29.12.08

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Μιας λοιπόν και αναφερθήκαμε στο πρόβλημα των σκουπιδιών θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο να προτείνουμε κάποιες λύσεις.


Μια από αυτές είναι η Plasma Resource Recovery System (PRRS). Ύστερα από την επεξεργασία παράγεται ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να τροφοδοτήσει την όλη διαδικασία είτε για διοχευτεθει στο δίκτυο.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για μια πόλη 20,000 κατοίκων το κόστος κυμαίνεται από 6 έως 8 εκατομμύρια δολάρια. Με την σημερινή ισοτιμία ευρώ δολαρίου( 1 EUR = 1.40520 USD) αυτό μεταφράζεται σε 4,3 με 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ μικρο το κόστος εάν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια κόστη μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Αιγίου(3000 ευρώ ημερησίως) αλλά και τα ποσοστά των επιδοτήσεων που μπορεί να λάβει ο Δήμος από ευρωπαϊκά κονδύλια.


Ενδεικτικά αναφέρουμε 1+1 εταιρείες όπου μπορείτε να μελετήσετε περαιτέρω το όλο σύστημα διαχείρισης και λειτουργίας.


Βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις κατά την γνώμη μας υπάρχουν αρκεί βέβαια το όραμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής να μην εξαντλείται σε φιέστες δημοσίων σχέσεων, κατασπατάληση πόρων για προβληματικές επιχειρήσεις, προσωποπαγείς πολιτικές αλλά και επιδίωξη ανώφελων για την πόλη έργων όπως πεζοδρομήσεις,τελεφερίκ κλπ.


Για την υλοποίηση βέβαια τέτοιων έργων μακράς πνοής πρέπει είτε να ανήκαμε ως πόλη σε κάποια βόρεια ευρωπαϊκή χώρα είτε ο ηγέτης της εκάστοτε παράταξης να έχει "γενετικούς αδένες" ώστε να παραμερίσει αυτό το κυριολεκτικά σάπιο σύστημα.


Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλα.Αυτα ειναι ακαταλαβιστικα πραγματα για τους....φωστηρες του Δημου.Αυτοι ακουν σκουπιδια και στο μυαλο τους ερχονται τεραστιες γουβες,μπουλντοζες να σπρωχνουν σωρους απορριματων μεσα και μετα ωραιοτατο σκεπασμα και αν,με χωμα.Προοδευτικοι ανθρωποι,με το βλεμμα στραμμενο στο μελλον!!!!Κατεστρεψαν το Σελινουντα τοσα χρονια,τωρα εχουν βαλει στο ματι και τον ποταμο Φοινικα.Αν τους αφησουμε μπορει στο τελος να μη μπορουμε να πιουμε ουτε καν νερο απο τη βρυση.Ουτε καν να κανουμε μπανιο στη θαλασσα.Αλλα τοτε θα ειναι αργα.Πολυ αργα...