7.7.09

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΤΕΛΟΣ..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας για την επικείμενη αποπομπή Λυριτζή από τις 19/5. Μια απόφαση που για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και απαραίτητη. Ο τέως αντιδήμαρχος έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός δημοτικής αρχής από την στιγμή που υπερεκτιμωντας τις όποιες δυνατότητες του θεώρησε ότι είναι υπεράνω όλων φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι αυτός ουσιαστικά είναι δήμαρχος.

Αλαζονεία, αμετροέπεια, άκρατος κομματισμός, αυταρχικές συμπεριφορές και πολιτικός αναλφαβητισμός ήταν ουσιαστικά τα κύρια χαρακτηριστικά της θητείας του. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προβάλει τα αυτονόητα όπως η καθαριότητα της πόλης ως μοναδικά επιτεύγματα από την στιγμή που τόνοι σκουπιδιών εξακολουθούν να συσσωρεύονται στην Τεμενη οδηγώντας κυριολεκτικά σε απόγνωση τους κατοίκους.

Θρασύς και αμετανόητος μέχρι το τέλος προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες για την οργή όχι μόνο των Αιγιωτων αλλά και των συναγωνιστών του σε τρίτους. Κανένα ίχνος αυτοκριτικής..για όλα φταίνε οι άλλοι..είναι δυνατόν? Ευθύνες για την όλη κατάσταση φέρει και ο δήμαρχος ο οποίος έστω και την ύστατη στιγμή υπό το βάρος των εξελίξεων φρόντισε να τον αποπέμψει.

Ακόμα μια σοβαρή πτυχή της αποπομπής Λυριτζή αποτελεί η ύποπτη στάση της εφημερίδας Πρώτη της Αιγιάλειας η οποία στάθηκε αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κατά την διάρκεια της θητείας του προβάλλοντας συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις. Το ίδιο κάνει και σήμερα προσπαθώντας να μας παρουσιάσει μια αγιογραφία Λυριτζή λες και οι Αιγιώτες ζουν σε άλλη πόλη.

Μιας και αναφερθήκαμε στην συγκεκριμένη εφημερίδα θα θέλαμε ο εκδότης της να μας επιβεβαιώσει η να μας διαψεύσει σχετικές φήμες που αναφέρονται στην ύπαρξη "πακέτων φιλοξενίας" των οποίων οι τιμές κυμαίνονται από 500 ευρώ μηνιαίως με μίνιμουμ χρέωση τους έξι μήνες. Η προβολή εξάλλου 5-6 προσώπων σε καθημερινή βάση αλλά και οι διαφημίσεις που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σελίδας, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον για διαφημιστικό έντυπο πρόκειται και όχι εφημερίδα. Παρόλα αυτά αναμένουμε διευκρινήσεις επί του θέματος.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της αντιδημαρχίας Λυριτζή ήταν η στάση του στο φλέγον ζήτημα της παραλίας Αιγίου όπου θέτοντας εαυτόν υπεράνω των νόμων θεωρεισαι σκόπιμο να εναντιωθεί σε οριστικές αποφάσεις αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων αλλά και στην βούληση του δημάρχου για πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους του Κράτους.

Αλλά από άνθρωπο που δηλώνει σαν επάγγελμα το αξίωμα του αντιδήμαρχου όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Επειδή κύριε Λυριτζή τις επόμενες ημέρες υποψιαζόμαστε ότι θα δώσετε πολλές συνεντεύξεις θα θέλαμε για να τελειώνουμε μια και καλή με το συγκεκριμένο θέμα και αυτοβούλως να ενημερώσετε όλους τους Αιγιώτες και ψηφοφόρους σας εάν κατά το παρελθόν έχετε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε μια και έξω την θέση σας ώστε όλοι οι Αιγιώτες να συμπεράνουν εάν πράγματι υπάρχει ηθικό ζήτημα είτε για εσάς είτε για τους διακινητες τέτοιων πληροφοριών.

Με χαρά το Aigio.org θα φιλοξενήσει την όποια απάντηση σας.

Aigio.org

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια ήταν η δουλειά του κ. Λυριτζή πριν γίνει αντιδήμαρχος ?

ΤΣΟΥΧΤΡΑ είπε...

Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ??? ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ??? ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΕ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ! ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ! ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ! ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ??? ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ???