13.10.08

Το Σινούκ , τα δις και η τρομοκρατία

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://politis-gr.blogspot.com/

Στα σχόλια του χθεσινού άρθρου κάποιος φίλος με παρακάλεσε να σχολιάσω το θέμα της … «επικαιρότητας»,… τη Μονή Βατοπαιδίου.

Θα προσπαθήσω μέσα από διάφορα άρθρα να σας παρουσιάσω κομμάτια του παζλ , με σκοπό μια ειλικρινή ενημέρωση για υποψιασμένους πολίτες και όχι «πρόβατα» των εξαρτημένων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ (και όχι μόνο).

Θα ξεκινήσω αυτά τα κομμάτια του παζλ από ένα άρθρο του Γ. Ντάσκα , που από πολλούς πέρασε στα ..ψιλά. Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Το καλοκαίρι του 2004 είναι εξαιρετικά «βαρύ». Στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά στο περιθώριο υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Πατριάρχης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι ο Κύπριος Πέτρος. Εκείνο το καλοκαίρι πηγαινοέρχεται στην Αθήνα , αλλά και σε ένα ….νησάκι πολύ κοντά στο Άγιο Όρος.

Κάποια στιγμή οργανώθηκε , με την συμμετοχή υψηλού εκκλησιαστικού παράγοντα , συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση έγινε σε θωρακισμένη βίλα στη Γλυφάδα και κάποια στιγμή από τη βίλα αυτή μεταφέρθηκαν σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα περίπου 110 δις δραχμές της εποχής , δηλαδή κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οργανώθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος με κυριότερη επίσκεψη του στη Μονή Βατοπαιδίου.

Το περίεργο είναι ότι ο Πατριάρχης πήγαινε εκεί με ολόκληρο το οικονομικό και νομικό επιτελείο του και εκείνους που γνώριζαν τις φανερές αλλά και τις μυστικές συναλλαγές.

Η μεταφορά τους οργανώθηκε με ελικόπτερο Σινούκ και στο επιτελείο του ήταν και ο δικηγόρος Γ. Μαύρος , μέλος του αιγυπτιακού ελληνισμού, αλλά και δικηγόρος σε σημαντικότατες υποθέσεις όπως π.χ στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων της Εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

Το Σινούκ συνετρίβη λίγο πριν φθάσει στο Άγιο Όρος , κάτω από εντελώς σκοτεινές συνθήκες και σκοτώθηκαν όλοι.

Στο ελικόπτερο την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν δύο πρόσωπα. Ο πρόεδρος που δίκασε τη 17 Νοέμβρη, κ. Μαργαρίτης, και ο πρώην ιερωμένος και πρώην δημοσιογράφος της πατριαρχικής συνοδείας κ. Απ. Φορλίδας.

Ο τελευταίος δεν επιβιβάστηκε για να παραστεί όπως είπε , ως μάρτυράς σε δίκη του Πατριαρχείου. Λίγο καιρό αργότερα έβγαλε το ράσο, απείλησε με αποκαλύψεις αλλά , δείχνοντας εξαιρετικά φοβισμένος …..εξαφανίστηκε….

Ο δικηγόρος Γ. Μαυρός , ο οποίος ήταν σε μερικές υποθέσεις και επίσημα δικηγόρος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δικηγόρος της Εκκλησίας μας, αλλά και των Σαϊεντολόγων και των Μορμόνων , έλεγε λίγο καιρό πριν την συντριβή , ότι τελειώνει το γράψιμο πολύ σημαντικού βιβλίου για την τρομοκρατία , γιατί η αλήθεια δεν είχε βγει όλη στο δικαστήριο και πολλά μέλη της τρομοκρατίας γύριζαν σε κεντρικά σαλόνια της Αθήνας.

Ο δικηγόρος κυριολεχτικά εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό σωματικό ίχνος του.

Εξαφανίστηκε όμως μυστηριωδώς και το βιβλίο , το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο για έκδοση και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Στην συνέχεια , ήρθαν στην επιφάνεια πολύ σοβαρά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μεταξύ αυτών , η ανατίναξη με βόμβα των δύο λογιστών που χρησιμοποιούσε το Πατριαρχείο. Οι λογιστές πήγαιναν από την Ελλάδα στην Αίγυπτο για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά μετά την συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του Πατριάρχη και του Οικονομικού και νομικού επιτελείου του.

Μόλις έβαλαν μπρος τη μηχανή του παρκαρισμένου στο αεροδρόμιο του Καΐρου αυτοκινήτου τους , εκείνο ανατινάχθηκε. Ο κύριος λογιστής Κοσμίτης κομματιάστηκε και ο βοηθός του ακρωτηριάστηκε….

Ποτέ δε έγινε λόγος για τη δολοφονία αυτή…….».

Δεν υπάρχουν σχόλια: