13.10.08

Η ομάδα Βαν της...ΝΑSA.

Μπορεί οι Έλληνες σεισμολόγοι να κονταροχτυπιούνται σε τηλεοπτικές μονομαχίες μετά από κάθε μεγάλο σεισμό-σαν"μετά Χρηστόν προφήτες"- για το ποιος είχε προβλέψει καλύτερα το γεγονός,πραγματικά κοντά όμως στην πρόβλεψη σεισμών βρίσκεται η NASA, ερευνητές της οποίας ανέφεραν ότι έχουν βρει μια πολύ στενή σχέση "ανάμεσα σε ηλεκτρικές αναταραχές στην άκρη της ατμόσφαιρας και στους επερχόμενους σεισμούς κάτω από το έδαφος.."
Ακριβώς ένα τέτοιο σήμα εντόπισαν τις ημέρες πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα και τώρα συζητούν με επιστήμονες στη Βρετανία για να δουν αν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στο Διάστημα.
Ο Μινόρου Φρόιντ,φυσικός και εκ των διευθυντών του Ερευνητικού Κέντρου της ΝΑΣΑ στην Καλιφόρνια,δήλωσε στο BBC ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί σχέση που να συνδέει «ορισμένους σεισμούς και ορισμένα προσεισμικά σήματα, με αντικειμενικό τρόπο».
Η νέα μέθοδος, που ερευνάται, αφορά ηλεκτρικές αναταραχές που εντόπισαν δορυφόροι στην ιονόσφαιρα (100-600 χιλιόμετρα επάνω από τη Γη) πάνω από σημεία στα οποία αργότερα σημειώθηκαν σεισμοί. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η διακύμανση της πυκνότητας σε ηλεκτρόνια και άλλα ηλεκτρικά φορτία στην ιονόσφαιρα. «Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι έχουμε καλά επιστημονικά δεδομένα και σχεδιάζουμε σειρά πειραμάτων για να τα επαληθεύσουμε», δήλωσε ο Φρόιντ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: