12.10.08

Δικαίωση του Φαναρίου…

…ηττήθηκε το μοντέλο Χριστόδουλου
.

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΞΙΟΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Αξιος λοιπόν ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος και ευκαιρία για την Εκκλησία της Ελλάδος να περάσει σε φάση πνευματικότητας και ηρεμίας.
Είναι μια δικαίωση για τον ίδιο μετά από 10 χρόνια, και μια εκλογή με ιδιαίτερη σημασία από την Ιεραρχία τηςΕκκλησίας).
Δικαίωση επίσης αποτελεί και για το Φανάρι το οποίο αυτή τη φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου αλλά γιατί όχι δικαίωση και για μας. Οταν γράψαμε για τη συνάντηση του
Ιερώνυμου με τον Πατριάρχη, τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων μας λοιδορούσαν μιλώντας για τρελά σενάρια… Είναι σκληρό να το λέμε τούτη την ώρα αλλά πρέπει. Το μοντέλο Χριστόδουλου ηττήθηκε…
Το Φανάρι πιο ανοιχτά
δεν μπορούσε να το φωνάξει και έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει. Ο Ιερώνυμος όλα αυτά τα χρόνια φρόντισε να στείλει στο Πατριαρχείο δικούς του ανθρώπους και πνευματικά τέκνα, όπως ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αθηναγόρας.
Διαβάστε εδώ
http://exeisminima.gr/2008/02/07/archiepiskopos/
Εναλλακτική Διαδικτυακή Ενημέρωση Θήβας

http://exeisminima.gr/
apo press-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

# OPINION Says:
February 9th, 2008 at 1:42 am edit

ΑΠΟ HELLASPRESS.BLOGSPOT
Θέια Δίκη
Έπειτα από αρκετές ημέρες αναμονής και παρασκηνιακών ενεργειών, επιτέλους έχουμε νέο Αρχιεπίσκοπο. Ο από Θηβών και Λεβαδείας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ανέρχεται στον θρόνο με καθυστέρηση δέκα ετών. Σε αντίθεση με τον έτερο συνυποψήφιο Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο νυν Μακαριότατος όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε ένα χαμηλό προφίλ και δεν παρασύρθηκε ποτέ από προσωπικές αντιζηλίες και μικρότητες. Ο βίος του όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει τον ακέραιο χαρακτήρα του και πετυχημένη του πορεία ως μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας. Λίγα λόγια λοιπόν για το έργο του. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου, εκ των οποίων αυτό με τον τίτλο “Μεσαιωνικά Μνημεία της Ευβοίας” βραβεύθηκε το 1970 με πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2006 εξεδόθη ο πρώτος από τους τρεις τόμους έργου του με τον τίτλο “Χριστιανική Βοιωτία”.
Στο κοινωνικό του έργο ξεχωρίζουν η δημιουργία: οικοτροφείων, ορφανοτροφείου με μορφή ανάδοχης οικογένειας (Θήβα), Στέγες Ηλικιωμένων (Θήβα, Λιβαδειά), Κέντρου Επανένταξης Ψυχικώς Πασχόντων (Λιβαδειά), του Εκπαιδευτηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων με Ειδικές Ανάγκες σε συνεργασία με άλλους φορείς του Νομού (Λιβαδειά), του Κέντρου Πρόληψης για τα ναρκωτικά (Λιβαδειά), Συσσίτια Απόρων συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών μεταναστών (Θήβα), Συμβουλευτικούς Σταθμούς (Θήβα), Κέντρο Ιστορικών και Αρχαιολογικών Ερευνών (Ζάλτσα-Ιερά Μονή Λυκούρεση), ενώ ως πρώην εκπαιδευτικός έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα της Βοιωτίας.
Μιλάω λοιπόν για θεία δίκη και αποκατάσταση της τάξης. Ο Θεός αγαπητοί μου εκτιμά τις αξίες και ενεργεί όταν και όποτε θεωρήσει Εκείνος ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Πριν δέκα χρόνια, στις προηγούμενες εκλογές είχε ξεσπάσει ένα οικονομικό σκάνδαλο στην Σύνοδο. Τότε υπεύθυνος στην Συνοδική επιτροπή επί των οικονομικών ήταν ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το θέμα είχε υποκινηθεί από τους υποστηρικτές του Μακαριστού Χριστοδούλου, με σκοπό να πλήξουν τον Ιερώνυμο. Ο στόχος τότε επετεύχθει και οριακά ο Ιερώνυμος ηττήθηκε από τον Χριστόδουλο. Λίγο καιρό μετα αποδείχθηκε η αθωότητα του Ιερώνυμου αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Η ιστορία, λένε επαναλαμβάνεται μια φορά σαν φάρσα και μια φορά σαν τραγωδία. Ίσως και αθτή την φορά έτσι να συνέβη, καθώς οι βολές του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, αν και ανυπόστατες έπληξαν το κύρος του Σπάρτης Ευστάθιου. Βέβαια ο νέος αρχιεπίσκοπος δεν είχε καμμία σχέση με αυτή την αήθη επίθεση καθώς ουδέποτε ο Μεσσηνίας στήριξε τον Ιερώνυμο. Που θέλω να καταλήξω?
Ο νέος αρχιεπίσκοπος αν και σε προχωρημένη ηλικία έδειξε υπομονή και καρτερία όλα αυτά τα χρόνια και ο Κύριος τον δικαίωσε. Ίσως και ο Σπάρτης Ευστάθιος να βρεθεί στην ίδια θέση πολύ σύντομα αν δείξει την ίδια καρτερία. Ο Κύριος δίδαξε την υπομονή, όποιος την ακολουθεί στη ζωή του δεν θα βγει ζημιωμένος.
Έτη πολλά και ευλογημένα Μακαριότατε.
Θεολόγος
Από hellespress on Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008 @ Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008 11:22 μμ Permalink
# Anonymous Says:
February 18th, 2008 at 9:50 am edit

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ “ΕΝΤΙΜΟΣ ” ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ . ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ . ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ? ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ !!!! ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ .