8.1.09

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε αρκετές περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκάζονται ναι κλείσουν κάποιο μπαλκόνι για να δημιουργήσουν ακόμα ένα υπνοδωμάτιο για το παιδί τους η κάποιον ηλικιωμένο λόγω οικονομικής αδυναμίας απόκτησης ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος οι αρμόδιες υπηρεσίες επεμβαίνουν και επιβάλουν πρόστιμα της τάξης των 15-20,000 ευρώ για ένα δωμάτιο 3 επί 3.


Σε αυτές τις περιπτώσεις οι μηχανισμοί του Κράτους λειτουργούν και αρκετές φορές είναι και αμείλικτοι ως προς την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της νομιμότητας.


Θα αναρωτηθεί κανείς λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει και ένα ολόκληρο κράτος δεν μπορεί να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και κατ’επεκταση όλους τους νομοταγείς πολίτες, στην περίπτωση των αυθαίρετων καταστημάτων της παραλίας Αιγίου.


Στην προκειμένη περίπτωση όπου το ίδιο το κράτος αλλά και κάθε αρχή νομιμότητας έχει καταλυθεί,όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν λες και τα αυθαίρετα κτήρια εκατοντάδων τετραγωνικών είναι αόρατα.
Σε αυτό το περιβάλλον όπου το καθεστώς της πολεοδομικής αναρχίας, της άκρατης φοροδιαφυγής άλλα και της έλλειψης μέριμνας για την ασφάλεια του πολίτη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εθελοτυφλούν.


Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν εάν δεν υπήρχε η ανάλογη πολιτική κάλυψη η οποία προσφέρεται απλόχερα στους παρανομούντες επιχειρηματίες και προϊσταμένους αρμοδίων υπηρεσιών από την εκάστοτε δημοτική αρχή.


Η παρούσα δημοτική αρχή κρατάει τα σκήπτρα καθώς τα αυθαίρετα καταστήματα επί των ημερών της έχουν διογκωθεί και αυξηθεί με ταχύτατους ρυθμούς. Με το ανάλογο τίμημα φυσικά.


Τριάντα ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο είναι η ταρίφα για να στήσει οποιοσδήποτε ένα αυθαίρετο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία Αιγίου επί ακινήτου ιδιοκτησίας δήμου Αιγίου χαρακτηρισμένου ως χώρου πρασίνου. Αλλά δεν βαριέσαι.. είπαμε τριάντα ευρώ το μέτρο είναι αρκετά για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις.


Ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τι πραγματικά συμβαίνει;; Εξάλλου το πράγμα μιλάει από μόνο του..


Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: