25.4.09

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Χρόνια πολλά .

Αυτές τις μέρες ανταλλάσσουμε ευχές με γνωστούς και φίλους,πολιτικούς,παραγοντίσκους,θρησκευόμενους και υποψηφίους σωτήρες της όμορφης τούτης πόλης. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και οι εκλεγμένοι άρχοντες πνίγονται σε μια κουταλιά νερό ,κάνουν τα εύκολα δύσκολα,τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τελετές να φαίνονται πρόχειρες .

Η εορτή της Παναγίας τρανό παράδειγμα κακής οργάνωσης .Εν μέσω της λιτανείας σειρήνες ηχούν,γίνεται φασαρία,κάτι συμβαίνει αναρωτιούνται όλοι .Τίποτα από όλα αυτά βέβαια.Απλά πολύ απλά εντελώς φυσιολογικά το αυτοκίνητο του Μακαριοτάτου ανέβαινε την οδό Ερμού και έστριψε πολύ απλά αριστερά στην Κλ. Οικονόμου για να πάει στην πλατεία .Όλοι οι δρόμοι της όμορφης αυτής πόλης ήταν αδιάβατοι και απροσπέλαστοι και έπρεπε να κοπεί η λιτανεία στη μέση.

Αναρωτιέμαι ποιος έδωσε αυτή την εντολή και ποιος ανεγκέφαλος την εκτέλεσε .Ευτυχώς που η παρουσία του Μακαριοτάτου Ιερωνύμου διέσωσε την κατάσταση και προσέδωσε τιμή και αίγλη στην εορτή της Παναγίας τόσο στην λειτουργία όσο και στο τραπέζι που ακολούθησε το μεσημέρι με τον μεστό και κατανοητό του λόγο . Οι πολιτικοί μας τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και οι κοινοβουλευτικοί θα πρέπει να μελετούν αυτά που τους γράφουν για να μην τους γράφουν. . . όταν ομιλούν .

Ας παραδειγματιστούν από τον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο παρακολούθησαν όλοι με πολύ μεγάλη προσοχή και ευλάβεια .Του χρόνου ελπίζω να είναι πιο προσεχτικοί οι υπεύθυνοι σε όλες τις εκδηλώσεις και τελετές {Μ.Παρασκευής-Παναγίας} για να είμαστε περήφανοι για την πόλη που επιλέξαμε να ζήσουμε .¨Οσο αφορά την εξουσία ταιριάζει το γνωστό ¨Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία που έχει χάσει την ουσία .

Η Παναγία βοήθεια μας και καλά μυαλά στους διοικούντες .

ΑΙΓΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ .

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απαντητική Επιστολή του ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΝΗ
(Στην πρόσκληση του Σεβασμ. Μητρ.
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ)
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ,
Σαν ενεργό μέλος της εκκλησίας του Χριστού μας, έχοντας θρησκευτικές καταβολές από τους Γονείς μου, τους Δασκάλους μου, και την χάρης - ευλογίας του Προστάτη μου - Αγίου Αθανασίου, ανταποκρινόμενοι στο Δημόσιο κάλεσμά Σας, που μου στείλατε την Κυριακή 26/4/09 την ώρα της λειτουργίας (αφού ξεπεράσατε την ιερότητα των Μνημοσύνων) προκειμένου να συναντηθούμε, να συζητήσουμε για τις διάφορες επιστολές που κατά καιρούς έχω δημοσιεύσει, στις οποίες αναφέρονται κατ΄ εμέ πράξεις Αντίθετες του Λόγου του Χριστού από μερικούς εκπροσώπους, της Εκκλησίας μας θέλω να σας επισημάνω τούτα τα λόγια μου επειδή πιστεύω ότι: 0 ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ πρέπει να Στέκεται ψηλά στη Συνείδηση του Χριστού μας
Ως Δημόσιο πρόσωπο που είμαι, και δεν είμαι της Σχολής
"ΣΙΩΠΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ"
ούτε: Κλείσε το Στόμα σου. Αυτούς θα τους κρίνει ο ΘΕΟΣ.
0 καθένας μας επιτελεί κάποιο λειτούργημα από τη θέση που υπηρετεί και ως εκ τούτου είμαστε ευάλωτοι στην καλοπροαίρετη κριτική για τις πράξεις μας από τους άλλους. Η κριτική αυτή είναι Απαραίτητη για όλους μας, διότι μέσα από αυτή, μαθαίνουμε και διορθώνουμε τα λάθη μας. Αυτή την κριτική εγώ την θέλω. Δεν γνωρίζω εάν εσείς πίσω από τη ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΑΡΣΗ επειδή θέλετε να έχετε το Αλάθητο, ασπάζεσθε αυτή την κριτική;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Επειδή οι Σκανδαλώδεις πράξεις μερίδος Δεσποτάδων Συνοδικών, που έρχονται επί Δημοσιότητα, δεν ταυτίζονται με τις αρχές μου, όπως (Σεξουαλικά Σκάνδαλα, Οικονομικές ατασθαλίες, Συγκάληψη Σκανδάλων από Δεσποτάδες, Εμφύλιος μεταξύ Συνοδικών, Ίντριγκες Προκαθημένων, Βατοπαίδια, ΟFFSHORE εταιρείες, πρόσφατα ασέλγειες Ηγουμένου σε 10 παιδιά) με προσβάλλουν να τους βλέπω ως ποιμενάρχας μου, απογοητεύομαι και δικαίως αντιδρώ γι΄ αυτούς που εξευτελίζουν τον θείο Λόγο και Απορώ:
Πώς η Σεμνότητα και η ταπεινότητα του Αρχιεπισκόπου μας που τον διακρίνει ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ με αυτές τις Απαράδεχτες καταστάσεις και δεν προχωρά τάχιστα στην αλλαγή του Εκκλησιαστικού Δικαίου για να απομονώσει την Ιερά Σύνοδο από τους Ανάξιους Συναδέλφους του; Περιμένω πολλά από τον προκαθήμενο, εάν οι ίντριγκες τον βοηθήσουν και θα αναμείνω και τη Δική σας θέση, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, για τα πιο πάνω.
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ: προσωπικά δεν μας χωρίζει τίποτα, οι πράξεις μας κρίνονται και επειδή ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ το έργο που παρουσιάζει η Μητρόπολή μας χάρις στις προσπάθειές σας, δεν θέλω να είμαι αγνώμων γι΄ αυτό, είμαι υποχρεωμένος αντί της συνάντησής μας, ΔΗΜΟΣΙΑ να σας κάνω μια ΕΞ0ΜΟΛ0ΓΗΣΗ ΜΟΥ, την οποία πιστεύω θα την λάβετε υπ΄ όψιν Σας, προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος στην εκκλησία.
- Σταματήστε να είστε ΕΥΡΩ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ και αρκεστείτε
στα ποιμαντικά σας καθήκοντα.
- Μην χτίζετε Ιερά Ντουβάρια, και πύργους του Βαβέλ), και
θεμελιώστε στις ψυχές του Ποιμνίου σας, ΑΓΑΠΗ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ -
ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
- ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ τα Σχέδιά σας για το Ιερό Προσκύνημα,
θρησκευτική παρακαταθήκη μας της Παναγίας μας, που θέλετε
να την κάνετε Χρηματιστήριο και επισκευάσετε τον Ναό.

- Βάλτε χαλινάρι στο Δεσποτισμό Σας και παύστε να
εκσφενδονίζετε κεραυνούς από Άμβωνος.
- Αγαπήστε τους ταπεινούς Λευίτες συνεργάτες σας και μην
ασκείτε εξουσία.
- Δώστε πατρική συγχώρια στο κόσμο μέσα από το φως της
θείας Ευχαριστίας και μην διώχνετε, μην αφορίζετε όσους έχουν
αντίθετη άποψη με τη δική σας.
- Δέστε τον κόσμο μέσα από το Αναστάσιμο φως και όχι μέσα
από την εφήμερη Αίγλη του θρόνου σας και της ψεύτικης Λάμψης
της φανταχτερής Σχολής σας.
- Η ταπείνωση είναι στο πνεύμα του Χριστού μας.
Καιρός είναι, Σεβασμιώτατε, να κάνουμε όλοι μας την Αυτοκριτική μας, διότι όλοι έχουμε Ανάγκη Αγάπης, Συγχώρεσης, Μετάνοιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι μας όσο ψηλά και εάν φθάσουμε τις ρίζες μας, διότι αν τις ξεχάσουμε είμαστε ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ, τα πάντα ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 30-4-2009