13.10.08

Το Αίγιο σε τέλμα

Οι ημέρες , οι μήνες, τα χρόνια περνουν και μαζί με αυτά τα ίδια σχεδόν πρόσωπα εναλλάσσονται στις θέσεις που ασκούν εξουσία στα δημοτικά πράγματα αυτής εδώ της άμοιρης πόλης.

Με ένα λιμάνι που κινδυνεύει να κλείσει, με το πρόβλημα των σκουπιδιών άλυτο, με πλήρη απουσία ουσιαστικών αναπτυξιακών επενδύσεων οι πολίτες βλέπουν τους δημάρχους και τις ομάδες τους να εναλλάσσονται στο δημαρχείο χωρίς κανένας από αυτούς να έχει προσφέρει το παραμικρό στην πόλη του Αιγίου πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Τελευταίο παράδειγμα η σημερινή δημοτική αρχή την οποία παρατηρούμε να έχει επιδοθεί σε μια ανελέητη προσπάθεια ωραιοποίησης των τόσων προβλημάτων μέσω δημοσίων σχέσεων και φιεστων.

Με χειραψίες, αγκαλιές και κοινωνικές εκδηλώσεις που στοιχίζουν στους δημότες του Αιγίου χιλιάδες ευρώ δεν παράγεται έργο κύριοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι σε καμία περίπτωση. Έχετε επιδοθεί σε αυτή την καμπάνια δημοσίων σχέσεων διότι το έργο σας μέχρι σήμερα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Το μόνο που έχετε καταφέρει να κάνετε είναι μικροεξυπηρετησεις συμπολιτών και να λαμβάνεται αυθαίρετα πρωτοβουλίες για πράγματα με τα οποία δεν έχετε καμία σχέση και θα οφείλατε να λαμβάνεται υπ’οψιν σας άτομα και αρχές με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα θέματα.

Τελευταίο δείγμα αυτής της αυθαίρετης συμπεριφοράς η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην Ρ Φεραίου αλλά και ο προγραμματισμός τοποθέτησης νέων χωρίς να ζητήσετε καν την γνώμη της πιο αρμόδιας υπηρεσίας που είναι η τροχαία Αιγίου.

Ξεκινήσατε αυτοβούλως την προσπάθεια πεζοδρόμησης της Κ Οικονόμου και τώρα που λάβατε την πρώτη αρνητική απάντηση από έναν σοβαρό και ανεξάρτητο συγκοινωνιολόγο στρέφεστε αλλού σε μια προσπάθεια ευόδωσης των προσδοκιών σας.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

Τι πιο λογικό από την ένταξη της πεζοδρόμησης σε μια μελέτη που να περιλαμβάνει όλο το Αίγιο και όχι μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι.

Το μόνο που σας σώζει είναι το υπολειπόμενο διάστημα της θητείας σας το οποίο είναι αρκετό για να αλλάξετε ρότα και να ασχοληθείτε σοβαρά και ενεργά με την λύση των τόσων προβλημάτων.

Πάρτε το χαμπάρι..Με άρτον και θεάματα αλλά και καμπάνιες δημοσίων σχέσεων δεν είναι εφικτό πλέον να αποσπάσετε τους πολίτες από τα τόσα προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται.

Φτάνει πια

Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

# Replay Says:
February 20th, 2008 at 2:40 am

Πω πω τι ωραία! Δηλαδή αυτή είναι σοβαρή κριτική; Σοβαρή ενημέρωση;
Ποιοί δηλαδή είναι οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι “ελάχιστες εξαιρέσεις;”. Γιατί εγώ προσωπικά στα τόσα χρόνια που μεγαλώνω στο Αίγιο δεν γνώρισα Δήμαρχο με αναπτυξιακή λογική, παρά μόνο διεκπεραιωτές που και το έργο που άφησαν τις περισσότερες φορές ήταν απλώς η πραγματοποίηση ενός περιφερειακού σχεδιασμού μάλλον, παρά δική τους ΕΞ ΑΡΧΗΣ προσπάθεια. (Εξαιρείται η “ανάπλαση” που ούτε ανάπλαση είναι, ούτε σοβαρό έργο, ούτε χρήσιμο είναι. Μόνο εφέ κι αυτό…)

Και πόσο χρόνο έχει επάνω η τωρινή Δημοτική Αρχή; Ένα χρόνο;
Λοιπόν, είτε αγνοείς πλήρως πως λειτουργούν τα πράγματα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε είσαι κάποιας ηλικίας και νομίζεις ότι τα έργα εκτελούνται όπως πριν καμιά 30αριά χρόνια, όταν αρκούσε να είναι ένας Δήμαρχος κολλητός ενός Βουλευτής για να βρέξει χρήματα και έργα μέσα σε μια τετραετία. Αλλά το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί έτσι και ενώ η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει κάποια ευθύνη, παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει την μεγαλύτερη, ούτε καν την ουσιαστικότερη. Όλες οι Δημοτικές Αρχές είναι συνυπεύθυνες για ό,τι γίνεται και ό,τι δεν γίνεται. Προηγούμενες, νυν και επόμενες.

Για τα φανάρια στη Ρήγα Φερραίου, τι να σου πω; Ας ήσουν περισσότερο ενημερωμένος: είναι έργο της Νομαρχίας και έχει προωθηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μάλιστα, από την ίδια μελέτη προβλέπονται φανάρια και στην πλατεία Δεξαμενής-Ρήγα Φερραίου-Β.Κων/νου καθώς και 3πλος σηματοδότης στην Πυροσβεστική (σήμερα είναι μονός). Η Τροχαία Αιγίου εννοείται ότι έχει δώσει την έγκρισή της εδώ και μερικά έτη αν και δεν είναι δικό της ζήτημα, αλλά άλλης υπηρεσίας (νομίζω ότι λέγεται ΔΕΚΕ, ΔΕΣΕ ή κάπως έτσι). Η Ρήγα Φερραίου (όπως και η Κορίνθου, η Σολωμού, η 21ης Μαρτίου, η Κανελλοπούλου και η Ζωοδόχου Πηγής) δεν είναι ευθύνη του Δήμου Αιγίου καν: είναι τμήματα εθνικού δικτύου και δεν έχει αρμοδιότητα ούτε για τη σήμανση η Τροχαία Αιγίου.

“Αυτοβούλως η προσπάθεια πεζοδρόμησης”;;;
Πλάκα κάνεις τώρα; Εδώ πλακώνονται οι μισοί μαγαζάτορες με τους άλλους μισούς γι’ αυτό το ζήτημα και όχι γιατί το “σκέφτηκε”, “σκαρφίστηκε” ή τι άλλο ο Καραφωτιάς και οι συν αυτώ. Άσε που η συζήτηση αυτή χρονολογείται από τότε που ήταν ο Μέγαρης δήμαρχος και αποφασίστηκε η ανάπλαση.

Σοβαρός και ανεξάρτητος ο συγκοινωνιολόγος; Για ρώτα τον τι κομματική ταυτότητα φέρει και μετά τα λέμε. Άντε, τώρα. Μαζί με τον γνωστό-πρώην-αντιδήμαρχο πίνουν καφέ. Εκτός και αν όλοι όσοι κάνουν παρέα με τον γνωστό-πρώην-αντιδήμαρχο είναι “σοβαροί και ανεξάρτητοι”. Αν είναι τόσο σοβαροί όσο αυτός, πάει, την κάτσαμε την βάρκα. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι Η ΜΑΝΟΥΛΑ στις δημόσιες σχέσεις. Τα ίδια έκανε και έπραττε και πριν εκλεγεί ο Γιώργης-όλων-των-αιγιωτών Δήμαρχος. Αυτός άλλωστε τον είχε βγάλει. Φαντάσου να βγει και Δήμαρχος τι έχει να γίνει. Και μετά θα αναπολήσουμε όχι μόνο τον Καραφωτιά, μη σου πω και την κυρά Μαρίκα που ήταν στο γραφείο εθιμοτυπίας επί Σιαβελή. (ΤΙ “ποιά Μαρίκα”; ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΚΑ)

Και για την ανάπλαση κανείς δεν μας ρώτησε, αλλά ως γνήσιοι ιθαγενείς το αρπάξαμε το “καθρεφτάκι”. Και βεβαίως το λουζόμαστε και το περιφέρουμε σαν κάτι τις πολύτιμον.

Φτάνει πια; Βρε, κάπου το έχω ξανακούσει αυτό το σύνθημα. Το 1993 δεν ήταν; Αχ….
# ecelon Says:
February 20th, 2008 at 9:19 am

Ρε Δημητράκη κλείσε τον ιστό γιατί σε αυτόν θα σε κρεμάσουν οι φίλοι του καραφωτια, όταν καταλάβουν το κόλπο που παίζεις μαζί με τον κολλητό που έχεις χώσει δίπλα του. απορώ πως χώρεσε πάντως.?
# Anonymous Says:
February 20th, 2008 at 11:32 am

Πες τα ρε ecelon!!! Κι έλεγα κι εγώ τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει… Τα κολπάκια του Νικολάκη αντιγράφει το πουλάκι μου. Γι’αυτό θα μείνουν κι οι δύο εκτός …στον αιώνα τον άπαντα!!!
# ecelon Says:
February 20th, 2008 at 2:29 pm

Θέλει να πάει για δήμαρχος το παλικάρι, το άλλο το ξέρει πως δεν….. γι` αυτό και το μπλα-μπλα, δεν έχει καταλάβει όμως πως θα το κάνουμε «Σικάγο» το θέμα.!!!. Κάνει πάντως κακή αντιγραφή!.
# ΗΟΜΟ Says:
February 20th, 2008 at 7:38 pm

Εγώ ένα ξέρω, οτι λέτε κύριοι του aigio.org και όσο λέτε εκτιθεσθε στον κόσμο. εγω προσωπικά είμαι ένας απλός νέος άνθρωπος και διαβάζω αυτά που γράφετε( ΑΝΩΝΥΜΑ πάντα) και σας πληροφορώ οτι δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέτε. γιατί ποιός μου λέει κύριοι οτι δεν είστε πολιτικοί αντίπαλοι του Καραφωτιά, του Καλογεροπουλου ή όποιου άλλου έχετε βάμει στόχο? Όσο και αν σας καίει Ο ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ είναι Δήμαρχος και θα έιναι Δήμαρχος άλλη μια τετραετία ακόμα και ας παει όποιος θέλει.γιατι ο Καραφωτιάς “το έχει”, το λέει η ψυχούλα του.και μια και που το έφερε η κουβέντα το γκάλοπ στο οποίο βγήκε πρώτος ο κύριος Καραφωτιάς που είναι???????????????????????????????????????????????? ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ………………ΗΟΜΟ
# Anonymous Says:
February 20th, 2008 at 8:36 pm

Ecelon ξεχνάς πως ο Δημητράκης έχει δύο κολλητούς μέσα στο Δημαρχείο κι όχι έναν. Μόνο που ο ένας εκ των δύο ορέγεται κι αυτός για δήμαρχος, οπότε έχουμε να ρίξουμε τρελό γέλιο. Καλά να’μαστε!!!
Α, και τώρα που θυμηθήκαμε το Δημητράκη, άρχισε πάλι τα μούσια πως τον έχουν τοποθετήσει ειδικό σύμβουλο στο Υπουργείο Τουρισμού. Τρίχες. Μετακλητό τον έχει πάρει ο παλιός του φίλος ο Άρης. Τις μπούρδες που λέει μόνο ο ίδιος και κάτι πιτσιρίκες που ονειρεύονται διορισμό και του δουλεύουν τσάμπα τα πιστεύουν. Φαντάζεστε να μας προκύψει νέος Ζαχόπουλος*; Αλλά μπα, θα τον καλύψει το ξαδερφάκι του, τον οποίο κάποτε έβριζε όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν και ξαφνικά γίναν κολλητάρια. Ρε τι κάνει η ανάγκη και το ψώνιο…

*Πλάκα κάνω, έτσι; Το πιστέψατε αμέσως!
# Anonymous Says:
February 20th, 2008 at 8:43 pm

pros HOMO

Ta dyo teleytaia gallup den emafanizontai sto polls archive logo enos bug to opoio den exoume kataferei akoma na ftiaksoume.
Gia na mhn sas mpainoyn omos idees mporoume na deixnoume mono to teleytaio gallup. Kati to opoio hdh kaname.
# sophie Says:
February 20th, 2008 at 11:24 pm

RODODAFNIOTI asholisou me ta tou dimou sou.Lisse ta dika sas provlimata kai asse emas tous aigiotes pou exoume dimarho leventi PALIKARI pou prospathi doulevontas sklira gia thn poli mas.geke?
# gina Says:
February 20th, 2008 at 11:42 pm

και θα συμπληρώσω εγω Ρ…….. μηχανικέ!!!!!Ασχολειθείτε με τα σοβαρά προβλήματα και αφήστε τα παιχνίδια εντυπώσεων κύριοι του aigio.org. Πέιτε μας ποιές είναι οι χειραψίες που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ? αλλά ξέχασα εσείς θεωρείτε ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΙΔΕΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ,Η ΣΟΛΩΜΟΥ, Η ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ.α ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΣΕ(ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ), Υπηρεσια νομίζω της Περιφερειας και στην ΕθνικΉ Οδοποιία. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗς ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΑΣΧΕΤΟΙ. ΦΙΛΙΑ
# ecelon Says:
February 21st, 2008 at 12:57 am

gina Καλό μου παιδάκι ο Αποστόλης μας είναι βαθιά καλή ψυχή , δεν γνωρίζει όμως ή κάνει πως δεν γνωρίζει για το λακο των λεόντων που τον περιμένει. Γιατι?.
# gina Says:
February 21st, 2008 at 4:17 pm

ecelon ένα να ξέρετε ο Αποστόλης τα έχει 400, είναι παλια καραβάνα ατην πολιτικη. Να έχετε πίστη και θα δείτε…..
# TheINSIDER Says:
February 26th, 2008 at 3:17 am

Spoudaia politikh… Exei politikh to egio kai den to hxera?
Pou nomizete oti vriskeste? Sto New York?
Oso anafora ton dhmarxo pou vgalate… sovarh ypo8esh.
Episkefthika th polh meta apo 2 xronia kai den exei alaxei tipota!
Axrhstoi einai oloi!! Alla exoun esas…
# DIMITRAKIS!!!!!!!!! Says:
March 23rd, 2008 at 12:45 pm

Με ενημέρωσε τοπικός δημοστικός παράγοντας πως εδω και καιρό κάποιοι-κατ’ εμέ εκτός τόπου και χρόνου προφανώς- εδώ μέσα αναφέρονται σε μένα με το “δημητράκης” θεωρώντας πως είμαι πίσω από το εν λόγω δίκτυο. Πάντως εγώ έμαθα πως υπάρχει, σήμερα Κυριακή 23/3/08. Φανταστείτε πόσο καχύποπτοι είναι.Της πλάκας δηλδή.Έριξα μια ματιά και τι να δω!Τι ότι πάιζω περίεργο παιχνίδι του Καραφωτιά!Τι ότι κάνω πλάτες ανθρώπων που είναι κοντάτ του!Τι ότι ακολουθώ τακτικές του Νικολάκη! Κι άλλα τέτοια γαργαλιστικά!Διάβασα ακόμα ότι δεν είμαι και Ειδικός Σύμβουλος του Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά μετακλητός του Άρη! Ε ε γέλια!Ειδικός δεν είμαι πράγματι! Σύμβουλος ναι!Χάθηκε να πάρουν ένα τηλέφωνο στο Γραφείο του Υπουργού να ρωτήσουν οι ανεγκέφαλοι.Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ο κόσμος μας κρίνει.Και είναι πολύς!!!!!! Πλάκα έχει εδώ μέσα…αν και είδα πολλές σωστές και σοβαρές αναφορές.
# DIMITRAKIS!!!!!!!!! Says:
March 23rd, 2008 at 12:49 pm

Με ενημέρωσε τοπικός δημοτικός παράγοντας πως εδω και καιρό κάποιοι-κατ’ εμέ εκτός τόπου και χρόνου προφανώς- εδώ μέσα αναφέρονται σε μένα με το…. “δημητράκης” θεωρώντας πως είμαι πίσω από το εν λόγω δίκτυο. Πάντως εγώ έμαθα πως υπάρχει, σήμερα Κυριακή 23/3/08. Φανταστείτε πόσο καχύποπτοι είναι.Της πλάκας δηλαδή.Έριξα μια ματιά και τι να δω!Τι ότι πάιζω περίεργο παιχνίδι του Καραφωτιά!Τι ότι κάνω πλάτες ανθρώπων που είναι κοντά του!Τι ότι ακολουθώ τακτικές του Νικολάκη! Κι άλλα τέτοια γαργαλιστικά!Διάβασα ακόμα ότι δεν είμαι και Ειδικός Σύμβουλος του Υπ.Τουρισμού αλλά μετακλητός του Άρη!Που είναι και παλιός φίλος, αν και δεν υπήρξε ποτέ. Ε ρε γέλια!Ειδικός δεν είμαι πράγματι! Σύμβουλος ναι!Χάθηκε να κάνουν ένα τηλεφώνημα στο Γραφείο του Υπουργού να ρωτήσουν οι ανεγκέφαλοι.Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Αμ το άλλο με το ξαδελφάκι μου για επικάλυψη και τέτοια. Ούτε ξέρουν τι τους γίνεται!!!! Ο κόσμος μας κρίνει.Και είναι πολύς!!!!!! Πλάκα έχει εδώ μέσα…αν και είδα πολλές σωστές και σοβαρές αναφορές.