8.6.09

4,2 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΑΠΟ ENET.GR

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι, με επίκεντρο 155 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εν τω μεταξύ ζημιές υπέστησαν ένα ξενοδοχείο και τέσσερα σπίτια στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 42 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του Αιγίου.

Η σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον σεισμό υπέστη ζημιές ξενοδοχείο στην περιοχή Λαμπίρι Αιγιάλειας. Το ξενοδοχείο επισκέφθηκε ήδη στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας, ενώ ύστερα από τον έλεγχο που διενήργησαν μηχανικοί, διαπιστώθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία του ξενοδοχείου, χωρίς όμως να έχει προκληθεί βλάβη στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Στο ξενοδοχείο διέμεναν δύο οικογένειες, οι οποίες αποχώρησαν.

Την Τρίτη αναμένεται να γίνει επανέλεγχος, ώστε να υποβληθούν τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.

Επίσης ύστερα από τον έλεγχο των μηχανικών διαπιστώθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία δύο σπιτιών στο Λαμπίρι και άλλων δύο στην περιοχή Μπούκα Καμαρών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η διαδικασία του επανελέγχου για την υποβολή δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: