23.5.09

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Φιλόδοξο σχέδιο με τις ευλογίες του δήμου

Πέμπτη, 21.05.09Την υποστήριξη των τοπικών παραγόντων φαίνεται να είχε εξασφαλίσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος για την «ανάπλαση» του προσκυνήματος της Παναγίας της Τρυπητής.


Η Ναοδομία είχε δώσει θετική γνωμάτευση για το επενδυτικό πρόγραμμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και έμενε η έγκριση του ΚΑΣ, που τελικά έβαλε φρένο στο φιλόδοξο σχέδιο εμπορευματοποίησης του προσκυνήματος.


«Εμείς θέλουμε την ανάπλαση του προσκυνήματος, για να εξυπηρετηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός της περιοχής μας. Ο σεβασμιότατος σκοπό έχει να διευκολύνει τους πιστούς, να μπορεί κάποιος ηλικιωμένος να έχει μια εύκολη πρόσβαση, να πιει ένα καφέ ή και να διανυκτερεύσει στην περιοχή μας. Ολα αυτά θα προσφέρουν στην ανάπτυξη, με σεβασμό πάντα στην ορθόδοξη παράδοσή μας», λέει στον ΕΤ, ο δήμαρχος Αιγίου, κ. Αποστόλης Καραφωτιάς.


Ηδη, η ανάπλαση έχει «περάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, για την προώθηση του σχεδίου ο κ. Αμβρόσιος είχε ζητήσει τη βοήθεια και άλλων τοπικών παραγόντων, αλλά και των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων του νομού Αχαΐας.


«Εγώ πρώτη φορά το ακούω. Οπως ξέρετε, οι μελέτες περνάνε από τη Ναοδομία που εδρεύει στην Αθήνα και όχι από την Πολεοδομία που είναι υπηρεσία της νομαρχίας», ισχυρίζεται ο νομάρχης Αχαΐας, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ανεστάλη η λειτουργία του ξενοδοχείου που είχε κατασκευάσει ο κ. Αμβρόσιος σε μετόχι της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, λόγω σωρείας παραβάσεων (λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια ως επιχείρηση αγροτοτουρισμού, ενώ διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στο συντελεστή δόμησης και φορολογικές παραβάσεις).


Το ξενοδοχείο είχε εκκλησιαστικό brand name. Ονομάζονταν «Σήμαντρον» και διαφημιζόταν στο Διαδίκτυο, με φόντο το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου και όμορφες γυναίκες που απολάμβαναν τον ήλιο στις ξαπλώστρες της πισίνας.


ΜΠΟΓΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ


ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ.. ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: