3.12.08

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΙΓΙΩΤΩΝ

ΑΠΟ kentri.gr
Στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών που δρούσε σε μαιευτήριο της Πάτρας με τη συμμετοχή γιατρών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων βρέθηκε η Ασφάλεια Πατρών, μετά την καταγγελία μιας 24χρονης μάνας που αποκάλυψε πώς της πήραν το νεογέννητο αγοράκι της μόλις γεννήθηκε!
Η ανύπαντρη Αγγελική Π. 24 χρόνων από το Βαρθολομιό Ηλείας γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής 25 Απριλίου στο 409 νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να μη θέλησε ούτε καν να αντικρίσει το μωρό της, ενώ δεν αποκάλυψε το όνομα του πατέρα!
Τότε, μια παιδίατρος που εργάζεται ως επιμελήτρια στο νοσοκομείο της πρότεινε να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Η γυναίκα δέχτηκε και, παρουσία μιας συμβολαιογράφου και τριών δικηγόρων από την Αθήνα, το Αίγιο και την Πάτρα, υπέγραψε συμβολαιογραφική πράξη με την οποία παραχωρούσε το μωρό σε άτεκνο ζευγάρι από το Αίγιο, που εμφανίστηκε με το ψευδώνυμο Κώστας και Κατερίνα Κομνηνού.
Τέσσερις μήνες μετά, στις 22 Αυγούστου, η 24χρονη μετάνιωσε που έδωσε το παιδί της… Πήγε στην Ασφάλεια Πατρών και κατήγγειλε ότι η παιδίατρος που εκπροσωπούσε το κύκλωμα πήρε την υπογραφή της χωρίς να το καταλάβει, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό την επήρεια έντασης από τη γέννα!
Η ενέδρα των αστυνομικών στήθηκε χθες, όταν το ζευγάρι που κρατάει επί επτά μήνες το παιδί θα πήγαινε στο δικαστήριο για να νομιμοποιήσει την υιοθεσία, παρουσία της μάνας. Η 24χρονη, που συνοδευόταν από αστυνομικό της Ασφάλειας τον οποίο εμφάνισε ως συγγενή της, εξέφρασε την πρόθεση να αναιρέσει τη συναίνεσή της. Ένα από τα μέλη του κυκλώματος της έδωσε 2.500 ευρώ για να συμφωνήσει. Εκείνη τη στιγμή, συνελήφθησαν όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, που θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Μαζί τους συνελήφθη και η μητέρα, αφού το χαρτί που υπέγραψε για την παραχώρηση του βρέφους την καθιστά συνεργό σε παράνομη υιοθεσία. Η Ασφάλεια, πάντως, συνεχίζει τις έρευνες για να ανακαλύψει αν, με τον ίδιο τρόπο, έχουν πωληθεί και άλλα νεογέννητα από το συγκεκριμένο μαιευτήριο.
Ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών, Αθ. Νταβλούρος έκανε λόγο για την ανάδειξη ενός δράματος, καθώς από την μία υπάρχει μια μητέρα που κάτω από ένα πλέγμα κοινωνικών αγκυλώσεων δεν θέλησε να απολαύσει το «δώρο» της μητρότητας και από την άλλη, ένα ζευγάρι που επεδίωξε να διοχετεύσει την αγάπη και την φροντίδα του σε ένα παιδί, ακολουθώντας ακόμα και μη σύννομες μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: