13.10.08

Υποψήφιοι σωτήρες…


Οι ζυμώσεις μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες ομάδες έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται.
 
Ο νυν βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιοπουλος φαίνεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την δημαρχία ενός διευρυμένου Δήμου Αιγίου,υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί λόγω και της ιδιότητας του βουλευτή αλλά και της ενδεχόμενης κομματικής στήριξης χωρίς προσκόμματα και αστερίσκους. Με μια τέτοια υποψηφιότητα εξασφαλίζεται η συναίνεση,και γιατί όχι συμμετοχή, του κομματικά υπάκουου Σπύρου Παπαδόπουλου που ήρθε τρίτος με τον συνδυασμό της ΔΑΔΔΑ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. 
 
Η συγκέντρωση των κεντροαριστερών δυνάμεων δεν φαίνεται όμως να επιτυγχάνεται στον μέγιστο βαθμό καθώς ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει ουσιαστικά ξεκαθαρίσει ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος δήμαρχος είτε με κομματική στήριξη είτε όχι.
 
Ο Καλογερόπουλος,ο οποίος θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητα Σπηλιοπουλου, μη λαμβάνοντας χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αποτελέσει τον τρίτο πόλο συγκεντρώνοντας τους δυσαρεστημένους των δυο αντιμαχόμενων πλευρών με ένα και μόνο στόχο..να περάσει στην δεύτερη Κυριακή όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όλα είναι πιθανά.
 
Οι Μαυρουδής, Περπης δεν φαίνεται ,προς το παρόν, να θεωρούνται σημαντικοί παίκτες λόγω του ότι απευθύνονται σε ένα μικρο αλλά εξειδικευμένο ακροατήριο το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις αλλά μπορεί να υποβοηθήσει έως ένα σημείο αυτόν που θα καταφέρει να τους προσεταιρισθεί δίνοντας τα απαραίτητα ανταλλάγματα.
 
Ο σημερινός δήμαρχος Αιγίου υπό το βάρος της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου και από την παντελή έλλειψη πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και δραματικά φαίνεται ότι θα έχει την πολιτική τύχη του τέως δημάρχου Αιγίου Γιώργου Περπη, ίσως και δυσμενέστερη. Και όλα αυτά εάν καταφέρει να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.
 
Ερωτηματικό παραμένει τι στάση θα κρατήσει ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος που είχε δηλώσει στις προηγούμενες εκλογές ότι εάν δεν εκλεγεί θα φύγει για το χωριό του.
 
Λέτε να δούμε καμιά συμμαχία Στάθη-Αποστόλη ;;;
 
Μια νέα κίνηση που φημολογείται ότι παίρνει σάρκα και οστά είναι αυτή του εκδότη του Ημερήσιου Αιγιοχου Γρήγορη Τριανταφυλλόπουλου. Πολλά από τα δυσαρεστημένα στελέχη της γαλάζιας παράταξης που είτε δεν κατάφεραν να εκλεγούν με τον Στάθη είτε είναι δυσαρεστημένοι από τον Καραφωτια λόγω της αυταρχικής πολιτικής που ακολουθεί,όπως ο Πάνος Μπερουκας συσπειρώνονται και κινούνται προς μια κατεύθυνσή που κανείς δεν ξέρει που θα τους οδηγήσει εάν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες τους και συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή.
 
Ερωτηματικό πιστεύουμε θα αποτελέσει για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σε έναν διευρυμένο δήμο Αιγίου, το που θα βρεθούν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν οι υποψήφιοι το τεράστιο οικονομικό κόστος που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 200,000 ευρώ ανα υποψήφιο δήμαρχο εφ’οσον κάνει έναν αξιοπρεπή πολιτικό αγώνα.
 
Αυτά προς το παρόν και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους καθώς η μάχη για την επικράτηση μεταξύ όλων των υποψηφίων σωτηρων και μη τώρα αρχίζει.
 
Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητό aigio.org πρόσφατα ενημερώθηκα για την ύπαρξή σου και οφείλω να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από την ενημέρωση που έχεις γύρω από τα δημοτικά δρώμενα όσο και από το όλο στήσιμο του blog.
Σαν απλώς πολίτης και εγώ, έχω όμως τις παρατηρήσεις μου. Στο θέμα σου "υποψήφιοι σωτήρες" βλέπω και το όνομα ενός εκδότη εφημερίδας. Αν ο συγκεκριμένος μπορεί να ενώσει τους δυσαρεστημένους Αιγιώτες τότε τι να πω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Και όχι μόνο αυτό, στην επόμενη παράγραφο αναφέρεσαι εύστοχα και στο ποσό που θα πρέπει να διαθέσει κανείς υποψήφιος δήμαρχος. 'Αρα όσοι θέτουν υποψήφιοι ή αφήνουν να αιωρείται το όνομά τους έτσι για να βρίσκονται στην επικαιρότητα μάλλον θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Αίγιο είναι μια κλειστή κοινωνία και όλοι ξέρουμε πολύ καλά "τι καπνό φουμάρει" ο καθένας.
Και κάτι τελευταίο η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου εκδότη, μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο στέκει.