10.4.09

Aστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Β)

ΑΠΟ Ροΐδη Εμμονές
Το αντίχριστο «Ποντίκι» (01.03.2007), ξερνά δηλητήριο όπως θα έλεγε και ο Χριστόδουλος:
http://www.nafpaktia.com/articles/462/paparokades
«Τρελές ιστορίες με τους παπαροκάδες και το αγιασμένο νερό των 60.000 ευρώ»
Αλίμονο στους αφελείς που θα πιστέψουν το «όραμα» για το θέλημα του αγίου
Αμάν πια, χορτασμό δεν έχουν, καλοί μας χριστιανοί, οι διάφοροι ρασοφόροι που που εξειδικεύονται με το αζημίωτο στην αγορά των θαυμάτων.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο ηγούμενος των παπαροκάδων αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, που δεν του φτάνει ότι έχει ένα μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου, Ίππωνος και Σεραφείμ Σάρωφ στο Τρίκορφο της Δωρίδας στο νομό Φωκίδας, με τα λεφτά των πιστών και το έχει μετατρέψει σε Ντίσνεϊλαντ, εξακολουθεί να ζητάει χρήματα επικαλούμενος θαύματα και εμφανίσεις Αγίων που ζητούν χρήματα τάχα για να φτιαχτούν νέα αγιάσματα για να μαζεύονται οι πιστοί και να τα κονομάνε οι καλόγεροι. Ποιο είναι το τελευταίο κατόρθωμα του αθεόφοβου αρχιμανδρίτη, που ούτε Ιερά Σύνοδο υπολογίζει ούτε τον προϊστάμενό του μητροπολίτη Φωκίδας; Στο τελευταίο τεύχος του πολυτελούς περιοδικού του μοναστηριού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» καλεί τους πιστούς να δώσουν 60.000 Ευρώ για να γίνει γεώτρηση και να φτιαχτεί το λεγόμενο αγίασμα μέσα στη Μονή..
Κι όλα αυτά τα παρουσιάζει τάχα μου σαν θέλημα αγίου, ο οποίος τάχα μου εμφανίστηκε σε έναν φίλο του Νεκταρίου και του είπε, όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του περιοδικού:
«Πες στον γέροντα (σ.σ. τον Νεκτάριο) ότι σε αυτό το σημείο θα κτυπήσει τη ράβδο του, το δε νερό που θα αναβλύσει θα είναι αγίασμά μου για τους πιστούς και όχι ένα απλό νερό
»
moulatsio1_6Aλλά ο κ. Μ. δέχεται χτυπήματα και από φίλους: Ο αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» και «Μέγας Οφφικιάλιος» των πατριαρχείων «Εντιμώτατος» κ. Γ. Μιχαλόπουλος, του επιτίθεται μες τη γνωστή βιβλική του γλώσσα: “Δεν μαζεύεται με τίποτα…Παίζει σταθερά το όργανό του! Δυστυχώς…” (εφημ. “Νέοι Άνθρωποι» 21-12-2001) Είναι γεγονός πως σύσσωμη σχεδόν η Ιεραρχία και οι πατριάρχες γινόντουσαν στόχος των πεζοδρομιακών ύβρεων του Δημόσιου Ελεγκτή του ιδιωτικού τους βίου, Ομολογητή κ. Μιχαλόπουλου, αλλά απαντούσαν χριστιανικά, χορηγώντας του παράσημα και τίτλους και αναμέλποντας ύμνους στην ευσέβειά του μέχρι την (άδικη) φυλάκισή του για απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματιών. Μόνο δυο όμως, ο κ.Μ. και ο Ζακύνθου, δεν τον προσκύνησαν και δεν του έδωσαν Γην και Ύδωρ. Ο κ. Μ. και ο Ζακύνθου, δεν μασάνε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
moulatsio1_7Στο μεταξύ, ο Διάβολος φθόνησε το ροκ συγκρότημα και έσπειρε ζιζάνια. Ο μοναχός που αποχώρησε και πέταξε τα ράσα στράφηκε μέσω της “Espresso” κατά του ευεργέτη του: «Η δημιουργία του συγκροτήματος των Παπαροκάδων και η συνεχής παρουσία μας στην τηλεόραση έφερε πολύ κόσμο στη μονή. Τότε άρχισε να αλλάζει η φιλοσοφία μας… Ξαφνικά, το ησυχαστήριό μας γέμισε θόρυβο, άρχισε να αλλάζει. Νομίζω πως όλα γίνονταν για τις δημόσιες σχέσεις, τη βιτρίνα και το κέρδος. Μέσα κι έξω από τη μονή άνοιγαν συνέχεια μαγαζιά, εστιατόρια, καντίνες… Εως και μίνι μάρκετ άνοιξε. Παντού χρήματα και κέρδος. Δεν μου άρεσε να βλέπω εμάς, τους μοναχούς, να χτυπάμε ταμειακές μηχανές ή να πρέπει να προσλάβουμε υπαλλήλους για να είμαστε συνεπείς στην εξυπηρέτηση του κοινού»
Ο κ. Μουλατσιώτης μέσα από το επιστημονικό του έργο:
Το συγγραφικό έργο του κ. Μ., αναζητεί τον ανθολόγο του μέλλοντος που θα το αποτιμήσει. Εδώ σταχυολογώ από τον «Ιό» αποσπάσματα από την πρώϊμη εποχή του, πριν ξεδιπλωθεί το μουσικό του ταλέντο, οπότε λάνσαρε ακόμη το προφίλ του «παραδοσιακού» :
1.«Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας»:
Αληθεύει (κύριοι πολιτικοί) το γεγονός ότι είστε όλοι βραχυκυκλωμένοι στα δίχτυα του Σιωνισμού; Η έχει εφαρμογή η λαϊκή παροιμία ‘όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν;’… “Ο Χίτλερ ήταν Εβραίος”, “ο Μωάμεθ ήταν Εβραίος”, “το έθνος των Εβραίων έχει την κατάρα του Θεού”. “Αφού δεν πέτυχε ο Χίτλερ αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι, για να μπορούν να να κυβερνούν σε Ανατολή και Δύση, σκέφθηκαν και δημιούργησαν μια νέα αυτοκρατορία, την ΕΟΚ” (σελ. 225). Ο Αντίχριστος είναι η Ενωμένη Ευρώπη: “Διαδίδεται ότι από το κτίριο της ΕΟΚ ίσως κάνει την εμφάνισή του ο φέρων τον αριθμό 666. Θα είναι Εβραίος στην καταγωγή, θα ηγηθεί σαν πρόεδρος της ΕΟΚ και θα μεταπηδήσει στο Ισραήλ“. Οι προφητικές ικανότητες του κ. Μουλατσιώτη επιβεβαιώθηκαν με αφορμή τις πορνοφωτογραφίες των μητροπολιτών Τιβεριάδος και Βόστρων με νεαρούς Άραβες. που δημοσιεύτηκαν στον ισραηλινό Τύπο. Όπως φαίνεται, ο απεσταλμένος του Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα είχε κάνει φωτομοντάζ τουλάχιστον για τον δεύτερο, ώστε να τον θέσει εκτός μάχης προς όφελος του κτηματομεσίτου Ειρηναίου. Ο κ. Μουλατσιώτης είχε ήδη δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως ελπίζει “οι συγκεκριμένες φωτογραφίες να είναι φωτομοντάζ” και υπενθύμισε με σημασία, πως η αγ. Ελένη είχε δηλώσει: “Αν δω κληρικό να αμαρτάνει, δεν θα τον διαπομπέψω, θα τον σκεπάσω με τη βασιλική χλαμύδα μου...” (Χ.Αναστασάκη-“Espresso”)
http://www.eksegersi.gr/keimena2/timio_ksilo.html
2. «Γάμος και μαγεία»:
moulatsio1_8Ενας ξένος ποτέ δεν κάνει μάγια, διότι δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι ευτυχισμένος ή όχι. Πρέπει να προσέχουμε όλους τους γνωστούς μας και τους συγγενείς μας ακόμη και τους γονείς μας αν κατά βάθος δεν ήθελαν τον γάμο μας. Ολα τα ρούχα μας και ό,τι χρησιμοποιήθηκε κατά την ώρα του γάμου μας να έχει κλειδωθεί σ’ ένα δωμάτιο και το κλειδί να το έχουμε εμείς. Κανείς να μην πλησιάσει τα στέφανα και ο,τιδήποτε είχε σχέση με το μυστήριο. Σε κανέναν εμπιστοσύνη”.
3.”Πώς λύνονται τα μάγια”:
Με τη σύγχρονη μουσική (οι σατανιστές) έλκουν τους νέους οπαδούς στη θρησκεία του σατανά“. Ενώ, αντίθετα, “εμείς οι χριστιανοί έχουμε σαν υμνωδία μας και μουσική μας την Βυζαντινή μουσική και ψαλμωδία
Επανάσταση στη Βιολογία
Ο κ. Μουλατσιώτης προκάλεσε αντιδράσεις φιλοζωϊκών οργανώσεων όταν δήλωσε: “Ποτίζουμε τις τριανταφυλλιές με αίμα σφαγμένων ζώων…”. Παρ ‘όλο που ο εκπρόσωπος του Χριστόδουλου “δεν δέχθηκε” όταν ερωτήθηκε “να τοποθετηθεί επί του ζητήματος“, η ορθόδοξη εκδοχή του δρα Μέντελ, απέδωσε τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε για την κηπουρική του στο ότι “Η Αρχιεπισκοπή και η Σύνοδος θέλουν να μας βάλλουν κάτω από τον έλεγχό τους” (Espresso, 22-5-’02).
Οι εγκαταστάσεις της Μονής
(Από τον «Ιό»)
«…Η έκταση που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις της Μονής, των κατασκηνώσεων και των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 11 στρέμματα που αρχικά είχαν παραχωρηθεί στην “Αδελφότητα”. Ξεπερνά πλέον τα 70. Το όλο έργο, πολυτελές χωρίς ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, είναι εμφανώς προσανατολισμένο να εξυπηρετεί τουρίστες. Ενας τσιμεντένιος σταυρός 16 μέτρων, μια οριοθετημένη διαδρομή με εποπτικό υλικό (ζωγραφιές και λεζάντες) για τα θαύματα της ζωής του Σεραφείμ Σαρώφ, ο “Γολγοθάς” με τον Εσταυρωμένο, το ανεκδιήγητο ηλεκτρονικό καμπαναριό στη βάση του οποίου υπάρχει χώρος “κέτερινγκ” και κατάστημα πώλησης προϊόντων (που φέρνει στο νου γκρικαρτάδικο), είναι οι προσπελάσιμες για το κοινό ζώνες. Σε περίοπτη θέση οι δεκάδες πολυτελείς εκδόσεις του κ. Μουλατσιώτη πλάι-πλάι με τη βίβλο του αντισημιτισμού, τα “Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών”. Λίγο μετά το κήρυγμα του π. Νεκταρίου και ενώ πια ετοιμαζόταν να προσφέρει θαυματουργούς σταυρούς, κατέφθασαν πέντε πούλμαν με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Ο χώρος πλημμύρισε ευσεβείς. Κάποιοι αντέγραφαν τις τοιχογραφημένες “ιερές ρήσεις”. Ανάμεσα σ’ αυτές και τα σχολικά στιχάκια του είδους: “Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι”, “Να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά”. Το μαγαζί είχε γεμίσει…».
Θαύματα:
(Από τον «Ιό»)
«…. Ολα γύρω του οφείλονται σε “θαύμα”. “Ανοιξαν οι ουρανοί και φωτεινές δέσμες φωτός άρχισαν να περιλούζουν το Σταυρό”, το 1993 στο μοναστήρι. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν θεϊκό σημάδι. Τον Ιούλιο του 1993 επανελήφθη το “θαύμα”. Αυτή τη φορά, μάλιστα, το φωτογράφισαν! Το 1994 η εικόνα του Αγίου Νικολάου “μίλησε” στον π. Νεκτάριο. Ο ίδιος Αγιος εμφανίστηκε και σε έναν άλλο φίλο της μονής και του υπέδειξε πού θα πρέπει να γίνει γεώτρηση. Ο π. Νεκτάριος αναφέρει πολλά περιστατικά ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από λευχαιμία, από καρκίνο, από όγκο στον εγκέφαλο κ.ο.κ., χάρη στο αγίασμα ή τους σταυρούς που πουλάει η μονή. Ακόμα και η αεροφωτογράφηση της μονής έγινε δωρεάν χάρη σε “θαύμα”. Ενα ελικόπτερο που πήγαινε να φωτογραφήσει γειτονικό ξενοδοχείο ακινητοποιήθηκε πάνω απ’ τη μονή και κινδύνεψε να τσακιστεί. Τότε είχε την έμπνευση ο φωτογράφος να απαθανατίσει τη μονή και, ω του θαύματος, αμέσως όλα τα συστήματα του ελικόπτερου λειτούργησαν κανονικά.
Η ζωή του π. Νεκταρίου είναι σημαδεμένη από θαύματα:
α. Η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε.
β. Ο ίδιος κινδύνεψε κατά τη γέννησή του αλλά επέζησε.
γ. Τριών χρόνων έπεσε από σκάλα και χτύπησε με το κεφάλι, αλλά τίποτα.
δ. Στα πέντε του προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, αλλά θεραπεύτηκε εντελώς.
ε. Κατά τη θεμελίωση της μονής το 1991 χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σκαπτικό μηχάνημα, αλλά δεν έπαθε τίποτα.
moulatsio1_9Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; “Οχι“, απαντά ο π. Νεκτάριος, “γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους“. Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι “θαυματουργός”. Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο “σταυρό-αντίγραφο”. Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός “έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου”!
“-Πάρτε κι εσείς μόνος σας αυτόν το σταυρό“, μας απαντά. “Θα διαπιστώσετε ότι είναι θαυματουργός. Οταν τον βάλετε εσείς ή η μάνα σας πάνω στα αλεύρι, θα φουσκώσει χωρίς μαγιά. Κι εμείς το κάνουμε. Ετσι ζυμώνουμε. Αυτό αποτελεί θαύμα για την Εκκλησία“.
Αν δεν πιστεύω, δεν θα φουσκώσει δηλαδή;
“- Δεν το ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα φουσκώσει, γιατί είναι η ιδιότητα του σταυρού και όχι η δικιά σου η πίστη. Οπως και ο αγιασμός. Ο αγιασμός είναι νεράκι το οποίο ευλογείς. Ε, λοιπόν, βάλε το νερό μέσα στο ψυγείο και θα δεις ότι κι αν μείνει 20 χρόνια δεν θα μυρίσει, δεν χαλάει δεν σκουληκιάζει. Είναι ένα θαύμα κι αυτό. Κάτι το οποίο ανθρωπίνως δεν εξηγείται”.
- Εσείς, όμως, προβλέπετε κιόλας το θαύμα. Λέτε, ‘φόρα το σταυρό και το ψωμί θα φουσκώσει’.
” - Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι το κάνουμε κι εμείς και ότι μας παίρνουνε τηλέφωνο και μας λένε ότι όσοι παίρνουν το σταυρό και τον ακουμπούν δίπλα στο αλεύρι, αυτό φουσκώνει. Δοκιμάστε το”. http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm - http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225b.htm - http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325a.htm
Κλείνω με δυο παρατηρήσεις:
moulatsio1_101. Ο κ. Μ. δέχτηκε αντιδεοντολογικό χτύπημα από τον δημοσιογράφο Σπ. Καρατζαφέρη, που τo 2005 μετέδωσε υποκλαπέντα τηλεφωνικό διάλογό του κ. Μ. με τον νεαρό παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Μάνης Πανιερώτατο Παρθένιο (τ. διάκονο πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τ. μοντέλο, που είχε φύγει από την επίσημη Εκκλησία, προβαίνοντας μέσω μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών σε καταγγελίες: «Αποκαλύπτω το βρώμικο κύκλωμα της Εκκλησίας. Ο ιερέας Παρθένιος μιλάει για όσα έζησε με κορυφαίους κληρικούς»-7.2.2005). Η τηλεφωνική συνομιλία που δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα, έπρεπε να είχε διευκρινιστεί και λόγω σκανδαλισμού των πιστών και επειδή η υποκλοπή ήταν παράνομη και επειδή θίγονται από την κασέτα δυο κληρικοί της κρατικής Εκκλησίας, ο κ.Μουλατσιώτης και ο ιερός Καλλίνικος. Μια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ δυο εκκλησιαστικών ανδρών, (με ανάλαφρο και ελευθεριάζον ύφος, αν αποδίδεται πιστά), κυκλοφορεί ακόμη και αναπαράγεται σε δεκάδες σαιτς, you tube κλπ στο διαδίκτυο και εμφανίζει τον κ. Μ. να μιλά (με γλώσσα μη εκκλησιαστική) άκρως υποτιμητικά για ένα Σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον σεπτό Καλλίνικο, πνευματικό πατέρα του μακαρίου Χριστόδουλου και απηνή διώκτη των αμαρτημάτων της σάρκας. (Παραιτήθηκε δια λόγους υγείας, συκοφαντηθείς για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αθωώθηκε από τη Σύνοδο). Τα σχετικά σαιτς ο καθένας μπορεί δυστυχώς να εντοπίσει μέσω Γουγλ το οποίο αθελήτως συνεργεί στον άδικο διασυρμό 3 ιερωμένων υψηλού επιπέδου. Σαν να μην έφταναν οι άθεοι, έχουμε και την ευλαβέστατη ΟΟΔΕ (Και συ Βρούτε;), που υποδεικνύει βίντεο με υποτιθέμενο διάλογο του μητροπολίτου Αττικής με κάποιον νεαρό στο Πεντάγωνο (δημιουργείται και εθνικόν θέμα): http://oode.wordpress.com/2009/03/12/epist-mesogaias/
«Σημ ΟΟΔΕ2: (προσοχη! Αυστηρώς Ακατάλληλον!) Βιντεο με φερόμενα ντοκουμέντα σχετικά με την καταδίκη του Μητρ. Αττικής. Περιέχουν αυστηρά ακατάλληλη φρασεολογία: (Δεν είναι κόσμιο να δοθεί η διεύθυνση, όπως κάνει η ΟΟΔΕ).
Στη διεύθυνση αυτή όμως οδηγούμαστε άμεσα και στη συζήτηση που αποδίδεται στους κ.κ. Παρθένιο-Μουλατσιώτη. Θέλω να ελπίζω πως πρόκειται για φωνομοντάζ υψηλής πιστότητας και πως ο κ..Σπ. Καρατζαφέρης έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Η Αγιωτάτη Σύνοδος που κάνει την ανήξερη, οφείλει να επέμβει.
2. Ο κ.Μ. σε πείσμα του αγ. Ι. Χρυσόστομου («Προς τους καταλείψαντας την Εκκλησίαν και αυτομολήσαντας προς τα ιπποδρομίας και τα θέατρα»), δείχνει μια ευρύτητα πνεύματος και παρακολουθεί ακόμη και παρακμιακό θέατρο, προσπαθώντας να μεταδώσει το ακαδημαϊκό αυτό ενδιαφέρον του και σε πνευματικά του τέκνα (φωτ.). Ο κ. Μουλατσιώτης είναι ένας εξαίρετος καθοδηγητής της νεολαίας, αφού εκτός των άλλων λειτουργεί από το 1986 και χριστιανικές νεανικές κατασκηνώσεις. Από τον θεατρόφιλο ζήλο του παγιδεύτηκε, όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, σε παράσταση ανάρμοστη και για τον ιερωμένο (λόγω σχήματος) και για τον ευλαβή νεαρό συνοδό του (λόγω ηλικίας). Προφανώς αγνοούσε και τη θεματολογία και το τι θα επακολουθούσε: «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια …. της Ορθούλας….. Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….». («Πρώτο Θέμα», ένθετο, για την πρεμιέρα «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» -12. 2006). Ευτυχώς η Ι. Σύνοδος έδειξε και εδώ την αρμόζουσα κατανόηση. Άλλωστε έχει σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί, όπως η αθώωση του αγίου (ρυθμού ροκοκό) Αττικής Παντελεήμονος.
Υ.Γ.
Εν ευθέτω χρόνο, θα ακολουθήσει αφιέρωμα σε άλλους δυο μύθους της ροκ. Τους Ντέιβιντ Μπάουι (2) και Λου Ριντ (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: