26.10.08

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://gowest.gr/

ΠΑΤΡΑ: Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο, με την κατηγορία της απόπειρας αρχαιοκαπηλίας, τα τρία μέλη μιας οικογένειας Πατρινών, που ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν 63χρονο κάτοικο της Πάτρας, την 61χρονη σύζυγό του και τον 31χρονο γιο τους, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία προσπάθησαν να πουλήσουν έναν αμφορέα της ελληνιστικής περιόδου έναντι 200.000 ευρώ.
Άνδρες της ασφάλειας Πατρών, πληροφορήθηκαν για την προσπάθεια πώλησης του αρχαίου αντικειμένου και υποδύθηκαν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ενώ οι τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της ασφάλειας, Θανάση Νταβλούρου, κράτησαν ένα μήνα.
Το απόγευμα της Παρασκευής κλείστηκε το ραντεβού στο σπίτι του 63χρονου. Οι αστυνομικοί μετέφεραν μαζί τους 200.000 ευρώ και την ώρα της συναλλαγής, συνέλαβαν την τριμελή οικογένεια.
Όπως ανέφερε ο κ. Νταβλούρος, η οικογένεια φέρεται να κατείχε το αρχαίο αντικείμενο εκ κληρονομιάς, από τον πατέρα του 63χρονου, ο οποίος το είχε αλιεύσει προ 50 ετών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, πιθανότατα από κάποιο αρχαίο ναυάγιο της περιοχής.
Οι κατηγορούμενοι πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες και επισημαίνουν πως δέχτηκαν τους άνδρες της αστυνομίας, μόνο ως εκτιμητές της αξίας του αμφορέα κι όχι για να τον πουλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: