12.10.08

«Ιερός» κυνισμός!

Η γνωστή φράση «δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο» ταιριάζει γάντι σ’ έναν ιεράρχη που έχει ταχθεί να τιμάει και τα ιερά και τα όσια: Στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που ανερυθρίαστα, κυνικά και πριν καθήσει το χώμα που σκέπασε τον πνευματικό του αδερφό Χριστόδουλο, αποκάλυψε χθες ότι ετοίμαζε τον διάδοχο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο από τις μέρες που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος νοσηλευόταν στο «Αρεταίειο».

Είπε στους δημοσιογράφους, σχεδόν χαμογελώντας, λες και έλεγε κάτι πολύ συνηθισμένο και τετριμμένο και μεταδόθηκε από τα κανάλια, ότι τις μέρες εκείνες του «Αρεταίειου» (σ.σ. τον περασμένο Ιούνιο) βρήκε τον μητροπολίτη Σπάρτης και του είπε ότι ο Χριστόδουλος τελειώνει και να προετοιμαστεί εκείνος για Αρχιεπίσκοπος.

Και να φαντασθείτε ότι τότε, όπως όλοι θυμόμαστε, υπήρχαν βάσιμες ελπίδες ότι ο άρρωστος Χριστόδουλος θα μπορούσε να κάνει μεταμόσχευση και να κερδίσει τη μάχη. Ομως οι αδερφοί του, που λέγονται και «άγιοι», τον είχαν ξεγραμμένο, χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Π.ΣΩΚ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: