12.10.08

Αμαρτωλή ΔΕΥΑ..

Ένα από τα θέματα που απασχολεί τους Αιγιωτες αυτές τις ημέρες είναι οι υπέρογκες αυξήσεις που προτάθηκαν από την δημοτική αρχή για το νερό.

Αλήθεια τι χρωστάει κύριοι υπεύθυνοι ο δημότης του Αιγίου να πληρώσει τις αυξήσεις που προτείνεται όταν εδώ και τουλάχιστον δέκα έτη πληρώνει το χαράτσι που αφορά την υπεξαίρεση Παπαϊωάννου για την οποία ουδείς δημοτικός σύμβουλος γνώριζε το παραμικρό ?

Λέτε πως μια αύξηση 10% δεν είναι αρκετή για να καλύψει τα ελλείμματα της δημοτικής επιχείρησης. Τότε κύριοι μιλάμε για μια προβληματική επιχείρηση που δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί με οποιαδήποτε αύξηση. Μιλάμε για μια επιχείρηση που οι κατά καιρούς δημοτικοί άρχοντες της πόλης έχουν υπερφορτώσει με πλεονάζων προσωπικό, ανείσπρακτες οφειλές προς την επιχείρηση, δάνεια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Και έρχεστε τώρα και ζητάτε από τον πυροπληκτο κόσμο του Αιγίου και των περιχώρων να υποστεί ακόμα ένα βάρος σαν να μην φτάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Ίσως η μοναδική λύση να είναι η πτώχευση. Το πλεονάζων προσωπικό να απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες του Δήμου και το απολύτως απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό να στελεχώσει την νέα ΔΕΥΑ. Όλες οι ανείσπρακτες οφειλές,ειδικά των επιχειρήσεων, να ρυθμιστούν άμεσα και να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Με διορισμένους τεχνοκράτες που εφαρμόζουν μεθόδους που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες και παχυλούς μισθούς δεν σώζονται προβληματικές επιχειρήσεις.

Αλλά τι λέμε τώρα? Ποιος δήμαρχος έχει το πολιτικό σθένος να προτείνει τέτοιες ριζοσπαστικές λύσεις όταν το μοναδικό που έχει κατά νου είναι η καρέκλα και η επόμενη τετραετία?

Δεν υπάρχουν σχόλια: