12.10.08

Παραλία Αιγίου..

Τα τελευταία χρόνια η παραλία Αιγίου έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο σημείο διασκέδασης και αναψυχής όλων των Αιγιωτων και όχι μόνο. Οι λόγοι που έχει συμβεί αυτό είναι πολλοί.. κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα, αλλά και μεγάλη ποικιλία καταστημάτων που προσφέρουν, φαγητό.ποτό,καφέ σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτή την στιγμή υπολογίζουμε πως τουλάχιστον 15-20 επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στην παραλία προσφέροντας μόνιμη απασχόληση σε 100 συμπολίτες. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε αυτό το κομμάτι της πόλης τα τελευταία 5 έτη, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς η προσφορά των επιχειρηματιών στην τοπική οικονομία είναι τεράστια. 

Η στασιμότητα όμως που παρουσιάζεται εδώ και αρκετά χρόνια από όλες τις δημοτικές αρχές στα μεγάλα έργα (εμπορικό λιμάνι,τουριστική μαρίνα, αξιοποίηση χαρτοποιίας) επηρεάζει αρνητικά και σε σημαντικό βαθμό την περαιτέρω ανάπτυξη της παραλίας, αλλά εντείνει ταυτοχρόνως και την αβεβαιότητα στους επιχειρηματίες που έχουν ήδη επενδύσει τεράστια ποσά.
Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που εντείνει την αβεβαιότητα στους ήδη υπάρχοντες αλλά και νέους επενδυτές είναι το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών χώρων απέναντι από τα καταστήματα που μισθώνουν. Εξ’οσων γνωρίζουμε οι παραπάνω χώροι εκμισθώνονται από τον δήμο στους ενδιαφερόμενους με ένα καθεστώς που μόνο γκρίζο και ασαφές μπορεί να χαρακτηριστεί. Έτσι το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι άναρχη δόμηση,επιχειρηματική αβεβαιότητα, απώλεια σοβαρών επενδύσεων αλλά και πολιτικό αλισβερίσι μεταξύ δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών. Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν δέχεται να επενδύσει σε ένα πολλά υποσχόμενο αλλά αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Συνεπώς κατά την γνώμη μας εδώ και τώρα, η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει την ανάλογη πρωτοβουλία και να θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όπου ΟΜΌΦΩΝΑ όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι να καθορίσουν επακριβώς το καθεστώς λειτουργίας της παραλιακής ζώνης. 

Όσο για το καθεστώς της άναρχης δόμησης που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην παραλία Αιγίου, αποκλειστικά και συλλογικά υπεύθυνες είναι όλες οι δημοτικές αρχές από το 1990 και μετά γιατί με την ανοχή και πολιτική τους αβουλία, έχουν διαιωνίσει ένα καθεστώς που πλήττει οικονομικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε άλλα κομμάτια της πόλης αλλά και περιορίζουν σημαντικά την υγιή ανάπτυξη της παραλίας.

Με την θέσπιση κανόνων αλλά και ομοιογενούς ανάπτυξης των εγκαταστάσεων που εκμισθώνονται από τον δήμο στους ιδιώτες, η ήδη σημαντική ανάπτυξη που παρατηρείται θα επιταχυνθεί με ραγδαίους ρυθμούς μέσα σε ένα προκαθορισμένο και δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον για όλους.

Περιμένουμε,όπως πάντα, τα σχόλια και τις απόψεις σας

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: