28.7.09

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ?

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες την προσπάθεια που κάνει ακόμα ένας συμπολίτης ώστε να καταστήσει εαυτόν υπολογίσιμη δύναμη στο υπό διαμόρφωση προεκλογικό σκηνικό μέσω αρθρογραφίας σε τοπική εφημερίδα.

Φυσικά και είναι ωφέλιμο για όλους τους Αιγιώτες νέοι άνθρωποι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και ιδεολογικά να αναμειγνύονται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό συνεισφέροντας ιδέες και απόψεις. Με λύπη μας όμως παρατηρούμε ότι ακόμα ένας υποψήφιος σωτήρας προσπαθεί να προσεγγίσει τους Αιγιώτες προβάλλοντας ως μοναδικό προσόν του την κομματική ταυτότητα και τις σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό της κυβερνώσας παράταξης. Πιθανόν ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος προχωρημένης ηλικίας και συντηρητικής ιδεολογίας να θεωρεί ότι αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να επιλέξει δήμαρχο.

Ο υποψήφιος όμως που θα καταφέρει να κατέλθει ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις δίνοντας ορθολογιστικές λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει και την πλειοψηφία των πολιτών που έχουν βαρεθεί εδώ και δεκαετίες να ακούνε τα ίδια και τα ίδια. Ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι (18-35) που απέχουν ολοκληρωτικά από την όποια διαδικασία εκλογής, είναι αυτοί που εάν κρίνουν ότι οι θέσεις που εκφράζονται μπορούν να έχουν άμεση και ουσιαστική εφαρμογή, θα κάνουν την διαφορά συμμετέχοντας ενεργά με τρόπους που είναι πρωτόγνωροι για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος προσέγγισης του εκλογικού σώματος και ειδικότερα των νέων.

Με πληρωμένες καταχωρήσεις σε τοπικές εφημερίδες που λίγοι διαβάζουν και ουδείς λαμβάνει υπόψιν και δημόσιες σχέσεις που εξαντλούνται σε επίπεδο μητροπολίτη οδηγούμαστε πάλι σε μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ υποψηφίων που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: