16.7.09

Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Προσπαθούν πάση θυσία και το συντομότερο δυνατόν να φιμώσουν τα μπλογκς. Είναι ολοφάνερο ότι η κριτική που τους ασκείται για τα κακώς κείμενα ενοχλεί. Αυτό που ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι η ανωνυμία διότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει η να χρηματίσει μέσω διαφημίσεων κάποιον που δεν γνωρίζει. Οπότε η λύση της καταστολής είναι μονόδρομος.

Ο επικών διαστάσεων ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός αυτών που θα αποπειραθούν να νομοθετήσουν για τα μπλογκς τους εμποδίζει να συνειδητοποιήσουν ότι οποιαδήποτε είδους ρύθμιση, είναι ήδη ξεπερασμένη όχι μόνο πριν εφαρμοσθεί, αλλά πριν ακόμα γίνει γνωστό και το περιεχόμενό της. Είναι η φύση του μέσου τέτοια που επιτρέπει την εναλλαγή δικτύων μεταβίβασης της πληροφορίας εντός δευτερολέπτων, πράγμα που καθιστά ουσιαστικά ακατόρθωτη την οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου.

Πέρα από τις ανυπέρβλητες τεχνικές δυσκολίες μια τέτοια ρύθμιση θα εξαγριώσει χιλιάδες μπλογκερς ωθώντας τους σε κατά μέτωπο σύγκρουση με το σύστημα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Μπορεί ακόμα να δούμε και κόμμα μπλογκερς ( γιατί όχι ) εάν λάβουμε υπόψιν το παράδειγμα της Σουηδίας όπου το Pirate Bay εισήλθε στην ευρωβουλή με ποσοστό άνω του 7%.

Πέρα από την κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας όχι μόνο σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης θα αποτελέσει θρυαλλίδα καταιγιστικών εξελίξεων.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: