14.6.09

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρμαιο εκκλησιαστικών και κατασκευαστικών συμφερόντων για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του Διακοπτου που στον βωμό εξυπηρέτησης των ολίγων κοινές υπουργικές αποφάσεις ανατρέπονται εν μια νυκτί. Είναι γεγονός ότι ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες νομιμοποιούνται σε ένα βαθμό να επιδιώκουν τέτοιες ανατροπές μιας και μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία οι νόμοι καθορίζουν τα όρια τέτοιων πρακτικών. Όταν όμως εκκλησιαστικά συμφέροντα εναντιώνονται στην συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να αξιοποιήσουν εκκλησιαστική περιουσία τότε μιλάμε για πλήρη καταπάτηση των χριστιανικών κανόνων προς εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών.


Έντονη φημολογία αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για υποψηφιότητα του Κώστα Σπηλιοπουλου στον Δήμο Αιγίου. Είναι ίσως η μοναδική υποψηφιότητα που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο επιτυχίας σε άλλους υποψήφιους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και η μοναδική που μπορεί να περιλάβει στους κόλπους της όλους τους ενδιαφερόμενους (Παπαδόπουλο, Καλογερόπουλο, Περπη) εάν και εφόσον αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα κοινά του Αιγίου. Ίδωμεν.


Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αιγίου κατέθεσε επίσημη εισήγηση στον δήμαρχο στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Αιγίου και στην πλατεία Αγίας Λαύρας, είναι η κατεδάφιση ώστε να μην επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο με τα πρόστιμα διατήρησης αλλά και η άμεση ανάκληση των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων όχι μόνο διότι έχουν τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό αλλά και ως μέσο πίεσης προκειμένου να υπάρξει άμεση συμμόρφωση με τους νόμους του Κράτους. Οι πάντες περιμένουν την επίσημη κοινοποίηση από την Πολεοδομία της επίμαχης απόφασης στον Δήμο Αιγίου για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατεδάφισης.


Αυτή ίσως είναι και μια απάντηση εκ των έσω στις γελοιότητες που εκστομίζει συγκεκριμένος αντιδήμαρχος προκειμένου να ιδιοποιηθεί μερικές δεκάδες ψήφους πουλώντας πολιτική εκδούλευση στους θιγόμενους επιχειρηματίες.


Aigio.org

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I star hellas 2009 kopela aigioti…toy mpampi stoumpou gio tou gnwstou epixirimatia giorgoy stoumpou.

Ανώνυμος είπε...

eixamen mia fagouran...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....ΧΑΧΑ.ΑΙΓΙΟ ΡΕ