13.10.08

Απόπειρα λογοκρισίας?? I don’t think so..


Σε πρόσφατο άρθρο μας ταχθήκαμε απερίφραστα κατά της οποιαδήποτε απόπειρας έλεγχου των μπλογκς και γενικότερα υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων στο διαδίκτυο.
Κάτι τέτοιο έξαλλου είναι αδύνατο λόγω της ιδιομορφίας του διαδικτύου αλλά και λόγω των ειδικών δομών και τεχνικών που το απαρτίζουν.
Με τα δεδομένα που είχαμε μέχρι αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η λογοκρισία ήταν δυνατή μόνο από προσωπική επιλογή του διαχειριστή ενός site η μπλογκ.
Σερφαροντας στο διαδίκτυο μείναμε άναυδοι από αυτό που ανακαλύψαμε. Η τεχνολογία και οι ανορθόδοξες τεχνικές σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα μας ξεπέρασαν για ακόμη μια φορά.
Κάποιοι προφανώς αγανακτισμένοι από την εμμονή συνεχούς προβολής των στατιστικών στοιχείων στο μπλογκ του, αλλά και από την πέρα από κάθε όριο λογοκρισία που ασκείται, έφτιαξαν έναν κλώνο του μπλογκ του μητροπολίτη Αμβροσιου σε αυτήν εδώ την διεύθυνση
http://mkka-clone.blogspot.com/
Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου μπλογκ αναφέρουν: Τα πράγματα είναι απλά.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων
  • έχει φτιάξει ένα blog στο οποίο προβάλει τις απόψεις του, πολλές φορές απαξιώνοντας πολλούς συνανθρώπους μας.
  • σβήνει και δε δέχεται σχόλια τα οποία δεν του αρέσουν
  • έχει βάλει πρώτη μούρη τα στατιστικά του
Γι’ αυτό, φτιάχτηκε τούτο εδώ το blog το οποίο:
  • θα αναδημοσιεύει αυτολεξεί τα άρθρα που δημοσιεύονται στο εν λόγω ιστολόγιο
  • τα σχόλιά του όμως θα μένουν χωρίς συντονισμό.
  • Επίσης, θα δώσει μια διέξοδο σε όσους θέλουν να παραπέμψουν στις απόψεις του μητροπολίτη, αλλά δε θέλουν να του αυξήσουν τα στατιστικά.
Το Aigio.org μπορεί να μην συμφωνεί με τέτοιες μεθόδους σίγουρα όμως πρόκειται για ένα απτό παράδειγμα των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο σε όλους αυτούς που με τον ένα η άλλο τρόπο προσπαθούν να το ελέγξουν.
Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: