13.10.08

«Σαμπάνιες» και πυρά!Αιχμηρός ήταν ο νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης περί επιτυχούς προβλέψεως του σεισμού από την ομάδα ΒΑΝ. Ο κ. Τσελέντης, μιλώντας σε ΜΜΕ, χωρίς όμως να αναφερθεί στον κ. Κατσικόπουλο, είπε ότι «κάποιοι με έστειλαν στον Εισαγγελέα τότε», ενώ, από την πλευρά του ο Νομάρχης Αχαΐας, που βρίσκεται επί ποδός από την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος, έδωσε τη δική του απάντηση: «Όταν γίνεται μια κρίση, δεν μας απασχολούν οι καυγάδες των σεισμολόγων. Ο καυγάς πολλές φορές είναι πιο επικίνδυνος από τον ίδιο τον σεισμό. Ας δείξουν σοβαρότητα, διαφορετικά ας ανοίξουμε σαμπάνια γιατί δικαιώθηκε μια ομάδα σεισμολόγων. Ο Νομάρχης δεν δικάζει και ας μην βάζει ο καθένας τον εαυτό του στη θέση του κατηγορούμενου. Αν ήξεραν ότι θα γίνει σεισμός ας μας το έλεγαν και σ’ εμάς και να μας έλεγαν τι πρέπει να κάνουμε».
Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, για πρόβλεψη σεισμού στην ευρύτερη περιοχή από την ομάδα ΒΑΝ και η ανησυχία που προκλήθηκε στον κόσμο, είχαν αναγκάσει τον κ. Κατσικόπουλο να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ο κύριος Κατσικόπουλος ζήτησε από τον κύριο Μπισμπίκη να διατάξει προκαταρτική εξέταση και να καλέσει όσους «σπείρουν» σε πανελλαδικά ΜΜΕ τον πανικό, με δηλώσεις περί επικείμενου μεγάλου σεισμού, άνω των 7 Ρίχτερ. Ο Νομάρχης χαρακτήρισε τότε ως γενικά και αόριστα τα όσα είχαν ακουστεί, για σεισμική δόνηση που αναμενόταν σε Πατραϊκό ή Κορινθιακό κόλπο.
Ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, φωτογραφίζοντας την ομάδα ΒΑΝ, ανέφερε πως οι ευθύνες των σεισμολόγων εντοπίζονται κυρίως μετά τους σεισμούς, όταν βγαίνουν και «ξεσκίζουν τις σάρκες τους» ότι έχουν κάνει προβλέψεις, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλα αυτά γίνονται για τα τεράστια κονδύλια των ερευνητικών προγραμμάτων.

Ο Νομάρχης είχε καλέσει τους επιστήμονες να δώσουν στη δημοσιότητα, αν έχουν, συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς το μόνο που ακούγεται, όπως ανέφερε τότε, είναι μία γενικολογία πως εμείς προβλέψαμε το σεισμό του Λεωνιδίου ή το σεισμό στο Αίγιου, μετά… τη ναυμαχία της Σαλαμίνας!
Copyright © Εφημερίδα "Η Ημέρα" - All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια: