13.3.09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
.
ΘΕΜΑ: Παραπομπή Μητροπολιτών σε εκκλησιαστικό δικαστήριο
Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς
Αποφράς ημέρα αποδείχτηκε για τη Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος η Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009. Έκπληκτος ο ελληνικός λαός και οι πιστοί, που έχουν στενότερους δεσμούς με την Εκκλησία, πληροφορήθηκαν το πρωί της Τρίτης (10/3/2009), ότι επτά Μητροπολίτες αποφάσισαν την «αθώωση» του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος κατασκανδάλισε το πανελλήνιο και διέσυρε την Ελλαδική Εκκλησία παγκοσμίως. Το αυθαίρετο, αυταρχικό και εξουσιαστικό καθεστώς της Διοικούσης Εκκλησίας για πολλοστή φορά αποκάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπό του και έδρασε απροκάλυπτα για να διασφαλίσει τα εξουσιαστικά συμφέροντά του και για να καλύψει τα ανομήματά του, αδρανοποιώντας και παρασύροντας και όσους Αρχιερείς έχουν την καλή διάθεση, αλλ’ όχι και την τόλμη της αντιδράσεως.


Δυστυχώς, η αθώωσή του προετοιμαζόταν από εκκλησιαστικούς, νομικούς και πολιτικούς κύκλους που είχαν συμφέρον να αθωωθεί. Την αθώωσή του, μάλιστα, ενθάρρυνε και ο...
Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με την όλη στάση του. Τελικά το διέπραξαν οι επτά συνοδικοί με την απόφασή τους, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του Παντελεήμονα, κι αναρωτιόμαστε ποιούς λόγους είχαν να τον φοβούνται. Θα θυμούνται οι περισσότεροι ότι εκβιασμούς και έμμεσες απειλές εκτόξευε ο Παντελεήμων προς τους άλλους Αρχιερείς, από την εποχή που ζούσε ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Αν ανοίξω το στόμα μου, θα πάρω πολλούς στον λάκκο μαζί μου», τους είχε δημοσίως διαμηνύσει.

Έτσι δικαιολογούνται οι μεθοδεύσεις και οι προσπάθειες να «πέσει στα μαλακά» ο καταδικασθείς από τα ποινικά δικαστήρια σε 6 χρόνια κάθειρξη πρώην Αττικής Παντελεήμων, που εκτίει την ποινή του στον Κορυδαλλό. Πρώτα του επιβλήθηκε εξάμηνη αργία κι έπειτα αφαίρεση μόνον της διοικήσεως της Μητροπόλεως Αττικής.

Στο μεταξύ μια ανέντιμη και αντίχριστη πράξη προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους Ιεράρχες, που εκτοξεύουν από άμβωνος μύδρους κατά της ανηθικότητας και παρουσιάζονται ως φύλακες του ευαγγελικού νόμου. Ζήτησε η ίδια η Ιερά Σύνοδος τη βοήθεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να μπορούν κάποιοι Επίσκοποι ―παρά την ομοφυλοφιλία τους― να παραμένουν Επίσκοποι!!! Στο έγγραφο που απέστηλε προς την Αρχή η Ιερά Σύνοδος, υποστήριζε ότι πρέπει να ισχύει για τους Επισκόπους ό,τι και για τα λοιπά δημόσια πρόσωπα. Άρα «δεδομένα που αφορούν “αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν” είναι άσχετα με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων (που τότε αντέδρασε) ζητεί η Σύνοδος … με έκτακτο διάγγελμά της να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία και να διακηρύξει ότι ο βίος των Μητροπολιτών και εν γένει των κληρικών οφείλει να είναι διάφανος» (Καθημερινή 04-01-2006).

Στη συνέχεια, και μετά την καταδίκη του και τον εγκλεισμό του Παντελεήμονα στη φυλακή ―και κατά παράβαση της ίσης μεταχείρισης― προσπάθησαν να επιτύχουν την παραχώρηση μοναστηριού γιὰ τὴ φιλοξενία του καταδίκου, αντί της φυλακής, στο οποίο πρότειναν να εκτίσει την ποινή του ο πρώην Αττικής. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ευχαρίστως παραχώρησε για «φυλακή» ένα μοναστήρι-θέρετρο. Η ενέργεια αυτή κατακρίθηκε και έπεσε στο κενό.

Ακολούθησε άλλη προσπάθεια. Σύμφωνα με το πρακτορείο RNN, πέντε μητροπολίτες της «Ιεράς» Συνόδου, προωθούσαν την επιστροφή του Παντελεήμονα. Αυτοί ήσαν κατά το δημοσίευμα, «ο Τρίκης κ. Αλέξιος, ο θερμότερος υποστηρικτής του, και ακολούθησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ο προεδρεύων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος».

Όμως καμμία απ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις δεν επηρέασε τους δικαστές ―κατά την προσφιλή μέθοδο εκκλησιαστικών παραγόντων― για την αθώωση του πρώην Αττικής. Ακόμα και το πόρισμα του εκκλησιαστικού ανακριτή, Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ, ήταν εναντίον του, αφού τον έκρινε ένοχο για 4 αδικήματα, ζητώντας την παραπομπή του σε δίκη ―και μάλιστα χωρίς να λάβει καθόλου υπ’ όψιν την ανεπίτρεπτη για κληρικό ομοφυλοφιλική δραστηριότητα, τουλάχιστον όπως την παρουσίαζαν οι γνωστές κασέτες.

Έτσι, έπρεπε να βρεθεί ο πιο αδύνατος κρίκος για να επιτύχει ο Παντελεήμων το πρώτο βήμα, ώστε να επανέλθει στον θρόνο «του» θριαμβευτής, με τους φίλους του (όπως ήδη ψιθυρίζεται) να απειλούν από τώρα τους ιερείς της Μητροπόλεώς του για αντίποινα! Και ο πιο αδύνατος κρίκος ήταν κάποια μέλη της Ιεράς Συνόδου που δεν είχαν το ψυχικό σθένος και το ηθικό ανάστημα να απορρίψουν τις απειλές και τους εκβιασμούς του εγκλείστου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα μὲ τὴν κατάπτυστη απόφασή τους: «Η Ιερά Σύνοδος θεώρησε ότι δεν υπήρχε καν λόγος να προσαχθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο ο πρώην. Δηλαδή, όχι απλώς τον θεώρησε a priori αθώο, αλλά και την καταδίκη του από Εφετείο την είδε ως "δημοσιογραφικό θόρυβο". Ο συντεχνιασμός και ο αυτισμός στο αποκορύφωμά του!... Δεν θα περίμενα όμως τίποτα καλύτερο από μητροπολίτες όπως ο Μηθύμνης Χρυσόστομος και ο Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος, που έχουν κατ' επανάληψη βαρύτατα σκανδαλίσει το ποίμνιό τους. Ή από τον Μυτιλήνης Ιάκωβο, ενεργούμενο του Φαναρίου, το οποίο είχε δει "ευμενώς" την προσφυγή σ' αυτό του πρώην Αττικής και μάλιστα είχε "επιτιμήσει" την Εκκλησία της Ελλάδος για το "αντικανονικό" της απομάκρυνσής του από τον θρόνο», όπως διαβάσαμε στο blog «a-ergodes.com».

Αναφέρουμε αυτό το σύντομο ιστορικό, για να φανεί ότι οι Ιεράρχες που τον αθώωσαν, δεν ενήργησαν εξ συναρπαγής, αλλά ενώ ήσαν γνώστες όλων όσων προηγήθηκαν. Και τούτο ―βάσει των Ιερών Κανόνων, τους οποίους παρέβησαν― επισύρει βαριά τιμωρία στους ίδιους, ως παραβάτες εκκλησιαστικών διατάξεων και σκανδαλισμό συνειδήσεων.

Για τους λόγους αυτούς,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

τους επτά Μητροπολίτες που παρανόμως αθώωσαν τον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη και παρακαλούμε τους νηφάλιους και πραγματικούς Επισκόπους ―ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος απέδειξε ότι υπάρχουν― α) να ακυρώσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο είναι αυτό εφικτό την κατάπτυστη απόφαση και β) να παραπέμψουν σε δίκη ως καταφρονητές του Δικαίου της Εκκλησίας, για σκανδαλισμό των πιστών και ευτελισμό της Ὀρθοδόξου Εκκλησίας τοῦ Χριστοῦ τους παρακάτω επτά Μητροπολίτες:
1. Ιερισσού Νικόδημο2. Λαρίσσης Ιγνάτιο3. Μυτιλήνης Ιάκωβο4. Μηθύμνης Χρυσόστομο5. Διδυμοτείχου Νικηφόρο6. Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνο7. Φωκίδος Αθηναγόρα

Ταυτόχρονα πληροφορούμε τὴν Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι θα συγκεντρώσουμε υπογραφές, ώστε σε περίπτωση που η Διοικούσα Εκκλησία δεν ενεργήσει άμεσα και με βάση τους Ιερούς Κανόνες, να καταθέσουμε μήνυση ως έχοντα έννομο συμφέρον μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Για την Φιλορθόδοξο Ένωση Κοσμάς Φλαμιάτος
ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο, εκδότης, πρ. παπικός ο Γραμματέας Παναγιώτης Σημάτης, θεολόγος-εκπαιδευτικός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να αποφασίσουν για την αποπομπή του, μόνον οι "βαρβάτοι της Συνόδου, όπως ο "Άγιος Κοζάνης" που φαίνεται στο πίσω μέρος της φωτογραφίας !!!

Ανώνυμος είπε...

"Ακολούθησε άλλη προσπάθεια. Σύμφωνα με το πρακτορείο RNN, πέντε μητροπολίτες της «Ιεράς» Συνόδου, προωθούσαν την επιστροφή του Παντελεήμονα. Αυτοί ήσαν κατά το δημοσίευμα, «ο Τρίκης κ. Αλέξιος, ο θερμότερος υποστηρικτής του, και ακολούθησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ο προεδρεύων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος»"


πάλι συκοφαντίες και ψεύδη?
πάλι?
μα καλά, δεν έχετε βαρεθεί ακόμα?

άντε, βγες πάλι και πες οτι είμαι ρασοφόρος.

γκιόζη μπλίτζερ

παλαιοκώστας 13

Ανώνυμος είπε...

πουστιδες παπαδες.. γαμω τα ρασα σας τις εκκλησιες σας και οτι αλλο εχετε

φωτια και τσεκουρι θελετε ρε μουνοπανα!!

δεν καταλαβενετε οτι ετσι οπως κυκλοφορειτε με τα γαμωρασα σας χαλατε το image της χωρας μας??
τελειωμενοι ειστε..
η αντιστροφη μετρηση για εσας εχει αρχισει!
σβηνετε μερα με τη μερα δεν το εχετε καταλαβει ακομα?

Ανώνυμος είπε...

kaneis to dikio adiko!!!!!!!aytoi einai apla diikountes!!!den einai h ekklhsies pou vrizeis!!!!
"V" For "Vedeta"