15.1.09

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης του Αιγίου είχαν στηρίξει την ραγδαία ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους σε τραπεζικά δάνεια. Με αυτόν τον τρόπο βέβαια το μόνο που κατάφερναν οι περισσότεροι ήταν να υποθηκεύουν τα μελλοντικά κέρδη των επιχειρήσεών τους με αντάλλαγμα κάποια μετρητά.

Σε χαλεπούς καιρούς με αναιμικά κέρδη μια νέα μορφή χρηματοδότησης έλαβε χώρα εκτός των τραπεζικών δανείων. Η ανταλλαγή και προεξόφληση επιταγών εξυπηρέτησης μεταξύ επιχειρηματιών ήταν το νέο τρικ προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν πλασματική ανάπτυξη εταιρίες που προ πολλού θα έπρεπε να είχαν εκκαθαριστεί. Όλο αυτό το οικοδόμημα στηρίχτηκε στην ανοχή του τραπεζικού συστήματος αλλά και του ίδιου του ελληνικού Κράτους.

Η προεξόφληση επιταγών αλλά ακόμα και η ίδια η έκδοση μεταχρονολογημένων επιταγών είναι ακόμα μια ελληνική εφεύρεση η οποία σε μια περίοδο κρίσης σαν αυτή που διανύουμε θα οδηγήσει στην γκιλοτίνα χιλιάδες επιχειρηματίες και κυρίως χιλιάδες εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ.

Φυσικά για ακόμη φορά θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της αγοράς οδηγώντας στην οικονομική κατάρρευση αυτούς που στήριξαν την ανάπτυξή τους στον ανεξέλεγκτο δανεισμό αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη αυτούς τους λίγους που θα εξαγοράσουν έναντι πινακίου φακής ότι πραγματικά αξίζει.

Το παλαιό χρήμα για ακόμη μια φορά θα επικρατήσει έναντι όλων αυτών που νόμισαν ότι μπορούν με δανεικά κεφάλαια να πλουτίσουν αγνοώντας πως κάποτε τα δανεικά πρέπει να επιστραφούν.

Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον ελικοπτεράτο επιχειρηματία από την Πάτρα ανέβασες αρκετές αναρτήσεις. Και καλά έκανες για να ενημερωθεί και ο πολίτης του Αιγίου.

Ωστόσο, έχω μια απορία.
Για τον μεγάλο "ηλεκτρονικό" επιχειρηματία του Αιγίου, που ακούγεται ότι καταρρέει, γιατί δεν έγραψες κάτι ακόμα; Μήπως δεν το γνωρίζεις το θέμα; Η΄ υπάρχουν άλλοι λόγοι;
Έχω, επίσης, μια συμβουλή για σένα.
Ποτέ στην ζωή σου μην ξεχνάς ότι και οι κρίνοντες κρίνονται.