13.10.08

Συνεχίζονται τα πυρά των εργοληπτών κατά του Δήμου Αιγίου

Την έντονη αντίθεσή τους εκφράζουν τα μέλη του Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία δρομολογείται η ανάθεση τριών έργων προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ το ένα, που προορίζονται για αποκαταστάσεις των υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αιγίου, με την εξαιρετική διαδικασία της πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη ΣΑΤΕ Δυτικής Ελλάδας, η διαδικασία αυτή, σε αντίθεση με την πάγια και διαφανή διαδικασία του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, επελέγη προκειμένου τα έργα και τα χρήματα «να μείνουν» σε τοπικούς εργολάβους του Αιγίου.

Τα μέλη της Ένωσης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, ενώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «υπάρχει η ομόθυμη βούληση όλων των εργοληπτικών επιχειρήσεων-μελών μας, που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα, ενώ αρκετοί εξ αυτών έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις στην Αιγιάλεια και απασχολούν προσωπικό από την περιοχή αυτή».

Η τοπική ΣΑΤΕ, αφού αναφέρεται στην ερμηνεία του νόμου, που προφανώς χρησιμοποίησε η Δημοτική Αρχή του Αιγίου, συνεχίζει λέγοντας πως «είναι άκρως επικίνδυνη η αντίληψη, όπως ευρέως διαδίδεται, της πρόσκλησης μόνο Αιγιωτών εργολάβων. Η χώρα μας δεν είναι χωρισμένη σε φέουδα και δεν αποτελείται από πολίτες διαφορετικών κατηγοριών ανάλογα με την τοπική προέλευση ή άλλα κριτήρια. Τέτοιες αντιλήψεις δεν στηρίζονται σε κανένα νόμο, είναι απολύτως παράνομες και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, όντας αντίθετες σε βασικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το Περιφερειακό Γραφείο της ΣΑΤΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να μεταχειριστεί όλα τα νόμιμα μέσα για την ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγίου και τη δημοπράτηση των έργων με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, χωρίς αποκλεισμούς, όρους ή άλλες μεθοδεύσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του πρώην προέδρου των Εργοληπτών Νομού Αχαΐας κ. Στάθη Παρασκευόπουλου, ο οποίος προσέφυγε στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρο Σπυρίδωνα. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κύριος Παρασκευόπουλος, ο Δήμος του Αιγίου δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δημοπράτηση και την τελική λύση θα κληθεί να τη δώσει ο Περιφερειάρχης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΕΤΣΙΩΤΗΣ

http://www.imeranews.gr/detail.php?id=48596

Δεν υπάρχουν σχόλια: