14.4.09

ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σε πτώχευση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο ήδη καταχρεωμένος Δήμος Αιγίου όχι μόνο λόγω του ανύπαρκτου οικονομικού σχεδιασμού αλλά και με την περαιτέρω διόγκωση του συνολικού χρέους από την επιβολή των προστίμων για τα αυθαίρετα της πλατείας αλλά κυρίως της παραλίας.


Την αποκλειστική ευθύνη φέρει αποκλειστικά η δημοτική αρχή και κυρίως ο ίδιος ο δήμαρχος που αγνοώντας την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και την πολεοδομία έφερε τον Δήμο Αιγίου ένα βήμα πιο κοντά στην πτώχευση.


Ύστερα από την ένσταση που υπέβαλλε ο Δήμος Αιγίου (χάνοντας το δικαίωμα έκπτωσης 30% επί των προστίμων σε περίπτωση αποδοχής τους) προσπαθώντας να μετακυλίσει τα πρόστιμα στους επιχειρηματίες, όλοι αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει μέσα στον Μάιο.


Το ζητούμενο όμως βρίσκεται αλλού.


Η πληρωμή των προστίμων είναι δεδομένη είτε από τον Δήμο είτε από τους επιχειρηματίες. Όπως όλα δείχνουν ακόμα και μετά την γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής η τελική απόφαση για το ποιος τελικά θα αναγκαστεί να καταβάλλει τα πρόστιμα θα παρθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.


Μέχρις ότου όμως τελεσιδικήσει αυτή η απόφαση ο Δήμος Αιγίου είναι αναγκασμένος ως ιδιοκτήτης να καταβάλλει ετήσιο πρόστιμο διατήρησης που ανέρχεται στο 50% του συνολικού προστίμου. Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 600,000 ευρώ ετησίως. Σε περίπτωση κατεδαφίσεως των αυθαιρέτων κατασκευών αυτό το χαράτσι παύει να υφίσταται.


Το ζητούμενο βέβαια είναι εάν ο δήμαρχος θα πάρει την απόφαση να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα καταστήματα άμεσα και εντός του καλοκαιριού η θα επιλέξει μεταξύ άλλων να μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που οδήγησε τον Δήμο του στην οικονομική καταστροφή και στον οικονομικό μαρασμό δεκάδες άλλους επιχειρηματίες που υφίστανται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των επιχειρηματιών της παραλίας και της πλατείας, που με τις ευλογίες και την ανοχή της σημερινής δημοτικής αρχής γιγαντώθηκαν.


Βέβαια επειδή ως γνωστόν ο δήμαρχος ως πολιτικά άτολμος και μη θέλοντας να έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο της παραλίας μπορεί να επιχειρήσει να πετάξει το μπαλάκι της κατεδάφισης (η οποία κατά την γνώμη μας είναι μονόδρομος) στον Νομάρχη Δ. Κατσικοπουλο ο οποίος έχει αποδειχθεί αρκετά τολμηρός σε ανάλογες περιπτώσεις μη διστάζοντας να προχωρήσει στην κατεδάφιση παρόμοιων αυθαίρετων κατασκευών στα Βραχνεικα και το Ρίο πριν από περίπου ένα έτος.


Και κάτι ακόμα...


Πότε επιτέλους κύριε δήμαρχε θα πάρετε απόφαση να μετακινήσετε τις αυθαίρετες τζαμαρίες και στέγες που έχει τοποθετήσει ο επιχειρηματίας του φάρου εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στο λιμάνι Αιγίου???


Ίσως εάν χαθεί ανθρώπινη ζωή την στιγμή που θα προσπαθεί να περάσει από το πάνω μέρος την ώρα διέλευσης του τραίνου να ευαισθητοποιήθητε αλλά τότε θα είναι αργά.


Είπαμε ανοχή αλλά εδώ μιλάμε πλέον για εγκληματική αμέλεια και γαϊδουριά στον μέγιστο βαθμό.


ΞΥΠΝΗΣΤΕ


Aigio.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mipos eisai pasoki