19.5.09

Ξένο σώμα

Η αλαζονική, αυταρχική αλλά και αμετροεπής συμπεριφορά του αντιδημάρχου καθαριότητας φαίνεται πως υπερέβη τα όποια όρια ανοχής του δήμαρχου αλλά και της υπόλοιπης δημοτικής ομάδας οδηγώντας τους σε πλήρη και ίσως οριστική ρήξη. (κάτι το οποίο έχει συμβεί με την πλειοψηφία των Αιγιωτων εδώ και μήνες)

Το μέχρι πριν μερικές εβδομάδες δεξι χέρι του δημάρχου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εκλογή του, αποτελεί παρελθόν από τον πυρήνα στενών συνεργατών του. Από την πρώτη ήμερα εκλογής του ο δήμαρχος με μοναδική αφοσίωση ακολουθούσε τον πολιτικό σχεδιασμό που του υπαγόρευε ο στενότερος του συνεργάτης.

Ύστερα από την πάροδο 30 περίπου μηνών από την ανάληψη της δημαρχίας, ο συγκεκριμένος πολιτικός σχεδιασμός δεν έφερε τα πολυπόθητα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο στη σχέση των δυο ανδρών αλλά και μέσα σε ολόκληρη την δημοτική ομάδα. Έστω και αργά ο δήμαρχος πρέπει να συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να βασίζεται σε συνεργάτες με γκρίζο παρελθόν που μοναδικό σκοπό έχουν την προώθηση της προσωπικής τους ατζέντας θεμάτων.

Ακολουθώντας μια πολιτική προβολής της δημοτικής αρχής ,και των όποιων πρωτοβουλιών αυτή έχει λάβει έως σήμερα, μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων από εργολάβους-δημοσιογράφους και κοινωνικές εκδηλώσεις που μοναδικό σκοπό είχαν την προβολή προσώπων και όχι έργων φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Βέβαια η έμπρακτη απομόνωση του συγκεκριμένου αντιδημάρχου από τον δήμαρχο έχει ως αποτέλεσμα την συσπείρωση της δημοτικής ομάδας. Άγνωστο παραμένει ωστόσο εάν ο δήμαρχος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου αντιδήμαρχου κάτι το όποιο εδώ και αρκετό καιρό του εισηγούνται αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες.

Τώρα για τις προσπάθειες που γίνονται και από τις δυο πλευρές να κρατήσουν κρυφές από τους Αιγιωτες τις διαφορές τους θα τους παραπέμψουμε σε μια παροιμία κατά την προσφιλή μέθοδο του δημάρχου.. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: