19.6.09

Κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά βάρη

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών κυρίως στην παραλία Αιγίου όπου εντοπίζεται και το σοβαρότερο πρόβλημα θα θέλαμε να συνεισφέρουμε κάποια επιπλέον στοιχεία πέραν των όσων έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις.


Η κοινωνική διάσταση του όλου θέματος με την μορφή που κάποιοι επικαλούνται προκειμένου να φρενάρουν τις εξελίξεις είναι πέρα για πέρα ανύπαρκτη. Πέρα από το καθεστώς πλήρους ανομίας και της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης που καλούμαστε να επωμιστούμε όλοι οι Αιγιώτες υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο οι δημοτικοί άρχοντες και οι δημοσιογράφοι Φιλιππινέζες τους με μοναδική μαεστρία αποκρύπτουν.


Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένος επιχειρηματίας της παραλίας ο οποίος διεκδικεί και το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας είναι και ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δήμου Αιγίου αφού οι συνολικές οφειλές του προς το δημοτικό ταμείο ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Εις βάρος λοιπόν μιας ολόκληρης πόλης ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται περιουσία όλων των Αιγιωτων όχι μόνο χωρίς να αποδίδει αυτά που οφείλει στο δημοτικό ταμείο αλλά επιβαρύνοντας επιπλέον με υπέρογκα πρόστιμα τον δημοτικό προϋπολογισμό.


Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν εάν ο συγκεκριμένος "κύριος" δεν απολάμβανε της πολιτικής προστασίας συγκεκριμένων προσώπων που μετέχουν στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και όχι μόνο. Με το αζημίωτο η όχι είναι κάτι που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.


Κατόπιν εορτής λοιπόν έρχονται οι μισθωμένοι παπαγάλοι να προπαγανδίσουν υπέρ της παράτασης της συγκεκριμένης κατάστασης με επιχείρημα την υποτιθέμενη κοινωνική διάσταση του θέματος. Η μοναδική κοινωνική διάσταση είναι ότι οι Αιγιώτες στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους υγιείς επιχειρηματίες της παραλίας οι οποίοι δεν προχωρούν στην αυθαίρετη κατασκευή τερατουργηματων και συνεχών ανακαινίσεων με χρήματα του δημοτικού ταμείου εις βάρος του ανταγωνισμού και όλων των Αιγιωτων.


Τέτοιοι επιχειρηματίες θεωρούμε ότι είναι περιττοί και δεν έχουν καμία θέση στην νέα εποχή της παραλίας Αιγίου που θα ξεκινήσει με την κατεδάφιση των αυθαίρετων καταστημάτων και θα βασιστεί στην ισονομία και τον υγιή ανταγωνισμό.


Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα είναι και όλοι οι πολιτικοί που είτε συμμετέχουν είτε σιωπούν. Αυτοί που θα ισχυριστούν ότι δεν γνωρίζουν καλύτερα να πάνε σπίτι τους.

Δήμαρχε μήπως τελικά ήρθε η ώρα να στείλεις το δεξί σου χέρι σπίτι του, μπας και γλυτώσεις τον διασυρμό?

Aigio.org

2 σχόλια:

Aitheras είπε...

Πες ονόματα γιατί κολλάς ?
ποιος είναι αυτός ο μάγκας ?
να ξέρουμε να μην ξανά πάμε !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακομα και εδω δεν λεμε ονοματα ?
Αν ειναι ετσι δεν διαφερεις και σε τιποτα απο τις φυλλαδες......