8.3.09

Μια δήλωση για το Μητροπολίτη

Αίγιο, 6/3/2009

Προς το aigio.org

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του aigio.org, σε ποιον να απευθυνθώ. Όμως, στις 26/2/09 δημοσιεύσατε κείμενό μου, που γράφτηκε πριν τη έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, αφορούσε το Μητροπολίτη Καλαβρύτων και απευθυνόταν στην Ι. Σύνοδο. Το κείμενο εκείνο, δεν σας το έστειλα εγώ, ούτε φρόντισα να σας το στείλουν κάποιοι δικοί μου, και -όπως δηλώσατε- το πήρατε από το blog «apotixisi».

Το ίδιο κείμενο που εσείς δημοσιεύσατε, κάποιος άγνωστος σε μένα, το είχε δημοσιεύσει στο blog του Μητροπολίτη (19/2/2009). Ο Μητροπολίτης το σχολίασε, χωρίς όμως να …απαντήσει σε κανένα σημείο εξ εκείνων που τον αφορούσαν. Και όπως στο δικό σας ιστολόγιο, έτσι και στο blog του Μητροπολίτη, οι «φίλοι» του έσπευσαν αμέσως και δημοσίευσαν -ανωνύμως βεβαίως- ύβρεις και υποτιμητικά σχόλια, αντί να αντικρούσουν με επιχειρήματα τα καταγγελλόμενα. Με προκαλούσαν να απαντήσω, αλλά αρνήθηκα να απαντήσω σε ανώνυμους υβριστές. Τις όποιες απόψεις μου τις καταθέτω επώνυμα, γνωρίζοντας ότι κάθε φορά μαζί με την κριτική, θα ακολουθούν οι ύβρεις, όσων δεν έχουν επιχειρήματα.

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στο Μητροπολίτη, ο οποίος στις 6/3/2009 επέτρεψε να δημοσιευθεί πάλι, για δεύτερη φορά στο blog του, το ίδιο κείμενό μου. Ποια, άραγε, σκοπιμότητα υπαγορεύει αυτή την κίνηση; Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι ενέργεια κάποιου «φίλου» του. Το ότι το δέχτηκε, δεν το διέγραψε και επέτρεψε κατόπιν τις επιθέσεις των φίλων του εναντίον μου, δείχνει πως κάπου στοχεύει (πολλά άλλα κείμενα που τον θίγουν προσωπικά τα διαγράφει). Δημοσίευσε μάλιστα, ο ίδιος ο Μητροπολίτης, πάλι για δεύτερη φορά, τα ίδια σχόλια που πριν μερικές μέρες είχε ξαναδημοσιεύσει, με τη διαφορά πως τώρα, εχρέωσε σε μένα ή σε φίλους μου κάτι που δεν κάναμε, ισχυρίστηκε δηλαδή, ότι εγώ του…ξαναέστειλα το κείμενο!

Γράφει: «ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΝΕΡΧΕΣΘΕ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΝΕ; ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΝΗΡΤΗΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ-ΘΑΥΜΑΣΤΑΙ ΣΑΣ;».

Στη συνέχεια «επέτρεψε» στους φίλους του την δημοσίευση στο blog του υβριστικών σχολίων εναντίον μου, για τρίτη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο: με χαρακτηρίζουν «φαιδρό, σαλταρισμένο, επικίνδυνο να διδάσκεις σε παιδιά, θλιβερό» κ.ά. Δυστυχώς, η Ι. Σύνοδος, στην οποία έχω στείλει δυο φορές αναφορά, καταγγέλλοντας την τακτική του Μητροπολίτη, που ανέχεται δια του blog του να με υβρίζουν και να απειλούν και για τη ζωή μου, δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Η τραγική δε ειρωνεία είναι, πως οι «φίλοι» του με εγκαλούν, διότι -λένε- τους …χαλάω την πνευματική ανάταση της Μ. Σαρακοστής με τα κείμενά μου, που δημοσιεύει στο blog του ο Μητροπολίτης. Κάποιος, μάλιστα, αποκαλύπτει, ανωνύμως πάντα (στο mkka.blogspot.com του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και στην ανάρτηση «Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ!»), ότι είναι ένας απ’ αυτούς που δημοσίευσαν κείμενα εναντίον μου από το δικό σας ιστολόγιο (πιθανώς και ύβρεις).

Γράφει τα εξής: «Ο/Η Ανώνυμος προς άγνωστο κ Σηματη. σας έχω καταθέσει τις απόψεις μου στο καθόλου έγκυρο aigio.org πολλές φορές δεν σας τιμά καθόλου η στάση που κρατάτε στενοχωρείται - ενοχλείτε τον αμβροσιο, σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για μένα επαναλαμβάνω όμως ότι Αμβρόσιος δεν έχει ανάγκη από κανένα μας, (όμως η στάση σας με κάνει να γράφω αυτά) είναι μάγκας κ το έχει αποδείξει (6/3/2009 7:16 πμ:)» (βέβαια, το ύφος και η αφοσίωση που δείχνει προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη, φανερώνει ποιος είναι, ποιοι επιστρατεύονται για την υποστήριξή του).

Δηλώνω ότι: ούτε είπα σε οποιονδήποτε να στείλει το κείμενό μου στο blog του Μητροπολίτη, αλλά ούτε γνωρίζω ποιος το έστειλε. Υποπτεύομαι δε, ότι η όλη κίνηση αποτελεί προβοκάτσια εναντίον μου, και για τούτο αναγκάζομαι να δημοσιεύσω αυτή την δήλωση, ελπίζοντας ότι θα επιτρέψετε τη ανάρτησή της.

Σημάτης Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΟ Aigio.org

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι έμμισθοι ρασοφοροι υποστηρικτές του μητροπολίτη προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αποφεύγοντας να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.
Πέρα από τις κατάπτυστες για μητροπολίτη μεθόδους που χρησιμοποιεί για να αποδομήσει όποιον του ασκεί κριτική , μεγαλύτερη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι εκτελεστικά όργανα είναι ρασοφοροι.

Αυτός είναι ο πραγματικός πνευματικός κατήφορος στον οποίο έχει οδηγήσει μια ολόκληρη πόλη.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον ρόλο του νικόδημου δεν μας είπε κάτι.
Για τους λόγους παραχώρησης του ναού πάλι δεν απάντησε.
Για το πνεύμα του χριστιανισμού (τι σου λέω σένα τώρα ε;), ήτοι για την ΑΓΑΠΗ, ούτε λόγος.
Εμμονή στην άγονη τυπολατρία, στην στείρα αποστήθιση και στην επιλεκτική ανάγνωση πατερικών κειμένων και στην διαστρέβλωση του κανονικού δικαίου.
Αυτός είναι ο κ. Σημάτης.

Όσο για σένα:
Πάλι ύβρεις, εμπάθεια, αστείρευτος παρωπιδισμός και συκοφαντίες!!!
Εσύ που δεν είσαι
"έμμισθος", που δεν
"προσπαθείς να προκαλέσεις σύγχυση διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα" και δεν
"αποφεύγεις να δώσεις ουσιαστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα"
γιατί όταν σου γράψαμε για την Πολεοδομία απέφυγες τον διάλογο;

Το μόνο που βρήκες να απαντήσεις ήταν ότι αν έχεις κάνει κάποιο λάθος θα το αναγνωρίσεις!!!
Όμως ούτε αυτό δεν μπόρεσες να κάνεις όμως αγαπητέ. Ούτε αυτό.
Αυτός είσαι.

Σου έχουμε γράψει ένα σωρό σχόλια και δεν τα έχεις αναρτήσει, θα μας πεις για ποιο λόγο;

Ανώνυμος είπε...

αυτος ειναι ο πραγματικος πνευματικος κατηφορος στον οποιο εχει οδηγησει μια πολη !!!!! κ ηματη οι ιντερνετικοι σας συμβουλοι μαλλον απεχουν μακραν οχι της εκκλησιας κ τα μυστηρια αυτης αλλα ανηκουν σε αλλη σφαιρα την σφαιρα της φαντασιας.ομιλειτε μεσω φερεφωνου που ακουει σε ονομα ιπερ κ λετε για εμμισθους μισθοφορους του αμβροσιου ! εξαιρετικα επιχειρηματα διαθετει το οπλοστασιο σας ! απλο προσωπο της καθημερινοτητας ειμαι ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ Κ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ .αληθεια ο ιπερ γιατι εχει αρχισει την ( φραγη εισερχομενων σχολιων ! ) μηπως ειναι καταιγισμος κ δεν τα προλαβαινει η εχει καταλαβει τις λαθος επιλογες του ! τωρα αν ενοχληστε τοσο που ο αμβροσιος δεν εχει κανενα αναγκη κ ειναι δυναμικος, τι να κανουμε δλδ ! κ ηματη μια λεξη ειναι το κλειδι για ολες τις ανισυχιες σας = Δ Ι Α Λ Ο Γ Ο Σ .ολα τα αλλα δεν εχουν κανενα νοημα.κ κατι τελευταιο , αν ημουν ρασοφορος ταγμενος στο πλευρο του αμβροσιου θα ηταν τιμη μου .παντως ευχη θα σας εδινα η παναγια να σας φωτισει . αν τωρα ολα αυτα τα αποκαλειτε υβρεις κ θεωρειτε οτι δουλευουμε για τον δεσποτη καλοδεχουμενες ολες οι κριτικες.εγω σιγουρα θα προτιμουσα αυτο ,παρα να δουλευω για τυπους σκοτεινους κ τηλε κατευθηνω μενους , κ για τον που διδασκει αυτα που διδασκει. ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .Κ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμο
Για σενα που ενδιαφέρεσαι κάπως περισσότερο (επειδή με είχε απασχολήσει απο παλιά)
Google -Σημάτης-αναζήτηση
και υπάρχουν πολλά links με απαντήσεις στοα θέματά σου.
Αν είσαι βιβλιολάτρης στα βιβλιοπωλεία του Αιγίου υπάρχουν-υπήρχαν πάντως- , 2-3 βιβλια του Σημάτη που απαντούν σε ερωτήματά σου.
Αν δε θέλεις να αγοράσεις κατεβάζεις και διαβάζεις κάποιο σχετικό στην ιστοσελιδα .
http://www.orthodoxosagon.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=555&Itemid=631
Έτσι μου είπαν και εμένα και έκανα.
Δε βρήκα όμως ούτε ένα βιβλίο με θεολογικά επιχειρήματα κατά του Σημάτη.
Θα μου πεις, αυτό δείχνει ότι έχει δίκιο; θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε με τα περισσότερα aigio.ogr,
είσαι ένα blog που μπορούμε να γράφουμε την κριτική-άποψή μας ελεύθερα,διότι ως γνωστόν ο μητροπολίτης
έχει το χρήμα από τις επιχειρήσεις και ως εξουσία ελέγχει τον Τοπικό Τύπο κατά 80%(είναι ο αιμοδότης του)και σχεδόν όλοι καλά γράφουν γι αυτόν.
Η ανώνυμη ελευθερη, εστω κι αυστηρή κριτική(όχι όμως υβριστική),νομίζω, είναι προς όφελος, διότι δεν έχει το κολακευτικό της επωνυμίας.
Κρίμα που ορισμένοι το μετέτρεψαν σε αρένα ύβρεων.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το θεμα υπάρχουν και στον Κλώνο του Καλαβρύτων
http://mkka-clone.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Τι ύβρεις ήταν αυτές;
Πώς να μιλήσουμε:
Ας πει ο ανώνυμος (χωρίς ύβρεις)τι κατάλαβε από την ανακοίνωση για την Πολεοδομια ,γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω από την φιλολογία της ανακοινώσεως.
Άδικο άραγε ήταν το πρόστιμο;

Ανώνυμος είπε...

a re kargioles papades..
esas eprepe na kapsoun to dekemvrh!!

Ανώνυμος είπε...

ρε καλώς τα παιδιά!!!!
βάρεσε συναγερμό ο μπλίτζερ και μαζευτήκατε?

γιατί έβαλες μετριασμό σχολίων τσίπερ, για πες μας να μάθουμε...

ε ρε γλέντια...ο φασιστάκος ο τζίγγλερ έκανε μάζωξη από φασιστάκια?

πόσο κοστίζει η ώρα ρε μόρτες?
αξίζει τον κόπο, ή τσάμπα δουλεύετε?

Β.Π. που είσαι ρε φιλαράκι? τελικά είσαι γαύρος?


παλαιοκωστας 13

ΥΓ σήμερα δεν έχει υστερόγραφα

Ανώνυμος είπε...

Και ο Αμβρόσιος και ο Σημάτης είναι και οι δυο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.
Στο θέμα που συζητάτε όμως (παραχώρηση ναού σε ξένους), ο Αμβρόσιος είναι η επιτομή του φιλελευθερισμού συγκρινόμενος με τον Σημάτη.
Αυτό οι νοήμονες μην το λησμονούν και μην το παραβλέπουν.
Η κριτική έχει αξία και πρέπει να γίνεται (και εσεις στο blog αυτό το κάνετε καλά) δίκαια και όχι άδικα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 11.14 έχει δίκιο.-