18.4.09

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2009

Θα μας μείνει αξέχαστη. Θα έχουμε να λέμε στα παιδιά και εγγόνια μας το θέαμα που αντικρίσαμε στην Πλ. Αγίας Λαύρας το βράδυ της Μ. Παρασκευής στην συγκέντρωση των επιταφίων.

Φώτα κι άλλα φώτα τα πράσινα, τα κόκκινα, τα μπλε, τα θαλασσί(οι θαλασσιές οι χάντρες). Πάλκο,ορχήστρα, μουσική και το σεβαστό ιερατείο της πόλης μας με μαέστρο τον Μητροπολίτη δοσμένο στα κόκκινα φώτα.

Το "μόνο" πρόσωπο που έδενε με όλο το σκηνικό ήταν η γνωστή κυρία...τσίρκο.

Αναρωτιέμαι ποιος ή ποιοί συνέβαλαν κι εκτέλεσαν τέτοιο ανοσηούργημα. Ποιος ή ποιοί συνένεσαν στην γελοιότητα και τον εξευτελισμό. Ποιος ή ποιοί έπαιξαν με το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών του Αιγίου.

Ποιος ή ποιοί διέπραξαν ύβρι στην κορύφωση του θείου δράματος. Ποιος ή ποιοί κερδοσκόπησαν εις βάρος της πόλης. Ποιος ή ποιοί μας θεωρούν ηλίθιους, ώστε να μας σερβίρουν ανοησίες και εμεις να τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα. Ποιοσ ή ποιοί θα πληρώσουν...το μάρμαρο της δήθεν κουλτούρας.

Ποιος ή ποιοί μετέτρεψαν το θείο δράμα σε κωμωδία. Ποιος ή ποιοί αισθάνονται ευχαριστημένοι απο το θέαμα που αντικρίσαμε. Ποιος ή ποιοί νομίζουν πως κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Λυπάμαι κύριοι αλλά χάσατε παταγωδώς. Κάθε μέρα που περνάει χάνεται το μέτρο σε πολλά πράγματα και καταστάσεις. Θα ήθελα πάντως μια λογική εξήγηση για το αποψινό θέατρο του παραλόγου. Δεν είναι αλλαγή και νεοτερισμός, είναι αμάθεια, έλλειψη σεβασμού και ισοπέδωση των αρχών και των αξιών που πιστεύουμε χρόνια τώρα.

Κρίμα γιατί κάποιοι της ΔΕΠΑΑ το παίζουν χριστιανοί, θεοσεβούμενοι και υπερασπιστές κλήρου και λαού. Ντροπή κύριοι. Ντροπή μέρες που είναι. Το σάλιο είναι πολύτιμο για να το σπαταλίσουμε. Να ξέρετε όμως πως δεν θα υπάρξει άλλη φορά θα γίνει του κολωνακίου...το κάγκελο.

Λέλα Λαζαράκη

3 σχόλια:

Θλίψις είπε...

Προτείνουμε για του χρόνου στο δίδυμο Αμβροσίου -Καραφωτιά (γνωστός από το ....εμάς μας αρέσει.....)του χρόνου, την Μ.Παρασκευή, να φέρουν και χορευτικά συγκροτήματα.
Η θεολογική κάλυψη από το Μητροπολίτη θα βρεθεί.
Είναι θέμα ευρεσιτεχνίας.
Και εις κατώτερα!

Ανώνυμος είπε...

nai,nai psifizo mazoretes!

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, ωραία και καλά αυτά που γράφετε, αλλά τι φταίει και ο Χαραλαμπόπουλος (συνεχές μέλος από ιδρύσεως της ΔΕΠΑΑ ο μαέστρος, θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν) που πήγε με τη Φιλαρμονική στον Επιτάφιο και δεν ήξερε ποιον να βρίσει; Γιατί ο ίδιος αποκλείεται να είχε δώσει την ψήφο του για κάτι τέτοιο.