16.3.09

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

Έχοντας ήδη μπει στον τρίτο χρόνο διοίκησης του Δήμου Αιγίου από την σημερινή δημοτική αρχή οι διαπιστώσεις που κάνουμε για το μέχρι σήμερα έργο είναι αποκαρδιωτικές.

Επί της ουσίας μιλάμε για ανύπαρκτο έργο σε όλους τους τομείς με εξαίρεση τον πολιτιστικό τομέα στον οποίο σαν δημότες και σαν πόλη γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης πολιτιστικής άνθησης.

Θα μείνουν στην ιστορία σαν την δημοτική παράταξη που όχι μόνο δεν κατάφερε να διαχειριστεί και να λύσει τα τόσα προβλήματα αλλά να δημιουργήσει άλλα τόσα με την υπεράνω πάσης ασχετοσύνης οικονομική πολιτική που ακολούθησε. Φόρτωσαν δάνεια τους δημότες όχι για αναπτυξιακά έργα αλλά για να διατηρήσουν ζημιογόνες εταιρίες και καταστάσεις ζωντανές διογκώνοντας τα ελλείμματα τους. Δεν τους έκοψε να προτείνουν την οικονομική διαχείριση του Δήμου στον Αμβρόσιο ο οποίος τα καταφέρνει πραγματικά περίφημα σε αυτόν τον τομέα παρ’οτι δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Ένα άλλο θέμα το οποίο μας απασχόλησε και μάλιστα πρόσφατα είναι η συντήρηση των γνωστών αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία και στην πλατεία Αγίας Λαύρας η οποία δημιούργησε πρόβλημα όχι μόνο στους επιχειρηματίες αλλά και σε όλους τους Αιγιώτες. Η πολιτική που ακολούθησαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική καθώς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν άπαντες γνώριζαν το πρόβλημα.

Αποδεδειγμένα έλαβαν και επισήμως γνώση του προβλήματος από την αρμόδια υπηρεσία και προκλητικά το αγνόησαν. Αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης συμπεριφοράς ήταν να επιβαρυνθεί ο Δήμος και κατά συνέπεια όλοι μας με ένα εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα.

Κατά την γνώμη μας η παραπάνω συμπεριφορά ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής ανικανότητας και αδιαφορίας και εμπίπτει στον ποινικό κώδικα. Δεν είναι δυνατόν δυο τρεις άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την διοίκηση του Δήμου να επιβαρύνουν 30.000 πολίτες λόγω βλακείας η ανικανότητας. Όσοι βιαστούν να μιλήσουν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ίσως θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάποτε πρέπει να μπει ένα τέρμα στην άτυπη ασυλία των πολιτικών όλων των βαθμίδων. Όπως ο ιδιωτικός υπάλληλος που είτε από λάθος επιλογή είτε εσκεμμένα ζημίωσε την εταιρεία του θα κληθεί να καταβάλει το αντίτιμο η θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη έτσι πλέον πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δημοτικοί άρχοντες.

Το μεγαλύτερο φιάσκο όμως της σημερινής δημοτικής αρχής δεν είναι τα πρόστιμα αλλά η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου (λέμε τώρα). Πριν καλά καλά τελειώσει η κατασκευή και μετέπειτα επισκευή του πρώτου κομματιού ξεκινούν το δεύτερο κομμάτι χωρίς να έχουν εκταμιεύσει τα χρήματα και αφήνοντας κυριολεκτικά ξεκρέμαστους τους επιχειρηματίες της Α. Λόντου που βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά το πρώτο κομμάτι της ανάπλασης είναι ολοφάνερο ότι χρήζει άμεσα δεύτερης επισκευής αφού ήδη έχουν αρχίσει και ξηλώνονται τα πρώτα πλακάκια. Μην ισχυριστεί κανένας ότι η μη πεζοδρόμηση της Κ. Οικονόμου είναι η αιτία της καταστροφής καθώς αυτή πρώτον απορρίφθηκε οριστικά από όλους τους καταστηματάρχες και δεύτερον και η οδός Ερμού κατασκευάστηκε πριν 15 περίπου χρόνια σαν πεζόδρομος αλλά έκτοτε χρησιμοποιείται σαν δρόμος χωρίς ποτέ να έχει παρουσιάσει ανάλογα κατασκευαστικά προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πάλι εδώ ο δήμαρχος θα μπορούσε να συμβουλευτεί τον συνάδελφό του Δ. Καλογερόπουλο που έχει γεμίσει τον δήμο του πλατείες και πεζοδρόμια χωρίς το παραμικρό κατασκευαστικό ελάττωμα. Αλλά που μυαλό με τόσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σε αυτό το πρόβλημα η ανικανότητα δεν είναι μόνο των δημοτικών αρχόντων άλλα και των κατασκευαστών που με κόστος πολλαπλάσιο αναλόγων έργων σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ? ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ? να κατασκευάσουν ένα δρόμο μήκους 800 μέτρων χωρίς αυτός να βουλιάξει μέσα σε ελάχιστους μήνες από την παράδοση του σε κυκλοφορία. Μα καλά σε ποια ευρωπαϊκή, όχι πρωτεύουσα, όχι πόλη αλλά στο τελευταίο χωριό θα συνέβαιναν τα παραπάνω και δεν θα είχαν παρέμβει οι αρχές ώστε να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη?

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε αλαζονικές συμπεριφορές βλάχο-αντι-δημάρχων που νομίζουν ότι η πόλη είναι τσιφλίκι του πατέρα τους και εμείς όλοι δούλοι τους οι οποίοι οφείλουμε να υπακούμε γιατί πραγματικά θα υποβαθμίσουμε το επίπεδο. Για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ούτε λόγος.

Θα αναφερθούμε όμως στον δήμαρχο που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των συντρόφων του και βγαίνει αβασάνιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθώντας να φανατίσει τον κόσμο χρησιμοποιώντας κομματικές ταμπέλες.

Κύριε Καραφωτια είσαι δήμαρχος Αιγίου σχεδόν τρία χρόνια τώρα και καμιά εικοσαριά δημοτικός σύμβουλος. Ακόμα όμως δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο οννεδιτης την δεκαετία του '80 και άλλο δήμαρχος Αιγίου το 2009. Το πρώτο είναι εύκολο και το δεύτερο δύσκολο. Και προφανώς στα δύσκολα δεν τα καταφέρνεις καθόλου καλά. Σου ευχόμαστε να το καταλάβεις λιαν συντομως.

Είπαμε.. η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.


Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: