13.10.08

Μικρογραφία

Ως μικρογραφία του Κράτους των Αθηνών και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Αίγιο. Και πως διαφορετικά να το χαρακτήριζε κάποιος όταν το μόνο που του λείπει είναι το μέγεθος όχι όμως τα ίδια νοσηρά φαινόμενα που συναντά κανείς σε κεντρικό επίπεδο.

Τα διαπλεκόμενα ,οι νταβατζήδες, οι διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες και κάπου στο βάθος οι ανήμποροι ν’ αντιδράσουν πολίτες συνθέτουν το ίδιο και απαράλλαχτο σκηνικό μιας ταινίας της οποίας είμαστε όλοι θεατές αλλά κανένας δεν τολμά να παρέμβει είτε από συμφέρον είτε από βεβαιότητα ότι τίποτε δεν είναι δυνατόν να αλλάξει.

Όταν η διαφθορά έχει ριζώσει τόσο βαθιά μέσα στο ίδιο το κεντρικό σύστημα εξουσίας η φυσική μετεξέλιξη της συνεπάγεται με θεσμοθέτηση της. Η διαφθορά σε όλες τις τις μορφές έχει γίνει πλέον νόμος/νόμοι του ελληνικού Κράτους. Και το χειρότερο είναι ότι όλοι εμείς οι πολίτες έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα με χαρακτηριστική απάθεια γνωρίζοντας ότι δεν γίνετε να αλλάξει κάτι.. προς το παρόν τουλάχιστον.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου δίνει το δικαίωμα το κράτος σε αιρετούς να διαχειρίζονται και να διανέμουν κατά το δοκούν τεράστια οικονομικά ποσά με κλειστού τύπου διαδικασίες??

Μα φυσικά που αλλού??

Ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγίου να διανείμει 3,000,000.00 ευρώ με κλειστού τύπου διαδικασίες, για έργα που πρόκειται να εκτελεστούν στα πυροπληκτα χωριά,σε ημέτερους το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι οι νταβατζήδες και οι μζαδοροι δρουν πλέον ανενόχλητοι αφού έχουν την κάλυψη του ίδιου του ελληνικού Κράτους.

Ποιοι είναι άραγε οι πραγματικοί λόγοι που επιλέχτηκε μια κλειστού τύπου διαδικασία έναντι ενός ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού?

Προς τι τόση βιασύνη?? Μέχρι και ο σύλλογος εργοληπτών του νομού Αχαΐας καταγγέλλει αυτή την απόφαση.

Από την άλλη έχουμε τον άλλο νταβατζή ο οποίος βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με τον ‘αγαπημενο’ του ,για την ώρα, δήμαρχο να διεκδικεί και να προωθεί συστηματικά και με την παραμικρή ευκαιρία τα μεγαλόπνοα σχέδια που έχει είτε για την Παναγία Τρυπητή είτε για τη Φανερωμένη.

Και ποιος ο σκοπός πίσω από όλα αυτά αγαπητοί αναγνώστες?? Η σωτηρία της ψυχής η μήπως η εξασφάλιση μεταθανάτιας ζωής στον παράδεισο??

Μην κουράζεστε..τίποτα από τα δυο.

Η φιλοχρηματία και η ματαιοδοξία του Αμβροσιου έχει καταντήσει πλέον όχι μόνο κουραστική αλλά και αηδιαστική. Απορούμε πως συνεχίζει ο κόσμος να πηγαίνει στην εκκλησία και να προσφέρει τον οβολό του για πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την βελτίωση της δικής του κατάστασης.

Ύστερα από όλα αυτά περιμένουμε και εμείς οι απλοί πολίτες να βρεθούν δυο τρεις ικανοί και τολμηροί δημοσιογράφοι προκειμένου να στηλιτεύσουν τις παραπάνω συμπεριφορές. Αντ’αυτου το μόνο που αντικρίζουμε (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι η αγιοποίηση των πάντων και η προσπάθεια παρουσίασης των στραβών και ανάποδων ως σωστών.

Μα καλά.. για πόσο μαλάκες μας περνάνε?

Αλήθεια..η οικογένεια Καραφωτια είναι μέτοχος της Πρώτης της Αιγιαλειας??

Σε μια πραγματική δημοκρατία τίποτα από τα παραπανω δεν θα συνέβαινε.

Στην Ελλάδα όμως εδώ και χρόνια έχουμε ολιγαρχία οπότε ο κόσμος κάτι πρέπει να κάνει προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Όταν στην Κολομβία το σύστημα Πάμπλο Εσκομπαρ είχε καταλύσει και ελέγξει σε απόλυτο βαθμό όλες τις βαθμίδες του Κράτους κάποιοι αποφάσισαν με απλές και συνοπτικές διαδικασίες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αφού τίποτε δεν λειτουργούσε και η απονομή δικαιοσύνης μόνο δίκαια δεν ήταν.

Έτσι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο Πάμπλο Εσκομπαρ από την δημόσια ζωή ήταν η εκτέλεση όλων αυτών που απάρτιζαν αυτό το σύστημα όπως αστυνομικοί, δικαστικοί, πολιτικοί, δικηγόροι, λογιστές, δημόσιοι λειτουργοί κλπ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ.

Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές είναι ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο και όσο η διαφθορά συνεχίζει να είναι ο μόνιμος και ίσως μοναδικός τρόπος έκφανσης της κοινωνίας τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόσμενες, απρόβλεπτες και πανω από όλα καταστροφικές.

Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

# ecelon Says:
May 14th, 2008 at 12:01 am edit

MIA XOYNTA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-ΕΡΧΕΤΑΙ
# ΝΕΜΕΣΙΣ Says:
May 15th, 2008 at 10:27 am edit

ΜΙΛΑΩ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΗΛΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΡΘΕΙ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ , ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ . ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ” ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ !ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ . ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ . ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ! ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ . ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ . ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .
ΑΝ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ . ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ! ΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ .