19.3.09

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια λέξη μου έρχεται στη σκέψη..


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Ο θάνατος ποτέ δεν ήταν ευχάριστο γεγονός.Πάντα πονάει και συντρίβει τους οικείους του εκλιπόντος. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες με τον θάνατο του Λέλου Σιαβελή ξεπερνά κάθε όριο. Θλίψη,πόνος, δάκρυα για τους ανθρώπους του,τους πραγματικούς του φίλους και αυτούς που ευεργετήθηκαν με κάποιο τρόπο είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη επιβεβλημένο .


Αυτοί όμως που τον κορόιδεψαν, τον έβρισαν και τον πρόδωσαν τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά δεν εδικαιούτο όχι μόνο να ομιλούν αλλά να στέκονται σε απόσταση σε ένδειξη σεβασμού και τίποτα άλλο. Αντίθετα είδαμε λαλίστατους,δακρυσμένους,μαυροντυμένους με πλερέζες να θρηνούν,να υπόσχονται βοήθεια, και δεν ξέρω τι άλλο.


Όλα στο βωμό του φαίνεσθαι, της παρέλασης, των δημοσίων σχέσεων,των ψήφων. Ελεος,τα είδαμε όλα σε αυτή την κηδεία. Να παρίστανται στους συγγενείς άσχετοι ( πρόεδροι συλλόγων, τέκνα αντιδημάρχων ,πρώην,νυν και αεί) ,να κάνουν δηλώσεις οι συνήθεις ύποπτοι, να εκφωνούν επικήδειους οι εκκολαπτόμενοι -ες σωτήρες της πόλης.


Δύστυχε Λέλο όλα τελικά είναι ένα θέατρο,μια παράσταση με ένα πρωταγωνιστή και με πολλούς θεατές οι οποίοι όμως δεν κατάλαβαν ούτε το έργο ούτε τον ρόλο του πρωταγωνιστή.
Οι νεκροί δεδικαίωται και ότι έκανες στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου αυτό θα εισπράξεις όπως όλοι μας άλλωστε.


Απλά θα πρέπει να έχουμε μέτρο για όλα τα πράγματα και τις καταστάσεις που συμβαίνουν γιατί κινδυνεύουμε να γελοιοποιηθούμε με την ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Ας το έχουμε υπ όψιν όλοι μας και ιδιαίτερα όσοι το παίζουν σωτήρες και πολιτικοί ταγοί. Αλλωστε τούτη γη που την πατούμε όλοι μέσα της θα μπούμε , ας προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο αληθινοί ,αξιοπρεπείς και τίμιοι τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους γύρω μας.


Στις δύσκολες εποχές που ζούμε ίσως μας βοηθήσει και σωθούμε .


ΛΕ.ΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: