13.10.08

Περί νόμου φίμωσης

Εν’ όψει του νέου νόμου που πρόκειται να φέρει εντός δυο εβδομάδων περίπου, προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση θα θέλαμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας.

Πρώτα απ’ολα μιλάμε για την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών στο διαδίκτυο και ειδικότερα σε κάποια μπλογκς που σπάνε το ένα ρεκόρ επισκεψιμοτητας μετά το άλλο.

Κάτι τέτοιο θεωρούμε πως είναι και τεχνικά αδύνατο αλλά και ηθικά ανεπίτρεπτο όταν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Όλες οι παρόμοιες προσπάθειες φίμωσης και ελέγχου της πληροφορίας έπεσαν στο κενό σε χώρες όπως το Ιράν η Κίνα και το Πακιστάν.

Είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα στο διαδίκτυο έχουν αναπτυχθεί εναλλακτικοί τρόποι και κώδικες επικοινωνίας που πάντα θα βρίσκονται ένα (για να μην πούμε περισσότερα) βήμα μπροστά από τον οποιοδήποτε επίδοξο θα επιχειρήσει να τους ελέγξει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κυβερνήσεις και ειδικότερα την κυβέρνηση της Ελλάδας που είναι τόσο πίσω σε άλλα καίρια ζητήματα και θεωρεί ότι θα καταφέρει να επιτύχει εκεί όπου άλλοι ,δεκαετίες πιο μπροστά στον τεχνολογικό τομέα και αναφερόμαστε στην Αμερική, απέτυχαν.

Ευτυχώς για όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι ο παγκόσμιος ,για μια ακόμη φορά, διασυρμός της χώρας.

Σύμφωνα με το sync.gr υπάρχουν αυτή την στιγμή 35.000 ενεργά μπλογκς. Πιστεύουμε ότι με την νομοθετική της απόπειρα η κυβέρνηση θα καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διπλασιάσει τον αριθμό των ενεργών μπλογκερς και ταυτοχρόνως να τoυς μετατρέψει σε διαδικτυακούς ταλιμπαν που μοναδικό μέλημα θα έχουν το λεγόμενο hit and run. Τα ίντερνετ καφέ θα γεμίσουν επίδοξους μπλογκερς και όλη η μπλογκοσφαιρα ίσως γίνει το πιο underground place to be.

Το επερχόμενο τσουναμι θα έχει πολλά θύματα. Είμαστε σίγουροι ότι τις περισσότερες απώλειες θα έχουν αυτοί που απειλούνται πραγματικά από τις καθημερινές αποκαλύψεις ,ειλικρινείς απόψεις και μικρές η μεγάλες αλήθειες των απανταχού μπλογκερς.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ KAI ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: