30.8.09

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Aigio.org οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου εσωτερικών και οικονομικών πρόκειται εντός του Σεπτεμβρίου να διενεργήσουν εξονυχιστικούς οικονομικούς ελέγχους στον δήμο Αιγίου αλλά και σε συνδεόμενες με αυτόν υπηρεσίες.

Αφορμή η κατασπατάληση δημοσίου και κοινοτικού χρήματος που έχει παρατηρηθεί κυρίως στο έργο της ανάπλασης αλλά και αναφορές για διακίνηση εικονικών φορολογικών στοιχείων από δημοτική επιχείρηση στην οποία προεδρεύει δημοτικός σύμβουλος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών ανοιγμάτων του δήμου από την δημοτική αρχή, η αδυναμία-απροθυμία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και ο πέρα από κάθε όριο τραπεζικός δανεισμός συνέβαλλαν καθοριστικά σε αυτή την απόφαση. Ουδείς γνωρίζει τι θα προκύψει από τους ελέγχους και εάν αυτοί θα επεκταθούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με τον δήμο Αιγίου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ανικανότητα διαχείρισης όχι μόνο πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων αλλά και οικονομικών από την σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά από τον δήμαρχο θέτουν για ακόμα μια φορά την πόλη του Αιγίου πολλά βήματα πίσω στην όποια αναπτυξιακή προοπτική υπήρχε καθιστώντας όλους τους Αιγιώτες όμηρους των εξελίξεων.

Το Aigio.org παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας τις μεταδίδει αφιλτράριστες δίχως ωραιοποιήσεις και παρεμβολές.

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: