12.3.09

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

ΑΠΟ APNEAGR

Στην Αίγινα η νέα δημοτική αρχή από 01/01/07 με επικεφαλής τον ανεξάρτητο από πολιτική στήριξη δήμαρχο Κο Κουκούλη Παναγιώτη δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα αξιοποιεί τις αμοιβές του δημάρχου, των 3 αντιδημάρχων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό του νησιού.

Και την προεκλογική τους δέσμευση την πραγματοποίησαν στο ακέραιο. Σε μια Ελληνική πραγματικότητα δύσοσμη, γεμάτη πολιτικά οικονομικά σκάνδαλα, ρεμούλες, κουμπάρους και Βατοπαίδια, οι δημοτικοί άρχοντες της Αίγινας έκαναν κάτι εντυπωσιακό. Έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα του νησιού εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα της γυμνασιακής διπλοβάρδιας. Λόγω έλλειψης κτιρίου οι μαθητές του γυμνασίου και του Λυκείου του νησιού εδώ και πολλά χρόνια, πηγαίνουν εναλλάξ πρωί και απόγευμα. Αυτή η ιδιότυπη ομηρία (μαθητών και γονέων) λύθηκε με μια γενναία πράξη. Σε ένα τεράστιο κτίριο που στεγάζεται το επαγγελματικό Λύκειο (μεγαλύτερο από τις ανάγκες του) έγιναν ρυθμίσεις και διαμορφώσεις και από την 1 Φεβρουαρίου στεγάζονται κάποια τμήματα του Λυκείου και έτσι τα παιδιά γλίτωσαν από αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.

Τα έξοδα της... διαμόρφωσης του κτιρίου, περίπου 150,000 ευρώ, καλύφθηκαν από τις αμοιβές των αιρετών που δεν εισπράττονται αυτά τα δύο χρόνια και με πολλή προσωπική εργασία των ίδιων των δημοτικών συμβούλων (εργολάβων, πολιτικών μηχανικών κλπ). Μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων, τόσο μακριά από την νοοτροπία της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά μόλις 18 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά.

Γιάννης Δελής κάτοικος Αίγινας (αναγνώστης)

ΣΧΟΛΙΟ Aigio.org
Μακάρι κάτι παρόμοιο να συνέβαινε και στο Αίγιο Δυστυχώς όμως εδώ οι αιρετοί μας όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά επιβαρύνουν με δάνεια εκατομμυρίων ευρώ όλους τους Αιγιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: