13.8.09

Τα στοιχειωμένα όνειρα ενός Πολίτη.

Λίγες μέρες πριν έρθω από την Αθήνα στο Αίγιο για τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές μου, όπως κάνω κάθε χρόνο (από το 1985) , επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του Δήμου Αιγίου (aigio.gr)… αναζητώντας την ενημέρωση μου για τα νέα της πόλης που ανελλιπώς εισπράττει από τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό τα δημοτικά της τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.(Αναφέρω τα δημοτικά τέλη για μην τολμήσει κανείς να πει, ότι δεν είμαι δημότης Αιγίου).
Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τα ωραιοποιημένα δελτία τύπου της Δημοτικής αρχής για την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» της Μυρτιάς περί οδοποιίας, ύδρευσης, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο κ.τ.λ το μόνο που διαπίστωσα ήταν οι καθημερινές και πολύωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ νερού στην ευρύτερη περιοχή της ΜΥΡΤΙΑΣ και μάλιστα Αυγουστιάτικα κατά τις ώρες αιχμής από τις 10:00 π.μ. έως τις 1:00 μ.μ.

Αξιότιμοι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ο στόχος αυτής της επιστολής προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο έχει αποκλειστικό και μόνο στόχο την αφύπνιση όλων όσων αγωνιούν για τα προβλήματα μιας περιοχής, που χρόνια τώρα φαντάζει εγκαταλελειμμένη στα μάτια των επισκεπτών και των κατοίκων της .
Η ΕΤΕΛ- η Χαρτοποιεία- το Λιμάνι- η παραλία του Άνθη φαντάζουν στοιχειωμένα σημεία .
Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι πριν από εσάς, κάποιοι από εσάς και κάποιοι μετά από σας ενεργούν, οραματίζονται και ίσως αγωνίζονται για μια ΝΕΑ εικόνα της περιοχής που θα εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο και θα αποτελέσει για τις επόμενες γενιές μια ανθρώπινη παρέμβαση υψηλής αισθητικής.
Ας σκεφτούμε ότι η ιδέα της διεκδίκησης για Κρατική Απαλλοτρίωση που σήμερα φαντάζει ουτοπική, θα γίνει μια ενεργεία που θα μνημονεύουν νέοι γέροι και παιδιά για πολλά πολλά χρόνια.


Αποστολίδης Γιώργος
Πολύχρονος επισκέπτης της Μυρτιάς Αιγίου.
Apostolidis11@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: