12.10.08

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ;

15/01/2008 22:49:20

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.

Από το patranews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Anonymous Says:
February 18th, 2008 at 10:19 am edit

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !! ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !!! ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ . ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ !! ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ . ΑΥΤΟΣ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .