12.10.08

Περί δημοτικών ακίνητων..


Είναι πράγματι σωστή η σκέψη του δήμαρχου για την σωστή διαχείριση/αξιοποίηση των δημοτικών ακίνητων μέσω της ίδρυσης μιας ΑΕ διαχείρισης ακινήτων.

Το πρόβλημα όλων των δημοτικών αρχών δεν είναι η εξεύρεση σωστών και δημιουργικών σκέψεων αλλά η υλοποίηση και διαχείριση τους μέσω ικανών και αποδεδειγμένα επιτυχημένων προσώπων στον επιχειρηματικό τομέα.

Πως είναι δυνατόν πρόσωπα που στην επαγγελματική τους ζωή στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι δημόσιοι υπάλληλοι και στην χειρότερη επιστήμονες (γιατροί,δικηγόροι,πολιτικοί μηχανικοί κλπ) , δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν αποδειχτεί ικανοί να διαχειριστούν ούτε περίπτερο ? Πράγμα το όποιο είναι πασιφανές από την επαγγελματική τους πορεία.

Ίσως όλοι αυτοί οι κύριοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ευρύτερο εθνικό άλλα και ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι δομημένο πάνω στις αρχές και τις δυνάμεις της ελεύθερης οικονομίας. Με βάση αυτές τις αρχές, επιχειρήσεις καθορίζουν τις τύχες ευρωπαϊκών,εθνικών αλλά και τοπικών οικονομιών. Δεν είναι τυχαίο ότι ανα τον δυτικό κόσμο στελέχη πολυεθνικών εταιρειών μεταπηδούν στην πολίτικη,ύστερα από την συνταξιοδότησή τους, με μοναδικό προσόν τις επιτυχημένες καριέρες τους.

Εδώ όμως είναι Βαλκάνια και αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική, σε όλα τα επίπεδα, μόνο επιτυχημένοι δεν είναι στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία( με ελάχιστες εξαιρέσεις ).

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στα πολιτικά πράγματα του Αιγίου. Άνθρωποι σχεδόν αποτυχημένοι στα επαγγελματικά τους, στρέφονται που αλλού?? Στην πολιτική..

Άλλα αυτοί καλά κάνουν. Όταν η κουλτούρα και η παιδεία μας περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την νοοτροπία του ταξίματος και του βολέματος τέτοιοι χαρακτήρες θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν.

Μέχρι αυτή η κατάσταση να αλλάξει ΑΧΡΗΣΤΟΙ θα συνεχίσουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και συγχρόνως θα αυτοπροβαλλονται ως σωτήρες.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά..

Μια ματιά να ρίξετε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στον τοπικό τύπο και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: