10.12.08

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Για ακόμη μια φορά θα αναφερθούμε στο καθεστώς της απόλυτης πολεοδομικής αναρχίας που επικρατεί στην παραλία Αιγίου με την πολιτική κάλυψη της δημοτικής αρχής αλλά και την ανοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες οι επιχειρηματίες έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και έχουν οικοδομήσει σε χώρο που τους έχει εκμισθωθεί από τον δήμο Αιγίου κτήρια προκειμένου να στεγάσουν και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Όλες αυτές οι επεκτάσεις έχουν γίνει παράνομα χωρίς να έχει ληφθεί από την Πολεοδομία άδεια οικοδομής μιας και οι συγκεκριμένοι χώροι είναι χώροι πρασίνου και είναι αδύνατο να οικοδομηθούν. Η φοροδιαφυγή επίσης που έχει συντελεστεί εις βάρος του ελληνικού δημοσίου είναι τεράστια μιας και δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία αλλά και την πολεοδομία πράγμα το οποίο θα συνέβαινε εάν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.


Ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται επιχειρηματίες άλλων περιοχών της πόλης είναι ένα ακόμα ζήτημα το οποίο όπως φαίνεται δεν απασχολεί την σημερινή δημοτική αρχή η οποία συνεχώς επικαλείται την νομιμότητα και την διαφάνεια.


Ακόμα ένα ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι η ασφάλεια των πελατών οι οποίοι καθημερινά εισέρχονται στα συγκεκριμένα κτήρια. Από την στιγμή που στερούνται νόμιμη άδεια οικοδομής και λειτουργίας οι συγκεκριμένοι χώροι, υπηρεσίες όπως το υγειονομικό, η πυροσβεστική αλλά και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μπορεί να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πελατών,δεν έχει προβεί στους απαραίτητους ελέγχους με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των πελατών. Ως παράδειγμα θα παραθέσουμε την εγκατάσταση και λειτουργία καυστήρα με μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενής πετρελαίου σε ένα από αυτά τα καταστήματα χωρίς προφανώς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη μηχανολογική μελέτη και ενδεχόμενη έγκριση από την πυροσβεστική.


Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη?? Ο δήμαρχος?? Ο διοικητής της Πυροσβεστικής?? Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας??


ΠΟΙΟΣ??


Το μόνο που είναι βέβαιο είναι πως η δημοτική αρχή είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ για το έγκλημα που συντελείται στην παραλία με όλους τους προϊστάμενους/διευθυντές/διοικητές των εμπλεκομένων υπηρεσιών που απλά παρακολουθούν αμέριμνοι χωρίς να επεμβαίνουν για να επιβάλλουν την τάξη.
Η διαστρέβλωση επίσης της οικονομικής ισορροπίας στον συγκεκριμένο κλάδο είναι φυσικό και επόμενο αφού έχει βασιστεί στο άναρχο πολεοδομικό καθεστώς.


Ο δήμαρχος φαίνεται πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σε μια ενδεχόμενη επιβολή προστίμων από την πολεοδομία ο Δήμος θα υποχρεωθεί να καταβάλλει τα πρόστιμα ως ιδιοκτήτης.
Κύριε δήμαρχε τα πρόστιμα θα τα πληρώσετε από την τσέπη σας η θα τα μετακυλισετε στους δημότες σας?? Το πάθημα με τον πύργο στα Υψηλά Αλώνια δεν σας έχει γίνει ακόμα μάθημα??
Μοναδική διέξοδος για την λύση του προβλήματος λόγω συνενοχής και ανικανότητας της δημοτικής αρχής αποτελεί ο νομάρχης Αχαΐας.


Κύριε νομάρχη κινητοποιήστε τις αρμόδιες υπηρεσίες που εδώ και κάποια χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια και επιτέλους δώστε μια λύση στο πρόβλημα.


Aigio.org

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ??

Ανώνυμος είπε...

Τις απαντησεις θα τις βρειτε στο δημοτικο συμβουλιο κυριε και δεν μπορειτε να εκτοξευτε κατηγοριες για τους παντες.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμες καταγγελιες κανουν μονο οσοι θελουν να καλυψουν και δικες τους παρανομιες.Ο υπευθυνος πολιτης καταγγελει επωνυμα .Καταλαβες!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α και κατι αλλο οι χωροι αυτοι ειναι υπαιθριοι.