13.10.08

ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ VS ΤΣΕΛΕΝΤΗ

Γεωργία Ευσταθίου

Πέρα από κάθε λογική, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις «φήμες»- όπως θεωρούσε τότε- περί μεγάλου επικείμενου σεισμού. Η μήνυση κατατέθηκε στις 3 Μαρτίου 2008, ύστερα από την εμφάνιση των συνεργατών της ομάδας ΒΑΝ (Άκη Τσελέντη-Γεράσιμου Χουλιάρα) στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τους επίκειται και νέος μεγάλος σεισμός στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας σαφείς πληροφορίες για το επίκεντρο και το μέγεθός του.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος ύστερα από την κατάθεση της μήνυσης είχε δηλώσει: « Η Νομαρχία δεν διαθέτει κανένα στοιχείο που να δείχνει πως «έρχεται» νέος ισχυρός σεισμός. Οι φήμες και οι διαδόσεις περί νέου χτυπήματος επιτελούν χείριστο έργο, σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες». Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης είχε εκφράσει τότε την δυσαρέσκειά του καθώς ο κύριος Κατσικόπουλος δεν τον είχε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο σε αντίθεση με τον Περιφερειάρχη Αχαΐας που επικοινωνούσε τακτικά μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί. Ο Νομάρχης Αχαΐας είχε τονίσει ότι «αναγκάστηκε» να προβεί στην ενέργεια αυτή καθώς οι κάτοικοι του Νομού αλλά και οι τοπικοί φορείς είχαν ξεσηκωθεί και έσπαγαν καθημερινά το τηλεφωνικό κέντρο της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν σύμφωνα με τα όσα ακούγονταν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νομάρχης Αχαΐας είχε μιλήσει για «ευτράπελα» που λαμβάνουν καθημερινά χώρα, όπως π.χ. πολίτες που ρωτούσαν γιατρούς για το αν είχαν ενημέρωση στα νοσοκομεία τους ή έπαιρναν τηλέφωνο στη Νομαρχία και έβριζαν επειδή δεν είχε ενημερώσει ακόμη τον κόσμο για τον επικείμενο σεισμό. Άδικο είχαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: