13.10.08

Ελεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των μητροπολιτών
του Βασίλη Γούλα
Ελεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των μητροπολιτών αλλά και των συγγενικών τους προσώπων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ζητά ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών μετά την απόφαση του δικαστηρίου να φυλακίσει τον πρώην μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτη.

Ο κ. Μπεζενίτης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 277.330 ευρώ από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών κάνει έκκληση στην Ιερά Σύνοδο ώστε: «να πατάξει από την Εκκλησία του Χριστού τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα και να καταδικάσει, κατά την επικείμενη έκτατη σύγκληση της Ιεραρχίας, τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα πλουτισμού ασύδοτων μητροπολιτών και να ζητήσει από την καθημένη Δικαιοσύνη την επέκταση του οικονομικού ελέγχου και του «πόθεν έσχες» εντός και εκτός της Ελλάδος σε όλους τους μητροπολίτες αλλά και στο συγγενικό τους περιβάλλον και των στενών συνεργατών τους».

Στην ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών ζητά επίσης τον οικονομικό έλεγχο ακόμη και στο περιβάλλον μητροπολιτών που απεβίωσαν πρόσφατα και για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες πλουτισμού του περιβάλλοντός τους. Η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συνδέσμου πρεσβύτερος κ. Ευστάθιος Κολλάς, καταλήγει: «Μόνον έτσι θα χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και θα απαλλαγεί το Ιερατείο από τη βαριά μομφή της ως άνω «Κεφαλικής ποινής» της καθημένης Δικαιοσύνης σε βάρος Ιερωμένου».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: