12.10.08

Βρετανός βουλευτής διαγράφεται

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέρεκ Κόνγουεϊ αποκλείσθηκε απ’ τα Κοινά με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος προσλαμβάνοντας τον γιο του, Φρέντι.

Οι βουλευτές συμφώνησαν επίσης ότι ο Κόνγουεϊ θα πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο τις 13.161 απ’ τις 43.000 λίρες που πλήρωσε το κράτος για τους μισθούς και τα επιδόματα του φοιτητή γιου του.

Ο Κόνγουεϊ δεν βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα που έλαβε χώρα η συζήτηση αυτή, καθώς διαγράφηκε από το κόμμα αμέσως μετά την Επιτροπή Βουλευτικών Υποχρεώσεων και Προνομίων, που αποφάσισε ότι έχει όντως καταχραστεί κοινοβουλευτικούς πόρους για να αποδίδει στον γιο του ετήσιο μισθό 11.773 λιρών και επιδόματα που ξεπερνούν τις 10.000 λίρες ετησίως. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο μικρότερος γιος του, Φρέντι, είναι φοιτητής στο Νιούκαστλ.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχε συμπεριλάβει στη λίστα μισθοδοσίας του και έναν απ’ τους φίλους του γιου του, τον Μάικλ Πρατ, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τον βουλευτή όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες των γιων του να κάνουν ξέφρενα πάρτι.

«Ο κύριος Πρατ δεν είναι συγγενής μου», δήλωσε για να υπερασπιστεί τον φίλο του γιου του που είχε προσλάβει, ενώ για τις φωτογραφίες απάντησε ότι «οι νέοι θα είναι πάντα νέοι κι έχουν δικαίωμα στην κοινωνική ζωή».

απο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: