13.10.08

Σε κινούμενη άμμο συμφερόντων βαδίζει η κυβέρνηση

By Factorx | February 24, 2008

Γράφει στο κύριο άρθρο της η σημερινή «Καθημερινή»: «Στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ ελάχιστοι είναι αυτοί που διαπράττουν φορολογικές απάτες. Για έναν απλό λόγο: όλοι γνωρίζουν ότι ουδείς έχει ασυλία, έστω και αν είναι κορυφαίος επιχειρηματίας ή προσωπικός φίλος του καγκελάριου, όπως φάνηκε πρόσφατα στην υπόθεση της «Ντόιτσε Ποστ». Στην Ελλάδα υπάρχουν, δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια υπουργοί, οι οποίοι διστάζουν να επιβάλουν το νόμο σε περιπτώσεις που αφορούν εκδοτικά συγκροτήματα ή πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. … Αυτή η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν φοβάται κανέναν, όσο ψηλά ή όσο ισχυρός και αν είναι. Αν το πράξει θα έχει κάνει ένα βήμα στην πάταξη της ανομίας».

Για πολλοστή δηλαδή φορά τον τελευταίο καιρό η εφημερίδα της οικογένειας Αλαφούζου συνεχίζει να κάνει ανώνυμες επιθέσεις σε εκδοτικά συγκροτήματα και άλλους μεγαλοπαράγοντες του πλούτου και της ισχύος, χωρίς όμως να λέει και πάλι ονόματα. Και όπως πολύ σωστά επισημαίνει το troktiko.blogspot.com «αν αυτό το δημοσίευμα το είχε γράψει κάποιο blog θα έβαζαν λυτούς και δεμένους να βρουν ποιοι τα γράφουν για να τους στείλουν στην σέντρα». Γιατί λοιπόν η Καθημερινή που είναι τόσο ισχυρή και έχει φίλους και στο Μαξίμου και την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν λέει ονόματα; Πως μπορούμε να το εκλάβουμε εμείς οι ταπεινοί αυτό; Ότι ξαναγίνονται τα ίδια που είχαν γίνει και με τον Κοκκαλίνο, με άλλους στόχους και ρόλους αυτή τη φορά; Αληθεύει αυτό που έγραφε προχθές η εφημερίδα «Αξία»; Ότι δηλαδή «την Πέμπτη, μέσα από αποκαλυπτική εφημερίδα, ιδιαίτερα παρεμβατική, η οικογένεια Βαρδινογιάννη έστειλε το δικό της μήνυμα προς την οικογένεια Αλαφούζου:«πες ευθέως αν τολμάς, ποιους εννοείς»; Ως γνωστόν, τελευταία η «Κ» έχει αναλάβει εκστρατεία «κατά των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων», χωρίς φυσικά να λέει ονόματα.

Όλα αυτά προστίθενται στον πόλεμο γύρω από το Πρώτο Θέμα, τις επιθέσεις της Ελευθεροτυπίας εναντίον του Alter, τις βόμβες στον Κουρή και στο press.gr, τη συμφωνία ανακωχής Ψυχάρη – Μπόμπολα, τις επιθέσεις στην κα Γιάννα και τις αντεπιθέσεις της, το νέο pact Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα (που ίσως εξηγεί και την στάση του Αλαφούζου, αιώνιο εχθρό του δεύτερου). Το τοπίο στα ΜΜΕ θυμίζει πλέον κινούμενη άμμο. Επάνω στην οποία προσπαθεί να βαδίσει μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην μικροπολιτική και την σκανδαλολογία.

apo http://www.blog.anti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: