοια κίνηση θα αλλάξει σοβαρά το τοπίο των ισορροπιών στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο, καθώς σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σημείο εντός της Τουρκίας ή άλλης περιφερειακής χώρας που να μπορεί να διαφύγει μιας επίθεσης με Scalp Naval, αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες «πλήγματος».

Ανταπάντηση λοιπόν στις κουτοπονηριές των γειτόνων με …..Γαλλικές φρεγάτες.

Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρημα !

ΥΓ. Έχουν αλλάξει τα πράγματα και ας το καταλάβουν ..αυτοί που πρέπει. Κάποια …... sukhoi , εκεί ......στη Μαύρη Θάλασσα, τελευταία εισέρχονται συχνά εντός του FIR Άγκυρας , περνώντας το ….μήνυμα : « быть осторожным »

http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: